• Latest
ΚΑΡΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑ POS καρτα

Τράπεζες: «Yποχρεωτική χρήση χρεωστικών καρτών για συναλλαγές άνω των 100 ευρώ»

22 Μαΐου 2018
Καστοριά: Πυρκαγιά σε επιχείρηση γουνοδερμάτων κοντά στην Πορειά

Καστοριά: Πυρκαγιά σε επιχείρηση γουνοδερμάτων κοντά στην Πορειά

6 Ιουλίου 2025
Φωτιά σε οικόπεδο  μέσα  στην πόλη της Κοζάνης

Φωτιά σε οικόπεδο μέσα στην πόλη της Κοζάνης

6 Ιουλίου 2025
οδηγιες καυσωνα

Δήμος Κοζάνης: Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία για Υψηλές Θερμοκρασίες

6 Ιουλίου 2025
Η Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην προετοιμασία για την επίσκεψη του Πατριάρχη

Η Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην προετοιμασία για την επίσκεψη του Πατριάρχη

6 Ιουλίου 2025
Σιάτιστα: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ιδρύματος “Κώστας και Ελένη Παπανικολάου”

Σιάτιστα: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ιδρύματος “Κώστας και Ελένη Παπανικολάου”

6 Ιουλίου 2025
Stranafest: Υπέροχοι Πορτοκάλογλου και Κότσιρας. Βίντεο

Stranafest: Υπέροχοι Πορτοκάλογλου και Κότσιρας. Βίντεο

6 Ιουλίου 2025
Fiesta Voio: Ο εμβληματικός Βασίλης Παπακωνσταντίνου έρχεται την Κυριακή 13/07

Fiesta Voio: Ο εμβληματικός Βασίλης Παπακωνσταντίνου έρχεται την Κυριακή 13/07

6 Ιουλίου 2025

Τη Δευτέρα ο τελικός τουρνουά μπάσκετ

6 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ολοσχερώς κάηκε κατοικία στον Άγιο Δημήτριο (video)

Κοζάνη: Ολοσχερώς κάηκε κατοικία στον Άγιο Δημήτριο (video)

6 Ιουλίου 2025
Στα «πιπεράδικα» του Καλονερίου – Το εμπόδιο στις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Στα «πιπεράδικα» του Καλονερίου – Το εμπόδιο στις δηλώσεις ΟΣΔΕ

6 Ιουλίου 2025
ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΡΟΣ

Γιατρός εκτελούσε παραπεμπτικά του προγράμματος «Προλαμβάνω» εν αγνοία των δικαιούχων – Καταγγελία για τη «δράση» του

6 Ιουλίου 2025
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Νέα αποζημίωση 100 ευρώ σε 80.000 εργαζόμενους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις, ποιοι θα την λάβουν και πότε θα γίνουν οι πληρωμές

6 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τράπεζες: «Yποχρεωτική χρήση χρεωστικών καρτών για συναλλαγές άνω των 100 ευρώ»

sierafm by sierafm
22 Μαΐου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΡΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑ POS καρτα
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την κατάργηση των μετρητών σε όλες τις εταιρικές συναλλαγές, την υποχρεωτική πληρωμή μισθών και εισφορών μέσω τραπεζών και «την υποχρεωτική χρήση χρεωστικών καρτών για συναλλαγές άνω των 100 ευρώ χωρίς χρεώσεις, με επιβάρυνση του δημοσίου για το σχετικό κόστος των τραπεζών», πρότεινε απόψε, από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), Νικόλαος Καραμούζης.

Τη συγκεκριμένη πρόταση κατάθεσε ως μέρος ενός πακέτου επτά «ακατέργαστων» όπως είπε, ρηξικέλευθων ιδεών, ικανών «να ταρακουνήσουν τις αγορές» και να βελτιώσουν την αξιοπιστία της οικονομικής πολιτικής.

Ο κ. Καραμούζης επισήμανε ακόμη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι επίκειται ανακοίνωση για περαιτέρω χαλάρωση των capital controls και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα καταργούσε αν μπορούσε από αύριο κιόλας, όλους τους περιορισμούς για τις επιχειρήσεις. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επίτευξη ρυθμών ανάπτυξης «όχι μόνο 2%, αλλά και 3% και 4% για την ελληνική οικονομία είναι εφικτή» υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως η προσέλκυση επενδύσεων, και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται να προωθήσει την ασφαλιστική και μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση.

Αναλυτικότερα, μιλώντας από το βήμα της ανοιχτής συνεδρίασης της 43ης ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), ο κ.Καραμούζης ώς μέρος του «πακέτου» των επτά ιδεών, πρότεινε ακόμη η Ελλάδα «να κοπιάρει ακριβώς όπως είναι» το μοντέλο της Κύπρου για τους μη κατοίκους, όσον αφορά τις προϋποθέσεις και τους όρους έγκρισης εταιρικής φορολογικής έδρας, έκδοσης ελληνικού διαβατηρίου και απόκτησης status μόνιμου φορολογικού κατοίκου, διαχείρισης προσωπικής και εταιρικής περιουσίας με εισαγωγή του θεσμού των trusts και διαχείρισης ναυτιλιακών επενδύσεων.

«Στόχος είναι η μετατροπή της Ελλάδας σε σύγχρονο και ανταγωνιστικό χρηματοπιστωτικό και ναυτιλιακό κέντρο» επισήμανε και είπε χαρακτηριστικά, ότι είναι ντροπή να έχουμε τη μεγαλύτερη ναυτιλία στον κόσμο και ο Πειραιάς, ή όποια άλλη πόλη επιλέξουμε (για αυτόν τον ρόλο) να μην είναι το μεγαλύτερο ναυτιλιακό κέντρο».

Εισηγήθηκε επίσης μαζικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και ευρεία αξιοποίηση των συμπράξεων δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) στις επενδύσεις κοινωνικών υποδομών και στα μικρά περιφερειακά έργα.

Πρότεινε επιλογή 50 περιοχών της χώρας για προ-αδειοδότηση επιχειρηματικών ζωνών με προκαθορισμένους όρους δόμησης και χρήσης γης και με όλες τις σχετικές αδειοδοτήσεις διαθέσιμες, στρατηγική “all in one permit” για εμβληματικά έργα και με δεσμευτικούς χρόνους με ρήτρες για έγκριση.

Υπεραποσβέσεις 200% για νέες επενδύσεις επιχειρήσεων και υπερεκπτώσεις για έξοδα έρευνας και ανάπτυξης, γενναία φορολογική και ασφαλιστική μεταρρύθμιση και δημιουργία ενός ουσιαστικού one stop shop για σημαντικές ξένες και εγχώριες επενδύσεις, συμπληρώνουν το «πακέτο» των επτά προτεινόμενων ιδεών.

Ο κ. Καραμούζης υποστήριξε ακόμη ότι την περασμένη δεκαετία η Ελλάδα σπατάλησε την ευκαιρία που προέκυψε από την ένταξή της στην ευρωζώνη, και ξόδεψε πάνω από 400 δισ. ευρώ πολύτιμους χρηματοοικονομικούς πόρους από τις αγορές και τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, στην υιοθέτηση ενός σαθρού παραγωγικού προτύπου, που πρόσφερε επίπλαστη και βραχυχρόνια ευμάρεια.

«Αυτά τα χρήματα δεν οδήγησαν στο παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας. Τώρα έχουμε μπροστά μας μια νέα μεγάλη ευκαιρία. Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι το κράτος-επιχειρηματίας στην Ελλάδα απέτυχε. Το κράτος και η κατανάλωση δεν μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη. Το θέμα των επενδύσεων είναι κομβικό, και πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να έχουμε επενδυτική έκρηξη. Το ίδιο ισχύει και για τις εξαγωγές» τόνισε και πρόσθεσε ότι απαιτείται να συνδυάσουμε ένα πολυετές επενδυτικό πρόγραμμα δεκάδων δισεκατομμυρίων με παράλληλη σημαντική αύξηση της οικονομικής εξωστρέφειας.

«Ας θέσουμε ως χώρα φιλόδοξους στόχους για την επόμενη πενταετία, να φτάσουν οι επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ πάνω από 20%, οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών πάνω από 40% του ΑΕΠ και οι εισροές ξένων κεφαλαίων πάνω από 5% του ΑΕΠ ετησίως από 2% φέτος» σημείωσε ο κ. Καραμούζης.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Tags: ΚΑΡΤΕΣ
Previous Post

Μίκης Θεοδωράκης: Εθνική μειοδοσία η αποδοχή της «Μακεδονίας του Ίλιντεν»

Next Post

Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης -Δείτε σε ποιες περιοχές

Next Post
ΚΑΥΣΙΜΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης -Δείτε σε ποιες περιοχές

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Καστοριά: Πυρκαγιά σε επιχείρηση γουνοδερμάτων κοντά στην Πορειά
  • Φωτιά σε οικόπεδο μέσα στην πόλη της Κοζάνης
  • Δήμος Κοζάνης: Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία για Υψηλές Θερμοκρασίες
  • Η Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην προετοιμασία για την επίσκεψη του Πατριάρχη
  • Σιάτιστα: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ιδρύματος “Κώστας και Ελένη Παπανικολάου”

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr