Το παρασκήνιο των εκλογών για τη Μητροπολίτη Σισανίου και Σιάτιστας. Ανατροπή στα δεδομένα

Το παρασκήνιο των εκλογών για τη Μητροπολίτη Σισανίου και Σιάτιστας. Ανατροπή στα δεδομένα

Τα μέτωπα, οι χειρισμοί και οι συναντήσεις στο παρασκήνιο

Η αναταραχή που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την πλήρωση της Μητρόπολης Γλυφάδας αλλάζει άρδην τα δεδομένα των εκλογών στην Ιεραρχία, που συνέρχεται στις 19, 20 και 21 Μαρτίου.

Και ενώ μέχρι πρότινος η «μητέρα των μαχών» έμοιαζε να είναι η Γλυφάδα, πραγματική «μητέρα των μαχών» μπορεί να είναι η εκλογή στη Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης.

Παρότι είναι μικρή σε μέγεθος, οι χειρισμοί του τελευταίου χρονικού διαστήματος από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, ο οποίος βάλλει ουσιαστικά ευθέως κατά των επιλογών του Αρχιεπισκόπου, αλλά και η ιδιόμορφη συμμαχία που συγκυριακά έχει «χτίσει» με Βορειοελλαδίτη μητροπολίτη, που ορέγεται το «μεταθετό» στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και σχετίζεται με υψηλόβαθμα στελέχη του παλαιού ΠΑΣΟΚ στην περιοχή, οδηγούν μερίδα ισχυρών ιεραρχών και από το «χριστοδουλικό» και από το «ιερωνυμικό» στρατόπεδο στην πρόταξη ενός υποψηφίου-έκπληξη, με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά για τη συγκεκριμένη Μητρόπολη.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά λένε και οι ίδιοι οι μητροπολίτες, μόνο δεδομένη πλέον δεν μπορεί να θεωρείται η εκλογή του πρωτοσύγκελλου της Μητρόπολης Καστοριάς, Αθανάσιου Γιαννουσά, στη Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης.

Οπως σημειώνουν οι ιεράρχες, υπάρχουν και άλλοι άξιοι κληρικοί που γνωρίζουν άριστα την περιοχή.

Στη Μητρόπολη Περιστερίου, όπως όλα δείχνουν, θα εκλεγεί ο «εκλεκτός» του Αρχιεπισκόπου, ο επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης, ο οποίος ως αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου έχει μια προνομιακή μεταχείριση, όπως και άλλοι αρχιγραμματείς στο παρελθόν.

ethnos.gr


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΙΣΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ

Άλλες ειδήσεις

Γιατί φταίνε οι γονείς για τα κακομαθημένα παιδιά

Κανένα παιδί δε γεννιέται κακομαθημένο, αλλά γίνεται και μάλιστα τις περισσότερες φορές φταίνε οι ίδιοι οι γονείς. Ας δούμε ποιες

Στοχευμένοι έλεγχοι για την πάταξη της παράτυπης μετανάστευσης πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Δυτική Μακεδονία, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν εννιά (9) αλλοδαποί

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την πάταξη της παράτυπης μετανάστευσης, πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο οργανωμένοι και συντονισμένοι αστυνομικοί έλεγχοι

Σιάτιστα: Με επιτυχία τα καθιερωμένα καλλιστεία αλόγων. Βίντεο..

Την Κυριακή 5 Αυγούστου, στον αύλειο χώρο του Διδακτηρίου Γ. Παπαγεωργίου, στην Σιάτιστα, πραγματοποιήθηκαν τα καθιερωμένα καλλιστεία αλόγων. Ο Ιππικός,

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.