Υποψήφια για Πρόεδρος στη Νεάπολη η Τραϊανή Τσικρελή

Υποψήφια για Πρόεδρος στη Νεάπολη η Τραϊανή Τσικρελή

Απόφαση για δράση στα Κοινά, στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Δήμου μας.

Στην αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχε μεγαλύτερη προσβολή και ηθική μείωση από τον όρο «ιδιώτης», ο οποίος χαρακτήριζε τον άνθρωπο που δεν ενδιαφερόταν για τα τεκταινόμενα στην πόλη του και δεν ασχολείτο με τα κοινά.

Σήμερα, ο όρος έχει άλλη σημασία και αναφέρεται στον άνθρωπο που σταματά να ασχολείται με τα θέματα του τόπου του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κατηγορείται για αυτή του την απόφαση από τους συμπολίτες του.

Οι καιροί αλλάζουν και μαζί τους αλλάζουν και τα ήθη και στα δικά μας σημαίνει ότι έχουμε βάλει πολύ νερό στο κρασί μας για ό,τι θεωρείται αξία, εντιμότητα και αξιοπρέπεια.
Στο διάβα του χρόνου κάτι άλλαξε μέσα μας και αυτό είχε ως συνέπεια μια διαφορετική κοινωνική συμπεριφορά και κατ’ επέκταση πολιτική,με τραγικά αποτελέσματα για όλους μας.

Το ΒΟΪΟ και πιο συγκεκριμένα σε τοπικό επίπεδο η Νεάπολη, στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα πληρώνει τις επιλογές της και θερίζει ό,τι έσπειρε:
Πελατειακές σχέσεις, διαπλοκή και διαφθορά σε όλες τις εκφάνσεις του πολιτικού της βίου.

Με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πιο συγκεκριμένα για τις Κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων, ο ρόλος των μέχρι τώρα Προέδρων, σύμφωνα και με τον νέο νόμο, αναβαθμίζεται.

Και θα αναφερθώ στον ρόλο που θα κληθεί να παίξει ο Πρόεδρος Νεάπολης.
Η εξουσία του πλέον από την επόμενη μέρα της εκλογής του, θα είναι εξουσία Δημάρχου για την πόλη μας.

Και για να μην μακρυγορω :
Εγώ πιστεύω στον ενεργό πολίτη, στον πολίτη που μάχεται, διεκδικεί, οραματίζεται, στοχεύει και πετυχαίνει.

Στον πολίτη, που αναλαμβάνει τις ευθύνες του, που συγκρούεται με το κατεστημένο, τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Εγώ πιστεύω στους πολίτες, που συμβάλλουν στη μεγάλη αλλαγή και στην αυτοδιοίκηση, με στόχο τη διαφάνεια, την ανάπτυξη, στο κράτος πρόνοιας, τη δημοκρατία.

Αναμφίβολα, η ενασχόληση του κάθε πολίτη με τα δημοτικά δρώμενα είναι μια δραστηριότητα, που θεωρείται σημαντική και ουσιαστική για την ευημερία ενός τόπου.

Στην Αρχαία Ελλάδα, ο Περικλής στον «Επιτάφιο Λόγο» είχε πει τα εξής:
«Γιατί είμαστε ο μόνος λαός που τον μη αναμειγνώμενο καθόλου στα κοινά δεν το θεωρούμε φιλήσυχο αλλά άχρηστο».

Επομένως, και μετά από πολλή σκέψη, έχω πάρει την απόφαση να θέσω τον εαυτό μου σε υποψηφιότητα σε Τοπικό επίπεδο, διεκδικώντας την θέση του Προέδρου της Κοινότητας Νεάπολης.

Η απόφασή μου αυτή πηγάζει από τη δημοκρατία και από την ελευθερία να μπορώ να αγωνίζομαι μαζί με άλλους συμπολίτες μας και να εκφράζω τις απόψεις μου, γιατί μέσα από αυτές μπορώ , πραγματικά, να γίνω ουσιαστική , παρεμβατικη και αποτελεσματική , διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον.

Τίποτα δεν άλλαξε με την απραξία, τίποτα δεν εξελίχθηκε.
Τίποτα δεν αναδιαρθρώθηκε, τίποτα δεν αποκτήθηκε με αδράνεια, αντιθέτως, χάθηκαν πολλά.
Μέσα από τα κοινά, ως πολίτης με ενδιαφέρον κι ανησυχία για τη Νεάπολη, επιβάλλεται να αγωνιστώ, κι αν μου δώσουν την ευκαιρία οι Συμπολίτες μας να προσφέρω τα μέγιστα, μαζί με άλλους, με κοινούς στόχους κι ανησυχίες.
Αλλά κυρίως με γνώμονα την Αγάπη για τη Νεάπολη.
Να αλλάξουμε το μέλλον της πόλης μας!!!
Της Νεάπολης της Καρδιάς μας!!!!

Νεάπολη 1 Δεκεμβρίου 2018
Τσικρελη Τραϊανη.
Διαχειρηστρια της σελίδας Νεάπολη εν οίδα ότι.


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΤΣΙΚΡΕΛΗ ΤΡΑΙΑΝΗ

Άλλες ειδήσεις

Χωρίς δασκάλους μένει η Φιλαρμονική Σιάτιστας;

Την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τη Φιλαρμονική Σιάτιστας, ανακοίνωσαν σε έκτακτη συνάντηση την περασμένη Τρίτη οι δάσκαλοι Κώστας Ζουζός

Τα 11 οφέλη του οινοπνεύματος για την υγεία μας

Σχεδόν όλοι έχουμε από ένα μπουκάλι οινόπνευμα στο σπίτι μας. Λίγοι, όμως, γνωρίζουμε τι είναι πραγματικά το οινόπνευμα και πώς μπορούμε

Εξιχνιάστηκε κλοπή σε περιοχή της Καστοριάς

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, κλοπή που διαπράχθηκε προ εικοσαημέρου σε περιοχή της Καστοριάς και σχηματίστηκε σχετική ποινική

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.