Γήπεδο Σιάτιστας: Τι πρέπει να ξέρουν όσοι χρησιμοποιούν το στίβο
Κινηματογράφος Σινεμά
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην 89η ΔΕΘ: Καινοτομία, Εξωστρέφεια και Προοπτικές
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων στο Farmer’s Meeting Helsinki
Λαϊκή Συσπείρωση
Δυναμική Συμμετοχή του Δήμου Γρεβενών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025
Συγχαρητήρια Εθνική Ελλάδας! Η ΕΚΟ πανηγυρίζει μαζί σας τη μεγάλη επιτυχία στο FIBA EuroBasket 2025
43α Λασσάνεια: Έκθεση origami στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης από 15 έως 19 Σεπτεμβρίου 2025 με ελεύθερη είσοδο
Δυναμική Συμμετοχή του Δήμου Γρεβενών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025
αμεα, ΔΗΜΟΣ ΒΟΙΟΥ
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τα επαγγελματικά ενοίκια μετά τη νέα έξαρση της πανδημίας

Στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης βρίσκεται η πρόταση του μέτρου της μείωσης των επαγγελματικών μισθωμάτων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις από τη νέα έξαρση της πανδημίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, ανοιχτό προς παράταση ακόμη και μέχρι τέλος του έτους, είναι το μέτρο της μείωσης των ενοικίων στα επαγγελματικά ακίνητα και στα εμπορικά καταστήματα ενώ το οικονομικό επιτελείο εξετάζει τη συνέχιση της φοροαπαλλαγής του 30% των χαμένων μισθωμάτων για τους ιδιοκτήτες.

Η αναγκαστική εφαρμογή μειώσεων των ενοικίων έχει ανοίξει έναν άτυπο πόλεμο στην αγορά μεταξύ ιδιοκτητών και επιχειρηματιών για το ύψος των μισθωμάτων.

Όμως οι αβέβαιες συνθήκες λόγω της πανδημίας και ο φόβος ενός νέου κύματος με εκτίναξη των λουκέτων στην αγορά αναγκάζουν τους εμπόρους και τους ιδιοκτήτες να αναζητήσουν κοινές λύσεις.

Έτσι προτείνουν στην κυβέρνηση την οικειοθελή συνέχιση του μέτρου μείωσης των ενοικίων στον βαθμό που συμφωνούν μεταξύ τους, παράλληλα με τη διατήρηση της φοροαπαλλαγής στις περιπτώσεις αυτές για τους ιδιοκτήτες. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση έχει ανοίξει στο τραπέζι μια νέα βεντάλια μέτρων για την περαιτέρω στήριξη της αγοράς και των εργαζομένων από το φθινόπωρο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως βρίσκεται στο τραπέζι η παράταση του μέτρου της αναγκαστικής μείωσης των ενοικίων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις (λήγει τέλος Αυγούστου) ή και να επεκταθεί σε εθελοντική βάση για τους εμπόρους οι οποίοι έχουν καταθέσει το σχετικό αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών.

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *