• Latest
γιαννης θεοφυλακτος συριζα

Το σκάνδαλο Novartis εξηγεί γιατί χρεοκόπησαν τα ασφαλιστικά ταμεία και κόπηκαν συντάξεις

25 Φεβρουαρίου 2018
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπεγράφη η Προμήθεια Προκατασκευασμένων Αιθουσών στη Σχολή Αστυφυλάκων Γρεβενών

18 Σεπτεμβρίου 2025
Το Επιμελητήριο Κοζάνης στη 10η επετειακή Serexpo

Το Επιμελητήριο Κοζάνης στη 10η επετειακή Serexpo

18 Σεπτεμβρίου 2025
Νίκος Παπαγεωργίου

Τριετές Μνημόσυνο για τον Μεγάλο Ευεργέτη Νικόλαο Παπαγεωργίου

18 Σεπτεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Το σκάνδαλο των αγροτικών επιδοτήσεων από τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη της Ν.Δ. επηρεάζει δυστυχώς, εκτός από τους αγρότες, και αμέτοχους συμπολίτες μας

18 Σεπτεμβρίου 2025
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

18 Σεπτεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2025

18 Σεπτεμβρίου 2025
Αγιασμός και έναρξη χορευτικών τμημάτων στον Σύλλογο Βοϊωτών Κοζάνης

Αγιασμός και έναρξη χορευτικών τμημάτων στον Σύλλογο Βοϊωτών Κοζάνης

18 Σεπτεμβρίου 2025
ΤΕΕ: Αίτημα για παράταση στις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για το κτηματολόγιο

Τεχνικό Επιμελητήριο: Επιστημονική Αναδιάρθρωση και Παράταση των Προγραμμάτων «Εξοικονομώ»: Εξισορρόπηση Θεσμικών και Τεχνικών Απαιτήσεων

18 Σεπτεμβρίου 2025
Πρόσκληση για συμμετοχή σε όλα τα E-shop της Περιφερειακής Eνότητας Κοζάνης για Δωρεάν Διαφήμιση με Google Ads και Meta Αds

Πρόσκληση για συμμετοχή σε όλα τα E-shop της Περιφερειακής Eνότητας Κοζάνης για Δωρεάν Διαφήμιση με Google Ads και Meta Αds

18 Σεπτεμβρίου 2025
Κοζάνη: Εκδήλωση εγκαινίων του έργου «Ανάπλαση Πλατείας Λασσάνη και Περιξ Οδών»

Κοζάνη: Εκδήλωση εγκαινίων του έργου «Ανάπλαση Πλατείας Λασσάνη και Περιξ Οδών»

18 Σεπτεμβρίου 2025
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

e-ΕΦΚΑ: Με ένα κλικ στο κινητό τα ένσημα των ασφαλισμένων

18 Σεπτεμβρίου 2025
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Καστοριά: 65χρονος κατέρρευσε και «έσβησε» κατά τη διάρκεια κυνηγιού με τους φίλους του

18 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το σκάνδαλο Novartis εξηγεί γιατί χρεοκόπησαν τα ασφαλιστικά ταμεία και κόπηκαν συντάξεις

sierafm by sierafm
25 Φεβρουαρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
γιαννης θεοφυλακτος συριζα
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

(του Γιάννη Θεοφύλακτου, Βουλευτή Ν. Κοζάνης, ΣΥΡΙΖΑ, μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των σκανδάλων στην Υγεία)

Το σκάνδαλο Novartis έχει πάρει πλέον τον δρόμο του με τη σύσταση προανακριτικής Επιτροπής στη Βουλή. Έχουν ειπωθεί όμως τόσα πολλά που καλό είναι να αναζητήσουμε τους βασικούς άξονες της υπόθεσης αυτής. 

Με δυο λόγια: Πολιτικό Σκάνδαλο Novartis αδιαμφισβήτητα υπάρχει – τεράστιες ευθύνες ΝΔ/ΠΑΣΟΚ για μείωση συνάξεων/μισθών- σκευωρία δεν υπάρχει – ποινικές ευθύνες αναζητούνται.

