• Latest
ΠΑΙΔΙ ΜΑΜΑ ΑΓΟΡΙ

Το παιδί πρότυπο, το «μαύρο πρόβατο», το παιδί στη γυάλα και άλλες «κατηγορίες» παιδιών

23 Φεβρουαρίου 2019
IRIS, κινητο

IRIS: Αυξάνονται τα όρια – Πληρωμές σε βενζινάδικα και ταξί

22 Νοεμβρίου 2025
Καστοριά: Ο Δήμος Νεστορίου κηρύχθηκε σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης

Καστοριά: Ο Δήμος Νεστορίου κηρύχθηκε σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης

22 Νοεμβρίου 2025
Γρεβενά: Φωτιά σε πολυώροφη οικοδομή – Απεγκλωβίστηκαν πέντε άτομα

Γρεβενά: Φωτιά σε πολυώροφη οικοδομή – Απεγκλωβίστηκαν πέντε άτομα

22 Νοεμβρίου 2025
Π. Κουκουλόπουλος: «Η Αλλαγή φέρνει τη Βόρεια Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή»

Π. Κουκουλόπουλος: «Μην τσουβαλιάζετε τους αγρότες σε ψηφιακές απαιτήσεις εκτός πραγματικότητας»

22 Νοεμβρίου 2025
Λαϊκή Συσπείρωση

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κοζάνης: Λίγους μήνες μετά την «συμφωνία – κλοπή» μεταξύ ΔΕΗ Α.Ε., κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης για την τηλεθέρμανση, εκδηλώνεται το μέγεθος της κοροϊδίας απέναντι στον λαό

22 Νοεμβρίου 2025
απατη

«Caller ID Spoofing»: Η νέα μέθοδος απάτης για να αδειάσουν τραπεζικούς λογαριασμούς

22 Νοεμβρίου 2025
κλοπη

Διαρρήκτες στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από διαμέρισμα έπεσαν από μπαλκόνι έξι μέτρων

22 Νοεμβρίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν 82.870 αγρότες για ενισχύσεις 46 εκατ. ευρώ

22 Νοεμβρίου 2025
μανιταρια

«Αν δεν γνωρίζεις, δεν το τρως»: Το μήνυμα ειδικού μετά το περιστατικό με τα δηλητηριώδη μανιτάρια – Τα συμπτώματα

22 Νοεμβρίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Νεαρός δηλητηριάστηκε από σούσι – Μολύνθηκε από το παράσιτο «ανισάκις»

22 Νοεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 60χρονος με ναρκωτικά

Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 60χρονος με ναρκωτικά

22 Νοεμβρίου 2025
Αγριογούρουνο τραυμάτισε στο πόδι 65χρονο κυνηγό σε περιοχή ανάμεσα σε Σκαφίδι και Βατερό

Φρένο στην εξάπλωση των αγριογούρουνων – Τι ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Περιβάλλοντος

22 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 23 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το παιδί πρότυπο, το «μαύρο πρόβατο», το παιδί στη γυάλα και άλλες «κατηγορίες» παιδιών

sierafm by sierafm
23 Φεβρουαρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΠΑΙΔΙ ΜΑΜΑ ΑΓΟΡΙ
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το παιδί πρότυπο, το «μαύρο πρόβατο», το παιδί στη γυάλα και άλλες κατηγορίες παιδιών. Εσύ τι ήσουν και πώς σε έχει επηρεάσει στη μετέπειτα ζωή σου;

Συνήθως, όταν θα με επισκεφτεί ένας ενήλικας στο γραφείο μου, μπορώ να καταλάβω γρήγορα τον ρόλο που είχε στην οικογένεια του όσο ήταν παιδί. Η σειρά που έχουμε γεννηθεί αλλά και το πώς μας αντιμετώπιζε η οικογένεια, επηρεάζουν καθοριστικά την μετέπειτα ζωή μας.

Εσύ τι ρόλο έχεις στην οικογένειά σου και πώς επηρεάζει τη ζωή σου;

Το παιδί πρότυπο

Το ιδανικό παιδί είναι εκείνο που προσπαθεί σκληρά να μην απογοητεύει τους γονείς του και ζει με τους κανόνες του. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, τότε σε χαρακτηρίζουν υπευθυνότητα, αξιοπιστία, τελειομανία και σιγουριά. Ωστόσο, επειδή τα δικά σου συναισθήματα συχνά καταπιέζονταν προκειμένου να αποφύγεις να αντιμετωπίσεις την απογοήτευση των γονιών σου και να κερδίσεις την επιβεβαίωσή τους, ίσως περνάς περιόδους μελαγχολίας ή άγχους .

Επίσης, μπορεί να βρίσκεσαι συχνά μπροστά από διλήμματα, καθώς μπορεί να δυσκολεύεσαι να διακρίνεις τις προσωπικές σου ανάγκες, αφού έχεις μάθει να είσαι καλή στο να αντιλαμβάνεσαι τις ανάγκες των άλλων.

Το «μαύρο πρόβατο» της οικογένειας

Το παιδί που ονομάζω «μαύρο πρόβατο» της οικογένειας ίσως είναι εκείνο που επαναστατεί, διαφωνεί, συγκρούεται και δημιουργεί «προβλήματα» στην οικογένεια, καθώς αντιτίθεται στις προσδοκίες των γονιών. Αν σε χαρακτηρίζει αυτός ο οικογενειακός ρόλος, έχεις πολλές ηγετικές ικανότητες. Επίσης, ξέρεις να λες όχι και να θέτεις τα όριά σου. Το πρόβλημα είναι να μην λες «όχι» μόνο για να αντιδράσεις, αλλά γιατί το εννοείς. Αν απλά αντιδράς, αφήνεις εξωτερικούς παράγοντες να επηρεάζουν τις αποφάσεις σου, καθώς αγνοείς τις προσωπικές σου ανάγκες.

Το παιδί για «όλες τις δουλειές»

Κάποιες φορές, το ένα παιδί είναι εκείνο που οι γονείς το αντιμετωπίζουν σαν κι εκείνο που ήρθε σ’αυτό τον κόσμο με σκοπό να τους φροντίσει (αυτό που θα τους γηροκομήσει). Έτσι, αντί να σκέπτονται το πώς θα δίνουν εκείνοι σε αυτό, το έμαθαν να μην ζητάει και να σκέφτεται πώς να δώσει εκείνο στους γονείς. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, τότε έχεις πολύ ανεπτυγμένες κοινωνικές δεξιότητες, όμως μπορεί να γίνεις το «θύμα» στη σχέση καθώς δεν έχεις μάθει να βάζεις όρια.

Έτσι, μπορεί να δώσεις άθελά σου το δικαίωμα σε κάποιον να σε εκμεταλλευτεί. Ξέρεις πώς να σκέφτεσαι και να δίνεις στους άλλους, όμως κάποιες φορές μπορεί να αγνοείς τις δικές σου ικανότητες.

Το παιδί στη γυάλα

Αν είσαι ένα παιδί που μεγάλωσε σαν σε γυάλα, έχεις ή είχες υπερπροστατευτικούς γονείς, οι οποίοι δεν ήξεραν πώς να βάζουν όρια και κανόνες. Δεν ξέρουν πώς να σου λένε όχι. Έτσι, εσύ όντας μπερδεμένος για το ποια είναι στην πραγματικότητα τα δικαιώματά σου, θυμώνεις εύκολα και ενώ είσαι εξαρτημένος από εκείνους, ταυτόχρονα, νιώθεις την έντονη ανάγκη να απαλλαγείς από αυτούς. Φοβάσαι, γιατί δεν έμαθες να γνωρίζεις τις δυνάμεις σου και τις ικανότητές σου, όμως έχεις πολύ ανεπτυγμένη ικανότητα να βρίσκεις επιχειρήματα και να πείθεις τους άλλους .

Το άρρωστο παιδί

Το άρρωστο παιδί μπορεί να μην είναι απαραίτητα το παιδί με κάποια σοβαρή ασθένεια, αλλά το παιδί που καταφέρνει να κερδίζει την προσοχή της μητέρας του, λόγω αλλεργιών, φιλασθένειας σε απλές ιώσεις ή ψυχοσωματικών συμπτωμάτων. Αν είσαι το παιδί αυτό, κινδυνεύεις να εξαρτηθείς από τους γονείς, καθώς αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς μόνη/ος να τα καταφέρεις. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει, ωστόσο, έχεις μάθει να σκέφτεσαι έτσι για τον εαυτό σου.

Το μωρό της οικογένειας

Αν είσαι το «μικρούλη» της οικογένειας, είχες πάντα την ιδιαίτερη προσοχή όλων. Έτσι, αντιμετωπιζόσουν πάντα το χαριτωμένο, γλυκό πλασματάκι που σου συγχωρούνται όλα. Έτσι, σε διακρίνει αυθορμητισμός, ζωντάνια, γοητεία και κοινωνικότητα. Ωστόσο, μπορεί να αργήσεις ώστε να φτάσεις στο σημείο να αναλάβεις τις ευθύνες σου. Έτσι, υπάρχει πιθανότητα, να εξαρτηθείς οικονομικά ή συναισθηματικά από τον σύντροφό σου.

Όποιος κι αν ήταν ο οικογενειακός σου ρόλος, κράτησε από αυτόν ό,τι πραγματικά σε βοηθάει στη ζωή σου ώστε να είσαι λειτουργική και δημιουργική. Κάποιες φορές, υιοθετούμε συμπεριφορές οι οποίες δεν συνάδουν με τις ανάγκες μας. Εντόπισε ό,τι σε κρατάει πίσω και πάρε την απόφαση να κάνεις αλλαγές στη ζωή σου. Δες πέρα από τις προσδοκίες των γονιών σου και να θυμάσαι ότι ποτέ δεν είναι αργά να ανακαλύψεις τον εαυτό σου και να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου.

Πηγή:themamagers.gr

Tags: ΠΑΙΔΙ
Previous Post

Σκότωσε τη μητέρα του, την τεμάχισε και την φύλαξε σε δοχεία φαγητού

Next Post

Όταν ζητάς συγγνώμη στο παιδί σου, δεν δείχνεις αδύναμος, αλλά δυνατός

Next Post
παιδι

Όταν ζητάς συγγνώμη στο παιδί σου, δεν δείχνεις αδύναμος, αλλά δυνατός

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • IRIS: Αυξάνονται τα όρια – Πληρωμές σε βενζινάδικα και ταξί
  • Καστοριά: Ο Δήμος Νεστορίου κηρύχθηκε σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης
  • Γρεβενά: Φωτιά σε πολυώροφη οικοδομή – Απεγκλωβίστηκαν πέντε άτομα
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Μην τσουβαλιάζετε τους αγρότες σε ψηφιακές απαιτήσεις εκτός πραγματικότητας»
  • Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κοζάνης: Λίγους μήνες μετά την «συμφωνία – κλοπή» μεταξύ ΔΕΗ Α.Ε., κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης για την τηλεθέρμανση, εκδηλώνεται το μέγεθος της κοροϊδίας απέναντι στον λαό

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr