Το Νοέμβριο ολοκληρώνεται ο βιολογικός καθαρισμός Ασκίου. Φωτογραφίες..

Το Νοέμβριο ολοκληρώνεται ο βιολογικός καθαρισμός Ασκίου. Φωτογραφίες..

H Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020 υλοποιεί την πράξη με τίτλο «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΣΚΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ, ΕΡΑΤΥΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΝΕΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΕΕΛ ΔΗΜΟΥ ΑΣΚΙΟΥ (Β΄ΦΑΣΗ)». Η πράξη είναι ενταγμένη στην Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών , Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη ως έργο γέφυρα (phasing) στον άξονα προτεραιότητας 14 – «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (Ταμείο Συνοχής)» με χρηματοδότηση από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στο ΕΣΠΑ 2014-2020 – Ταμείο Συνοχής (Σ.Α Ε2751 και κωδικό πράξης 2017ΣΕ27510050) με συνολική δημόσια δαπάνη 3.614.155,90 €.

Αφορά την ολοκλήρωση των εξωτερικών δικτύων αποχέτευσης, την κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ) του πρώην Δήμου Ασκίου , την 12μηνη δοκιμαστική λειτουργία της εγκατάστασης καθώς και τις συνδέσεις της εγκατάστασης με τα δίκτυα κοινής ωφελείας (Ο.Κ.Ω) και ειδικότερα με το δίκτυο της Δ.ΕΔΔΗΕ , του Ο.Τ.Ε. και της ΥΔΡΕΥΣΗΣ.

Έως σήμερα έχει ολοκληρωθεί το κατασκευαστικό τμήμα του φυσικού αντικειμένου , ήδη υλοποιείται η δωδεκάμηνη δοκιμαστική λειτουργία και λειτουργεί ήδη η σήραγγα εκτροπής των ομβρίων υδάτων του δημοτικού διαμερίσματος Γαλατινής.

Το ποσό των εκτελεσμένων εργασιών έως σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 2.866.745,60 €.

Η περαίωση του όλου έργου θα γίνει στο τέλος του Νοεμβρίου του έτους 2018.

Η πράξη αποτελεί συνέχεια της πράξης «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΣΚΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ, ΕΡΑΤΥΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΝΕΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΕΕΛ ΔΗΜΟΥ ΑΣΚΙΟΥ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» με χρηματοδότηση από τη Σ.Α Ε0758 με προϋπολογισμό 8.869.538,45 € (με ΦΠΑ) για το σύνολο της πράξης (κυρίως έργο, εργασίες Ο.Κ.Ω. και αγορά γης) και σύμβαση ποσού 6.440.996,18 € (με ΦΠΑ) στην πρώτη φάση της οποίας υλοποιήθηκε το μεγαλύτερο τμήμα του δικτύου αποχέτευσης και η μελέτη εφαρμογής της Ε.Ε.Λ. συνολικής δαπάνης 1.966.257,84 € χωρίς Φ.Π.Α.


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ

Άλλες ειδήσεις

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών φαινομένων από το βράδυ της Τετάρτης

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Βοΐου

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την  Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018, στις 9:30 , στο Δημαρχείο στη Σιάτιστα, με

Νέο σκάνδαλο Facebook: Έδινε μηνύματα χρηστών σε Microsoft, Spotify και τράπεζες

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στη δημοσιότητα από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica με το «φακέλωμα» προσωπικών δεδομένων χρηστών και την εμπορική

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.