  1. Πρόκειται για μία αναμφισβήτητα πολύ σοβαρή υπόθεση με παγκόσμιες διαστάσεις που αφορά επιθετικές και παράνομες πρακτικές μίας πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας σε πολλές χώρες, με τη συγκάλυψη ή και τη συνέργεια του πολιτικού και διοικητικού προσωπικού κάθε χώρας, προκειμένου (η φαρμακοβιομηχανία) να διογκώνει τα κέρδη της σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων.

  2. Στην Ελλάδα έλαβε χώρα κυρίως τα έτη 2000 – 2014 διογκώνοντας την δημόσια και ιδιωτική φαρμακευτική δαπάνη και μάλιστα με προνομιακούς όρους για τη συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία (Novartis).Σκάνδαλο, λοιπόν, υπάρχει στον χώρο της υγείας και μάλιστα σοβαρό και την ξεκάθαρη πολιτική ευθύνη γι’ αυτό την έχει η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, καθόσον οι συστηματικές πρακτικές διαφθοράς έλαβαν χώρα κατά τις δικές τους διακυβερνήσεις. Πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο.

  3. Αυτό για να ξέρουν οι συνταξιούχοι γιατί μειώθηκαν οι συντάξεις τους. Και οι εργαζόμενοι γιατί μειώθηκαν οι μισθοί τους. Διότι έγινε ‘πλιάτσικο’ στα ασφαλιστικά ταμεία από τις πολυεθνικές, με τη συγκάλυψη ή και συνέργεια του πολιτικού και διοικητικού προσωπικού της Ν.Δ. Υγεία – εξοπλιστικά – δημόσιες συμβάσεις – θαλασσοδάνεια, ρίξανε την χώρα στα βράχια, τις συντάξεις στο 1/2, το ΑΕΠ στο μείον 25%, τους νέους στην ανεργία ή στο εξωτερικό. Και η πολιτική ευθύνη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ δεν παραγράφεται.

  4. Η συνέχιση του σοβαρού αυτού πολιτικού/οικονομικού σκανδάλου δυστυχώςσυνεχίστηκε κατά τα χρόνια των μνημονίων. Και αυτό ενέχει ιδιαίτερη απαξία. Οι Κυβερνήσεις δηλ. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με το ένα χέρι κόβανε μισθούς-συντάξεις και με το άλλο κάλυπταν (το λιγότερο ή και συμμετείχαν, μένει να αποδειχθεί) τα φαινόμενα διαφθοράς στην Υγεία. Μιλάμε για χρόνια κατά τα οποία το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25%, η ανεργία εκτινάχθηκε στα ύψη, ο κόσμος φτωχοποιήθηκε, οι νέοι φύγαν στο εξωτερικό… Μιλάμε για οικονομικές συνθήκες που προσομοιάζουν με τις οικονομικές συνθήκες ενός πραγματικού πολέμου! Ας αναλογιστεί ο καθένας μας τι απαξία έχει και πώς τιμωρείται η διαφθορά κατά τη διάρκεια ενός πολέμου για να καταλάβει τι σημαίνει να συνεχίζεται η διαφθορά μέσα στα μνημόνια.

  5. Υπάρχουν ποινικές ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων; Αυτό είναι προς διερεύνηση πλέον από την προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Φυσικά ισχύει αδιαπραγμάτευτα το τεκμήριο της αθωότητας για καθέναν από τους 10 εμπλεκομένους (8 πρώην υπουργούς και 2 πρώην Πρωθυπουργούς). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να οδηγηθούμε σε συγκάλυψη της υπόθεσης. Προς το παρόν υπάρχουν συγκεκριμένα αποδεικτικά μέσα και συνεχίζεται η διερεύνηση.

  6. Είναι αστείο να μιλάμε για “σκευωρία”.

    – Συριζαίοι είναι οι πράκτορες του FBI που διενεργούν έρευνα; σκευωροί κατά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ οι πράκτορες του FBI;

    – Συριζαίοι είναι οι μάρτυρες που προφανώς για να ξέρουν “από μέσα” κάποια πράγματα ή είναι πρώην στελέχη της Novartis ή στελέχη του υψηλού διοικητικού μηχανισμού (επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ); σκευωροί κατά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τα πρώην στελέχη τους ή της Novartis;

    – Συριζαίοι είναι ο κ. Σούρλας, ο κ. Κρεμαστινός ή η κα Ντόρα Μπακογιάννη, που για χρόνια φώναζαν και κατήγγειλαν τις παράνομες αυτές πρακτικές στον χώρο του φαρμάκου και της υγείας;

    – ‘αντισύριζα αμόκ’ έπιασε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Novartis που υπό το βάρος της διεξαγόμενης έρευνας αποπειράθηκε (δυστυχώς) να αυτοκτονήσει πριν 1 περίπου χρόνο;

    – Συριζαίοι είναι οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης (στην χώρας μας αλλά και στο εξωτερικό) που ερευνούν το σκάνδαλο;

  7. Υποτιμά τη νομημοσύνη των ελλήνων πολιτών ο ισχυρισμός ΝΔ – ΠΑΣΟΚ περί δήθεν ‘σκευωρίας’. Επίσης προσβάλουν όχι μόνο τη νοημοσύνη και τη αισθητική αλλά και τη θεσμική λειτουργία του πολιτεύματος ενέργειες όπως οι μηνύσεις σε βάρος δικαστικών/εισαγγελικών λειτουργών, καθώς και κατά του αν. Υπουργού Δικαιοσύνης και -πόσο μάλλον- κατά του σημερινού Πρωθυπουργού. Η φαιδρότητα σε αυτό το επίπεδο δημιουργεί ενοχλητικές θεσμικές παρενέργειες. Και βέβαια δείχνει πανικό όσων αντιδρούν με τον τρόπο αυτό.

  8. Θα αναλάβει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ την πολιτική ευθύνη του σκανδάλου αυτού; Αφήστε την προσωποποιημένη ποινική ευθύνη -έχει πάρει τον δρόμο της. Θα επιδείξει κανείς την απαιτούμενη γενναιότητα ανάληψης τουλάχιστον της πολιτικής ευθύνης; Σε παρόμοιες περιπτώσεις στο πρόσφατο σχετικά παρελθόν, πολιτικοί αρχηγοί (τότε Πρωθυπουργοί ή και αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης) είχαν αναλάβει την πολιτική ευθύνη. Και είχαν θέσει “στον πάγο” τα στελέχη τους όσο κρατούσε η διερεύνηση της υπόθεσης. Τώρα: α) δεν αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη, β) μηνύουν τους δικαστικούς και τον Πρωθυπουργό (!!) και γ) υπερασπίζονται λυσσαλέα τα στελέχη τους, ασχέτως της όποιας έκβασης της υπόθεσης ως προς καθένα από αυτά.

Ο έλληνας πολίτης, η κοινωνία μας δεν θέλει συγκάλυψη αυτού του σοβαρότατου σκανδάλου. Για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Αλλά και για να διαλυθούν οι ομάδες και οι ‘κλίκες’, ώστε να μην ξανακάνουν τα ίδια στο μέλλον. Χρειάζεται λοιπόν εκτεταμένη έρευνα και απόδοση ευθυνών, με πλήρη σεβασμό -εννοείται- στους θεσμούς και τις κατοχυρωμένες δικαιϊκές αρχές.

*το άρθρο του κ. Θεοφύλακτου δημοσιεύτηκε στον σημερινό (25-2-2018) κυριακάτικο τύπο – εφημ ‘Το Χωνί’

Ο Γιάννης Θεοφύλακτος είναι Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) – Δικηγόρος

Μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας.

Tags: θεοφύλακτος Γιάννης
Previous Post

Φλώρινα: Σύλληψη 43χρονου για μεταφορά -3- μη νόμιμων μεταναστών

Next Post

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στη Φιλανθρωπική Συναυλία του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης

Next Post

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στη Φιλανθρωπική Συναυλία του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπεγράφη η Προμήθεια Προκατασκευασμένων Αιθουσών στη Σχολή Αστυφυλάκων Γρεβενών
  • Το Επιμελητήριο Κοζάνης στη 10η επετειακή Serexpo
  • Τριετές Μνημόσυνο για τον Μεγάλο Ευεργέτη Νικόλαο Παπαγεωργίου
  • Καλλιόπη Βέττα: Το σκάνδαλο των αγροτικών επιδοτήσεων από τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη της Ν.Δ. επηρεάζει δυστυχώς, εκτός από τους αγρότες, και αμέτοχους συμπολίτες μας
  • Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr