• Latest
ΚΑΡΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑ POS καρτα

Τράπεζες: «Yποχρεωτική χρήση χρεωστικών καρτών για συναλλαγές άνω των 100 ευρώ»

22 Μαΐου 2018
Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

16 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Γ Εθνική: Ήττα για την Κοζάνη από την πρωτοπόρο Βέροια. Άνετα ο Εορδαϊκός

16 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα

ΕΠΣ Κοζάνης: Η κορυφή μένει ίδια στις δύο κατηγορίες. Αποτελέσματα και βαθμολογίες

16 Νοεμβρίου 2025
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας: Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ μετά την σύσκεψη!

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας: Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ μετά την σύσκεψη!

16 Νοεμβρίου 2025
Ευχέλαιο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου εξ αφορμής της ενάρξεως της Σαρακοστής των Χριστουγέννων

Ιερό Ευχέλαιο την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2025 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης

16 Νοεμβρίου 2025
ΤΡΑΠΕΖΑ

Εθνική Τράπεζα: Βάζει «λουκέτο» σε ένα ακόμα κατάστημα στη Δυτική Μακεδονία

16 Νοεμβρίου 2025
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Πώς να μπλοκάρετε τις ανεπιθύμητες κλήσεις μία για πάντα – Ποιος δικαιούται αποζημίωση 10.000 ευρώ

16 Νοεμβρίου 2025
ταξιδι διακοπες

Πώς θα δείτε αν είστε στους νέους δικαιούχους στο «Τουρισμός για Όλους»

16 Νοεμβρίου 2025
καιρος

Καιρός: Πότε αλλάζει από την άνοιξη στα πρώτα δείγματα χειμώνα

16 Νοεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε πολίτες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας- Έγιναν 45 συλλήψεις

16 Νοεμβρίου 2025
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Όσα αλλάζουν για e-shops και καταναλωτές με το κλείσιμο του «παραθύρου» για τα αφορολόγητα μικροδέματα από τις αρχές του 2026

16 Νοεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Η όμορφη εκδήλωση με τίτλο:«Κορίτσια σε Κίνηση: Δεδομένα – Κίνδυνοι – Προστασία» από το Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Η όμορφη εκδήλωση με τίτλο:«Κορίτσια σε Κίνηση: Δεδομένα – Κίνδυνοι – Προστασία» από το Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου. Βίντεο και φωτογραφίες

15 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 16 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τράπεζες: «Yποχρεωτική χρήση χρεωστικών καρτών για συναλλαγές άνω των 100 ευρώ»

sierafm by sierafm
22 Μαΐου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΡΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑ POS καρτα
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την κατάργηση των μετρητών σε όλες τις εταιρικές συναλλαγές, την υποχρεωτική πληρωμή μισθών και εισφορών μέσω τραπεζών και «την υποχρεωτική χρήση χρεωστικών καρτών για συναλλαγές άνω των 100 ευρώ χωρίς χρεώσεις, με επιβάρυνση του δημοσίου για το σχετικό κόστος των τραπεζών», πρότεινε απόψε, από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), Νικόλαος Καραμούζης.

Τη συγκεκριμένη πρόταση κατάθεσε ως μέρος ενός πακέτου επτά «ακατέργαστων» όπως είπε, ρηξικέλευθων ιδεών, ικανών «να ταρακουνήσουν τις αγορές» και να βελτιώσουν την αξιοπιστία της οικονομικής πολιτικής.

Ο κ. Καραμούζης επισήμανε ακόμη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι επίκειται ανακοίνωση για περαιτέρω χαλάρωση των capital controls και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα καταργούσε αν μπορούσε από αύριο κιόλας, όλους τους περιορισμούς για τις επιχειρήσεις. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επίτευξη ρυθμών ανάπτυξης «όχι μόνο 2%, αλλά και 3% και 4% για την ελληνική οικονομία είναι εφικτή» υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως η προσέλκυση επενδύσεων, και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται να προωθήσει την ασφαλιστική και μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση.

Αναλυτικότερα, μιλώντας από το βήμα της ανοιχτής συνεδρίασης της 43ης ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), ο κ.Καραμούζης ώς μέρος του «πακέτου» των επτά ιδεών, πρότεινε ακόμη η Ελλάδα «να κοπιάρει ακριβώς όπως είναι» το μοντέλο της Κύπρου για τους μη κατοίκους, όσον αφορά τις προϋποθέσεις και τους όρους έγκρισης εταιρικής φορολογικής έδρας, έκδοσης ελληνικού διαβατηρίου και απόκτησης status μόνιμου φορολογικού κατοίκου, διαχείρισης προσωπικής και εταιρικής περιουσίας με εισαγωγή του θεσμού των trusts και διαχείρισης ναυτιλιακών επενδύσεων.

«Στόχος είναι η μετατροπή της Ελλάδας σε σύγχρονο και ανταγωνιστικό χρηματοπιστωτικό και ναυτιλιακό κέντρο» επισήμανε και είπε χαρακτηριστικά, ότι είναι ντροπή να έχουμε τη μεγαλύτερη ναυτιλία στον κόσμο και ο Πειραιάς, ή όποια άλλη πόλη επιλέξουμε (για αυτόν τον ρόλο) να μην είναι το μεγαλύτερο ναυτιλιακό κέντρο».

Εισηγήθηκε επίσης μαζικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και ευρεία αξιοποίηση των συμπράξεων δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) στις επενδύσεις κοινωνικών υποδομών και στα μικρά περιφερειακά έργα.

Πρότεινε επιλογή 50 περιοχών της χώρας για προ-αδειοδότηση επιχειρηματικών ζωνών με προκαθορισμένους όρους δόμησης και χρήσης γης και με όλες τις σχετικές αδειοδοτήσεις διαθέσιμες, στρατηγική “all in one permit” για εμβληματικά έργα και με δεσμευτικούς χρόνους με ρήτρες για έγκριση.

Υπεραποσβέσεις 200% για νέες επενδύσεις επιχειρήσεων και υπερεκπτώσεις για έξοδα έρευνας και ανάπτυξης, γενναία φορολογική και ασφαλιστική μεταρρύθμιση και δημιουργία ενός ουσιαστικού one stop shop για σημαντικές ξένες και εγχώριες επενδύσεις, συμπληρώνουν το «πακέτο» των επτά προτεινόμενων ιδεών.

Ο κ. Καραμούζης υποστήριξε ακόμη ότι την περασμένη δεκαετία η Ελλάδα σπατάλησε την ευκαιρία που προέκυψε από την ένταξή της στην ευρωζώνη, και ξόδεψε πάνω από 400 δισ. ευρώ πολύτιμους χρηματοοικονομικούς πόρους από τις αγορές και τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, στην υιοθέτηση ενός σαθρού παραγωγικού προτύπου, που πρόσφερε επίπλαστη και βραχυχρόνια ευμάρεια.

«Αυτά τα χρήματα δεν οδήγησαν στο παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας. Τώρα έχουμε μπροστά μας μια νέα μεγάλη ευκαιρία. Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι το κράτος-επιχειρηματίας στην Ελλάδα απέτυχε. Το κράτος και η κατανάλωση δεν μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη. Το θέμα των επενδύσεων είναι κομβικό, και πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να έχουμε επενδυτική έκρηξη. Το ίδιο ισχύει και για τις εξαγωγές» τόνισε και πρόσθεσε ότι απαιτείται να συνδυάσουμε ένα πολυετές επενδυτικό πρόγραμμα δεκάδων δισεκατομμυρίων με παράλληλη σημαντική αύξηση της οικονομικής εξωστρέφειας.

«Ας θέσουμε ως χώρα φιλόδοξους στόχους για την επόμενη πενταετία, να φτάσουν οι επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ πάνω από 20%, οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών πάνω από 40% του ΑΕΠ και οι εισροές ξένων κεφαλαίων πάνω από 5% του ΑΕΠ ετησίως από 2% φέτος» σημείωσε ο κ. Καραμούζης.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Tags: ΚΑΡΤΕΣ
Previous Post

Μίκης Θεοδωράκης: Εθνική μειοδοσία η αποδοχή της «Μακεδονίας του Ίλιντεν»

Next Post

Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης -Δείτε σε ποιες περιοχές

Next Post
ΚΑΥΣΙΜΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης -Δείτε σε ποιες περιοχές

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»
  • Γ Εθνική: Ήττα για την Κοζάνη από την πρωτοπόρο Βέροια. Άνετα ο Εορδαϊκός
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Η κορυφή μένει ίδια στις δύο κατηγορίες. Αποτελέσματα και βαθμολογίες
  • Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας: Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ μετά την σύσκεψη!
  • Ιερό Ευχέλαιο την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2025 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr