• Latest
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Το συνδικάτο οικοδόμων για τα προβλήματα που προέκυψαν από τις κακές καιρικές συνθήκες

10 Ιανουαρίου 2019
Παιδιά εντόπισαν νεκρό 70χρονο χωρίς τα ρούχα του στην άκρη του δρόμου

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στο Σισάνι

27 Οκτωβρίου 2026
Με κλειστές ΜΕΘ, ακριβές δημόσιες σχέσεις με απευθείας ανάθεση από τον Αντιπεριφερειάρχη υγείας !

Γιώργος Χριστοφορίδης: Καστανιά Σερβίων: Οι κάτοικοι ανησυχούν για την ασφάλεια και το μέλλον τους. Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη;

27 Οκτωβρίου 2026
Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Χειμερινό ωράριο καταστημάτων 2023-2024

Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Χειμερινό Ωράριο Καταστημάτων 2026-2027

27 Οκτωβρίου 2026
ΠΑΙΔΙ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Πήγε την ανήλικη κόρη του στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση αλκοόλ και συνελήφθη

27 Οκτωβρίου 2026
Η Saga Furs παρουσίασε τις νέες τάσεις και τις δημιουργικές δυνατότητες της γούνας στο «Fur Vision 2026»

Η Saga Furs παρουσίασε τις νέες τάσεις και τις δημιουργικές δυνατότητες της γούνας στο «Fur Vision 2026»

26 Οκτωβρίου 2026
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην έκθεση «ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2026» στην Αθήνα

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην έκθεση «ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2026» στην Αθήνα

26 Οκτωβρίου 2026
Παρουσίαση του βιβλίου «Ο ιστορικός καθ’ ημάς Πόντος» στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων

Παρουσίαση του βιβλίου «Ο ιστορικός καθ’ ημάς Πόντος» στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων

26 Οκτωβρίου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

«Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους» : 238- τροχονομικοί έλεγχοι στη Δυτική Μακεδονία

26 Οκτωβρίου 2026
Το μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την πρεμιέρα του έργου «Η αγάπη άργησε μια μέρα» που ανεβαίνει την Παρασκευή 15/11

Γιάννης Κοκκαλιάρης: Διεκδικήσαμε και πετύχαμε άλλα 9,4 εκατομμύρια ευρώ για τον Δήμο Κοζάνης και συνεχίζουμε

26 Οκτωβρίου 2026
Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας το 3ο Network Meeting των Κέντρων για τα Δικαιώματα του Παιδιού της UNICEF

Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας το 3ο Network Meeting των Κέντρων για τα Δικαιώματα του Παιδιού της UNICEF

26 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Με λαμπρότητα τιμήθηκε ο Πολιούχος Άγιος Δημήτριος στη Σιάτιστα

Δήμος Βοΐου: Με λαμπρότητα τιμήθηκε ο Πολιούχος Άγιος Δημήτριος στη Σιάτιστα

26 Οκτωβρίου 2026
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της μελέτης για το νέο Data Center

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της μελέτης για το νέο Data Center

26 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το συνδικάτο οικοδόμων για τα προβλήματα που προέκυψαν από τις κακές καιρικές συνθήκες

sierafm by sierafm
10 Ιανουαρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
1
SHARES
11
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους συνάδελφους εργαζόμενους σε όλες τις υπηρεσίες στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στους Δήμους της, που καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες νύχτα μέρα για τον αποχιονισμό τον δρόμων, πεζοδρομίων κλπ με τα τραγικά λιγοστά μέσα που έχουν, με μηδαμινές παροχές σε μέσα ατομικής προστασίας, με εξευτελιστικά μεροκάματα και αδιανόητα ωράρια. 

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα

Για άλλη μια φορά γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Με την πρώτη εμφάνιση κακών καιρικών φαινομένων φάνηκαν ξεκάθαρα τα προβλήματα αλλά και οι αδυναμίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των τοπικών αρχών στο να αντιμετωπιστούν αυτές οι συνθήκες. Και η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν διαμορφώσει μια τραγική κατάσταση στις υπηρεσίες των Δήμων και της Περιφέρειας με ελλείψεις τόσο σε εκχιονιστικά μέσα, υποδομές, εξοπλισμό αλλά και στην μείωση του αριθμού των εργαζομένων που απαιτούνται για να αντιμετωπίσουν αυτές οι καταστάσεις, πόσο μάλλον έχουν ισοπεδώσει εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων στους δήμους και την περιφέρεια.

Εμείς οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες μας γινόμαστε έρμαια στα διάφορα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες, χιόνια, πυρκαγιές κλπ) εν έτη 2019, την ώρα που οι δυνατότητες αντιμετώπισείς τους σε σχέση και με την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας είναι πολύ μεγάλες.  Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι τοπικές αρχές δεν νοιάζονται για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες αλλά για τις μεγάλο επιχειρήσεις και τις μεγαλοκατασκευαστικές εταιρίες που τους πριμοδοτούν και του επιχορηγούν με χρήματα που βγαίνουν από τον ιδρώτα και το αίμα μας.

Καλούμε τους συνάδελφους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στα συναφή επαγγέλματα να απαιτήσουν εφόσον δεν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες (παγετός, χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια κ.α) να σταματήσουν οικοδομικές εργασίες που  θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους. Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύψουν σε πιέσεις των μεγαλοκατασκευαστικών εταιριών που το μόνο που επιδιώκουν είναι τα περισσότερα κέρδη. Το  κύριο μέλημα μας είναι η ίδια μας η ζωή.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων απαιτεί:  

-Οι εργαζόμενοι που δεν κατάφεραν να προσέλθουν στην εργασία τους λόγω αδυναμίας μετακίνησής εξαιτίας της χιονόπτωσης ή εφόσον ο εργοδότης διέκοψε τη λειτουργία της επιχείρησης, δικαιούνται κανονικά της αποδοχές τους για την ημέρα ή τις ημέρες της κακοκαιρίας.

– Απαγόρευση εργασιών σε συνθήκες ακραίων καιρικών φαινομένων και σε περιπτώσεις όπου δεν έχει εξασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων.

– Εξασφάλιση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας των εργαζομένων (χορήγηση κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας, συντήρηση – ασφάλεια οχημάτων τεχνικού εξοπλισμού, ιατρικός έλεγχος εργαζομένων, τήρηση διαδικασιών ασφαλούς εργασίας, εξασφάλιση συστημάτων επικοινωνίας, τεχνικά μέτρα προστασίας πτώσης από ύψος, μείωση της έκθεσης στο ψύχος με περιορισμό του χρόνου εργασίας και άλλα οργανωτικά μέτρα κ.ά.).

– Με την λειτουργιά των εργοταξίων στην Κοζάνη, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, (ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V, πανεπιστημιούπολη κλπ) να γίνει επανέλεγχος από τους επιβλέποντες μηχανικούς και τους τεχνικός ασφαλείας για την επανέναρξη των εργασιών  των αντιστηρίξεων, εκσκαφών, ικριωμάτων κλπ για τυχών μεταβολές κατά την διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων, να ελεγχθούν αν πληρούν τις προδιαγραφές για την ασφαλή τους λειτουργία και χρησιμότητα.

– Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους δήμους και τις περιφέρειες για τον άμεσο εξοπλισμό των τεχνικών κα λοιπών υπηρεσιών τους, άμεσες προσλήψεις εργαζομένων με σταθερή και μόνιμη εργασία, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων τώρα.

–  Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα (πετρέλαιο, φυσικό αέριο) της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. . Μείωση των τιμολογίων της τηλεθέρμανσης.

– Μείωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Ούτε σκέψη για διακοπή ρεύματος σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.

 

 

Κοζάνη 10.1.2019

Tags: ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Αίτημα για κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το Δήμο Βοΐου

Next Post

Η κατάσταση στους δρόμους της Δυτικής Μακεδονίας. Πέμπτη 10 Ιανουαρίου ώρα 14:10

Next Post
ΧΙΟΝΙΑ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Η κατάσταση στους δρόμους της Δυτικής Μακεδονίας. Πέμπτη 10 Ιανουαρίου ώρα 14:10

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στο Σισάνι
  • Γιώργος Χριστοφορίδης: Καστανιά Σερβίων: Οι κάτοικοι ανησυχούν για την ασφάλεια και το μέλλον τους. Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη;
  • Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Χειμερινό Ωράριο Καταστημάτων 2026-2027
  • Πήγε την ανήλικη κόρη του στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση αλκοόλ και συνελήφθη
  • Η Saga Furs παρουσίασε τις νέες τάσεις και τις δημιουργικές δυνατότητες της γούνας στο «Fur Vision 2026»

Πρόσφατα σχόλια

  1. R-G στο Η Σιάτιστα γιορτάζει τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο. Ο Εσπερινός και η περιφορά της Εικόνας. Βίντεο και φωτογραφίες
  2. Xris στο Fiesta Voio 2026: Στα 95.000 – 98.000 ευρώ το κόστος για τον Δήμο Βοΐου – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση λογοδοσίας.  Βίντεο
  3. LYROGIANNIMARINA στο ΔΥΠΑ -Πρόγραμμα 55+: Ανοιχτές 8.000 θέσεις -Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι
  4. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  5. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr