• Latest
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Το συνδικάτο οικοδόμων για τα προβλήματα που προέκυψαν από τις κακές καιρικές συνθήκες

10 Ιανουαρίου 2019
Φωτορεπορτάζ από τα Μπουμπουσάρια της Εράτυρας.  Δείτε πολλές φωτογραφίες

Φωτορεπορτάζ από τα Μπουμπουσάρια της Εράτυρας. Δείτε πολλές φωτογραφίες

2 Ιανουαρίου 2026
Εράτυρα: Ξεκαρδιστική σάτιρα στα Μπουμπουσάρια.  Βίντεο

Εράτυρα: Ξεκαρδιστική σάτιρα στα Μπουμπουσάρια. Βίντεο

2 Ιανουαρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για Φυσικό Αέριο και Ενεργειακές Κοινότητες – Χρήστος Ζευκλής: Μειώνουμε το ενεργειακό κόστος για τους Δημότες

Η επίσημη απόφαση για ορισμό αντιδημάρχων στο Δήμο Βοΐου

2 Ιανουαρίου 2026
λίμνη Πολυφύτου

Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου

2 Ιανουαρίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Πτολεμαΐδα: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής κατά συναυτουργία

2 Ιανουαρίου 2026
πανσελινος

«Φεγγάρι του Λύκου»: Πότε θα δούμε την πρώτη πανσέληνο του 2026, γιατί ονομάστηκε έτσι

2 Ιανουαρίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Στη ΜΕΘ 16χρονος που τραυματίστηκε από όπλο στο κεφάλι – Υποβλήθηκε σε πολύωρη εγχείρηση

2 Ιανουαρίου 2026
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Δημόσιο -Νέο πειθαρχικό: Τέθηκε σε ισχύ από την Πρωτοχρονιά με εξοντωτικές ποινές

2 Ιανουαρίου 2026
bullying, βια, ξυλο, σχολειο, ξυλοδαρμος

43χρονος παρενόχλησε 20χρονη σε μπαρ και αυτή τον έδειρε μαζί με τον σύντροφό της

2 Ιανουαρίου 2026
Εντυπωσιακή υποδοχή του νέου έτους στην Καστοριά με τον Τόνι Σφήνο

Εντυπωσιακή υποδοχή του νέου έτους στην Καστοριά με τον Τόνι Σφήνο

2 Ιανουαρίου 2026
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Μόνο ηλεκτρονικά οι συναλλαγές με το Ταμείο του Δήμου Κοζάνης έως την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026

2 Ιανουαρίου 2026
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροκάστρου έψαλε τα κάλαντα στο Μοναστήρι. Βίντεο και φωτογραφίες

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροκάστρου έψαλε τα κάλαντα στο Μοναστήρι. Βίντεο και φωτογραφίες

2 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 3 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το συνδικάτο οικοδόμων για τα προβλήματα που προέκυψαν από τις κακές καιρικές συνθήκες

sierafm by sierafm
10 Ιανουαρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
1
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους συνάδελφους εργαζόμενους σε όλες τις υπηρεσίες στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στους Δήμους της, που καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες νύχτα μέρα για τον αποχιονισμό τον δρόμων, πεζοδρομίων κλπ με τα τραγικά λιγοστά μέσα που έχουν, με μηδαμινές παροχές σε μέσα ατομικής προστασίας, με εξευτελιστικά μεροκάματα και αδιανόητα ωράρια. 

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα

Για άλλη μια φορά γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Με την πρώτη εμφάνιση κακών καιρικών φαινομένων φάνηκαν ξεκάθαρα τα προβλήματα αλλά και οι αδυναμίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των τοπικών αρχών στο να αντιμετωπιστούν αυτές οι συνθήκες. Και η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν διαμορφώσει μια τραγική κατάσταση στις υπηρεσίες των Δήμων και της Περιφέρειας με ελλείψεις τόσο σε εκχιονιστικά μέσα, υποδομές, εξοπλισμό αλλά και στην μείωση του αριθμού των εργαζομένων που απαιτούνται για να αντιμετωπίσουν αυτές οι καταστάσεις, πόσο μάλλον έχουν ισοπεδώσει εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων στους δήμους και την περιφέρεια.

Εμείς οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες μας γινόμαστε έρμαια στα διάφορα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες, χιόνια, πυρκαγιές κλπ) εν έτη 2019, την ώρα που οι δυνατότητες αντιμετώπισείς τους σε σχέση και με την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας είναι πολύ μεγάλες.  Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι τοπικές αρχές δεν νοιάζονται για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες αλλά για τις μεγάλο επιχειρήσεις και τις μεγαλοκατασκευαστικές εταιρίες που τους πριμοδοτούν και του επιχορηγούν με χρήματα που βγαίνουν από τον ιδρώτα και το αίμα μας.

Καλούμε τους συνάδελφους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στα συναφή επαγγέλματα να απαιτήσουν εφόσον δεν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες (παγετός, χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια κ.α) να σταματήσουν οικοδομικές εργασίες που  θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους. Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύψουν σε πιέσεις των μεγαλοκατασκευαστικών εταιριών που το μόνο που επιδιώκουν είναι τα περισσότερα κέρδη. Το  κύριο μέλημα μας είναι η ίδια μας η ζωή.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων απαιτεί:  

-Οι εργαζόμενοι που δεν κατάφεραν να προσέλθουν στην εργασία τους λόγω αδυναμίας μετακίνησής εξαιτίας της χιονόπτωσης ή εφόσον ο εργοδότης διέκοψε τη λειτουργία της επιχείρησης, δικαιούνται κανονικά της αποδοχές τους για την ημέρα ή τις ημέρες της κακοκαιρίας.

– Απαγόρευση εργασιών σε συνθήκες ακραίων καιρικών φαινομένων και σε περιπτώσεις όπου δεν έχει εξασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων.

– Εξασφάλιση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας των εργαζομένων (χορήγηση κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας, συντήρηση – ασφάλεια οχημάτων τεχνικού εξοπλισμού, ιατρικός έλεγχος εργαζομένων, τήρηση διαδικασιών ασφαλούς εργασίας, εξασφάλιση συστημάτων επικοινωνίας, τεχνικά μέτρα προστασίας πτώσης από ύψος, μείωση της έκθεσης στο ψύχος με περιορισμό του χρόνου εργασίας και άλλα οργανωτικά μέτρα κ.ά.).

– Με την λειτουργιά των εργοταξίων στην Κοζάνη, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, (ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V, πανεπιστημιούπολη κλπ) να γίνει επανέλεγχος από τους επιβλέποντες μηχανικούς και τους τεχνικός ασφαλείας για την επανέναρξη των εργασιών  των αντιστηρίξεων, εκσκαφών, ικριωμάτων κλπ για τυχών μεταβολές κατά την διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων, να ελεγχθούν αν πληρούν τις προδιαγραφές για την ασφαλή τους λειτουργία και χρησιμότητα.

– Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους δήμους και τις περιφέρειες για τον άμεσο εξοπλισμό των τεχνικών κα λοιπών υπηρεσιών τους, άμεσες προσλήψεις εργαζομένων με σταθερή και μόνιμη εργασία, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων τώρα.

–  Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα (πετρέλαιο, φυσικό αέριο) της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. . Μείωση των τιμολογίων της τηλεθέρμανσης.

– Μείωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Ούτε σκέψη για διακοπή ρεύματος σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.

 

 

Κοζάνη 10.1.2019

Tags: ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Αίτημα για κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το Δήμο Βοΐου

Next Post

Η κατάσταση στους δρόμους της Δυτικής Μακεδονίας. Πέμπτη 10 Ιανουαρίου ώρα 14:10

Next Post
ΧΙΟΝΙΑ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Η κατάσταση στους δρόμους της Δυτικής Μακεδονίας. Πέμπτη 10 Ιανουαρίου ώρα 14:10

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Φωτορεπορτάζ από τα Μπουμπουσάρια της Εράτυρας. Δείτε πολλές φωτογραφίες
  • Εράτυρα: Ξεκαρδιστική σάτιρα στα Μπουμπουσάρια. Βίντεο
  • Η επίσημη απόφαση για ορισμό αντιδημάρχων στο Δήμο Βοΐου
  • Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου
  • Πτολεμαΐδα: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής κατά συναυτουργία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr