Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του
Κεραμέως
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν
Αλλαγή ώρας
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι
Εορδαία: Εγκαινιάστηκε η δομή Υφαντικής στη Βλάστη από τη Λίνα Μενδώνη
Καστοριά: Μεγάλη επιτυχία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών. Σύλληψη  με 43 κιλά κάνναβης αξίας 686.000 ευρώ
κλοπη αλυσιδας
Μαλούτας: Ανησυχούμε για το μέλλον της Τηλεθέρμανσης, δεν επιχαίρουμε που δικαιωθήκαμε στην κριτική μας
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή των Συμβάσεων Αποχιονισμού για την περίοδο 2025-2026  από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Αμανατίδη

Τρώτε αργά και ποτέ δύο ώρες προτού κοιμηθείτε

Η δρ Χαρουχίσα Φουκούντα της Σχολής Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κιούσου με την ομάδα της ανέλυσε στοιχεία για σχεδόν 60.000 άτομα που έκαναν τακτικά τσεκ-απ, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι 33.455 από αυτούς έτρωγαν με κανονικό ρυθμό, οι 22.070 το έτρωγαν στα γρήγορα και οι 4.192 έτρωγαν αργά.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι ανήκαν στην τελευταία ομάδα ήταν πιο υγιείς από ότι τα μέλη των δύο άλλων ομάδων. Σε σχέση με όσους έτρωγαν γρήγορα, όσοι έτρωγαν με κανονικό ρυθμό, είχαν 29% μικρότερη πιθανότητα να είναι παχύσαρκοι, ενώ όσοι έτρωγαν αργά, είχαν 42% μικρότερη πιθανότητα.

Ποτέ φαγητό δύο ώρες πριν τον ύπνο

Παράλληλα, οι άνθρωποι που αποφεύγουν την κατανάλωση τροφής στο δίωρο πριν τον ύπνο, καθώς και όσοι κόβουν το επιδόρπιο μετά το φαγητό, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να μειώσουν το βάρος τους, σύμφωνα με μια την ίδια ιαπωνική επιστημονική έρευνα.

Όσοι έτρωγαν επιδόρπιο μετά το φαγητό, ιδίως το βραδινό, καθώς και όσοι δεν έτρωγαν τίποτε το προηγούμενο δίωρο πριν τον ύπνο, είχαν επίσης μικρότερες πιθανότητες παχυσαρκίας.

Δεν ίσχυε το ίδιο για εκείνους που παρέλειπαν το πρωινό (προηγούμενες μελέτες έχουν πάντως δείξει ότι η παράλειψη του πρωινού αυξάνει την πιθανότητα παχυσαρκίας, επειδή μεταθέτει την κατανάλωση φαγητού χρονικά προς το τέλος της μέρας).

Όσοι άνθρωποι κάνουν κάποιο από τα παραπάνω – ακόμη καλύτερα και τα τρία- έχουν σε μικρότερο ποσοστό παχυσαρκία, ελέγχουν καλύτερα το δείκτη μάζας του σώματός τους και διαθέτουν μικρότερη περιφέρεια μέσης.

Πηγή:vita.gr
Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *