It is a favorite winter vegetable that has been used for thousands of years in every possible food combination - See eight impressive health benefits and include it directly in your daily diet.
Either in the salad or as a complement to various delicious dishes, Cabbage is an excellent dietary choice to protect the heart, of the proper functioning of the body and overall health.
1. Nutrient "bomb"
Although cabbage contains very few calories (just 22 in 89 grams), has a very impressive nutrient profile. Indicatively, contains small amounts of micronutrients such as vitamin A., The iron and riboflavin, is rich in vitamin B6 and folic acid, fiber, antioxidants, such as polyphenols and sulfides, and vitamin C.
2. Helps control inflammation
Chronic inflammation is a bad condition for the body and is associated with various diseases, such as heart disease, rheumatoid arthritis and inflammatory bowel disease. Cruciferous vegetables like cabbage contain many different antioxidants that have been shown to reduce chronic inflammation..
Actually, Research has shown that eating more cruciferous vegetables reduces certain indicators inflammation in the blood. In a study of more than 1.000 Women in China were found to have significantly lower levels of inflammation in those who ate larger amounts of cruciferous vegetables.
3. It is rich in vitamin C.
Both green and red cabbage are excellent sources Vitamin C, with red containing approx 30% more. About 89 grams of red cabbage include the recommended daily intake of vitamin C., that is, about the size of a small orange.
Vitamin C has many important roles in the body, as it contributes to the production of collagen, which offers support and elasticity to the skin and is important for bone and muscle function. In addition, helps the body absorb iron from plant foods, while it is also a powerful antioxidant, with potentially anti-cancer properties.
Yet, protects the body from damage caused by free radicals, which have been associated with many chronic diseases, such as cancer. Indicatively, recent analysis 21 studies found that the risk of lung cancer was reduced by 7% for each increase 100 mg in the daily intake of vitamin C..
4. Helps improve digestion
Cabbage is rich in fiber, for this and it is considered that improves digestion. This vegetable is packed with intestinal-friendly insoluble fiber that helps maintain a healthy digestive system and improves regular bowel movements..
In addition, is also rich in soluble fiber, which have been shown to increase the number of beneficial bacteria in the gut, such as Bifidobacteria and Lactobacilli, which perform important functions, όπως η προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος και η παραγωγή σημαντικών θρεπτικών συστατικών όπως οι βιταμίνες K2 και Β12.
5. Διατηρεί την καρδιά υγιή
Το μωβ λάχανο περιέχει τις ισχυρές ενώσεις ανθοκυανίνες, οι οποίες του προσφέρουν και το έντονο μωβ χρώμα του. Οι ανθοκυανίνες είναι φυτικές χρωστικές που ανήκουν στην κατηγορία των φλαβονοειδών και πολλές μελέτες έχουν συνδέσει την κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε αυτή τη χρωστική με τον μειωμένο κίνδυνο heart disease.
Σε μελέτη που περιελάμβανε 93.600 women, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσες είχαν υψηλότερη πρόσληψη τροφίμων πλούσιων σε ανθοκυανίνες είχαν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο εμφράγματος. Άλλη ανάλυση 13 παρατηρητικών μελετών που περιελάμβαναν 344.488 ανθρώπους ανέδειξαν παρόμοια αποτελέσματα, με την αύξηση στην πρόσληψη φλαβονοειδών κατά 10 mg ημερησίως να σχετίζεται με 5% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
also, η αύξηση της πρόσληψης ανθοκυανινών από τη διατροφή έχει αποδειχθεί πως μειώνει την αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου. Yet, οι ανθοκυανίνες έχουν προστατευτική δράση έναντι της φλεγμονής που είναι γνωστό πως σχετίζεται με την ανάπτυξη καρδιακών παθήσεων.
6. It lowers blood pressure
Παρόλο που τόσο το νάτριο όσο και το κάλιο είναι σημαντικά για την υγεία, οι σύγχρονες διατροφές τείνουν να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και χαμηλή σε κάλιο. Το κόκκινο λάχανο αποτελεί μια εξαιρετική πηγή καλίου, προσφέροντας το 12% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης σε μόλις 178 grams. Το κάλο βοηθά στην έκκριση του πλεονάζοντος νατρίου μέσω των ούρων και χαλαρώνει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, μειώνοντας τελικά την αρτηριακή πίεση.
7. Βοηθά στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης
Το λάχανο περιέχει δύο ουσίες που έχει αποδειχθεί πως μειώνουν την «κακή» LDL χοληστερόλη.
Οι διαλυτές φυτικές ίνες μειώνουν τα επίπεδα της «κακής» LDL χοληστερόλης, δεσμεύοντάς την στο έντερο και αποτρέποντας την απορρόφησή της στο αίμα. Εκτενής ανάλυση 67 μελετών έδειξε ότι όταν οι άνθρωποι καταναλώνουν 2-10 γραμμάρια διαλυτών φυτικών ινών ημερησίως, βιώνουν μια μικρή, αλλά σημαντική μείωση στα επίπεδα της LDL χοληστερόλης της τάξης των 2.2 mg per 0,1 liters. Το λάχανο αποτελεί καλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών, με περιεκτικότητα περίπου 40%.
In addition, το λάχανο περιέχει φυτοστερόλες, δηλαδή φυτικές ενώσεις που δομικά είναι παρόμοιες με τη χοληστερόλη και την μειώνουν εμποδίζοντας την απορρόφησή της στην πεπτική οδό. Η αύξηση της πρόσληψης φυτοστερολών κατά 1 γραμμάριο ημερησίως έχει αποδειχθεί πως μειώνει τις συγκεντρώσεις LDL χοληστερόλης έως και 5%.
8. Αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης K
THE vitamin K. αποτελεί μια συλλογή λιποδιαλυτών βιταμινών που παίζουν σημαντικό ρόλο στο σώμα. Οι βιταμίνες αυτές χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες:
- Τη βιταμίνη Κ1 που βρίσκεται κυρίως σε φυτικές πηγές
- Τη βιταμίνη Κ2 που βρίσκεται κυρίως σε ζωικές πηγές και σε ορισμένα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση. also, παράγεται από βακτήρια στο παχύ έντερο.
Το λάχανο συνιστά εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ1, προσφέροντας το 85% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητα σε μόλις 89 grams. Η βιταμίνη αυτή είναι σημαντικό θρεπτικό συστατικό με διάφορους ρόλους στο σώμα, όπως ως συνυπάρχων παράγοντας για ένζυμα υπεύθυνα για την πήξη του αίματος. Χωρίς τη βιταμίνη Κ, το αίμα χάνει την ικανότητά του να πήζει σωστά, αυξάνοντας τον κίνδυνο υπερβολικής αιμορραγίας.
Source:ygeiamou.gr