• Latest
εφορια φορολογια

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Πλησιάζει η ώρα για υποβολή στο taxisnet – Tα 15 SOS

7 Μαρτίου 2020
Saga Furs: Online Δημοπρασία Δεκεμβρίου 2025

Saga Furs: Online Δημοπρασία Δεκεμβρίου 2025

26 Νοεμβρίου 2025
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Εορδαίας σχετικά με την δίωξη του Δόκιμου Έφεδρου Αξιωματικού Μπέικου Γιώργου.

Σύσκεψη του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας  Λεκάνης Βεγορίτιδας την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου

26 Νοεμβρίου 2025
Επίσκεψη του Δημάρχου Σερβίων στη Μονή Ζάβορδας – Συζήτηση για προοπτικές ανάπτυξης και ανάδειξης της περιοχής

Επίσκεψη του Δημάρχου Σερβίων στη Μονή Ζάβορδας – Συζήτηση για προοπτικές ανάπτυξης και ανάδειξης της περιοχής

26 Νοεμβρίου 2025
Τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Νικόλαο γιορτάζει η Κοζάνη

Παραμένει στον Άγιο Νικόλαο Κοζάνης το Λείψανου Του Αγίου Νεκταρίου

26 Νοεμβρίου 2025

Γρεβενά: 41 μικρά υδροηλεκτρικά σε Αλιάκμονα και Βενέτικο ποταμό

26 Νοεμβρίου 2025
Στην 4Ε η ταινία του 1ου Δημοτικού Σιάτιστας

Στην 4Ε η ταινία του 1ου Δημοτικού Σιάτιστας

26 Νοεμβρίου 2025
Υπογράφτηκε σύμβαση για τη γούνα. Βίντεο

Υπογράφτηκε σύμβαση για τη γούνα. Βίντεο

26 Νοεμβρίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποβλήθηκε για χρηματοδότηση το Αρδευτικό Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου. Βίντεο

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποβλήθηκε για χρηματοδότηση το Αρδευτικό Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου. Βίντεο

26 Νοεμβρίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: Εκλεβαν ανταλλακτικά αυτοκινήτων από αποθήκη. Σύλληψη από την ομάδα ΔΙΑΣ

26 Νοεμβρίου 2025
Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο έργο LIFE-RenoInGR

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο έργο LIFE-RenoInGR

26 Νοεμβρίου 2025
Η «Αποκατάσταση και Συντήρηση Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λιβαδερού» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027

Η «Αποκατάσταση και Συντήρηση Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λιβαδερού» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027

26 Νοεμβρίου 2025
Κοζάνη: Καλλιεργούσε 6 δενδρύλλια κάνναβης

Κοζάνη: 20χρονος φύτεψε κανναβουριές σε δασική περιοχή

26 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Πλησιάζει η ώρα για υποβολή στο taxisnet – Tα 15 SOS

sierafm by sierafm
7 Μαρτίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
εφορια φορολογια
5
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Περισσότεροι από 8,9 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν εντός του τριμήνου Απριλίου – Ιουνίου να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος taxisnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr, τις δηλώσεις για τη φορολόγηση των εισοδημάτων που απέκτησαν το 2019.

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Οι διατάξεις για τον τρόπο υπολογισμού των φόρων στα εισοδήματα του 2019 παραμένουν ίδιες με αυτές που ίσχυσαν πέρυσι για τα εισοδήματα του 2018.

Και φέτος παρέχεται η δυνατότητα στους εγγάμους να υποβάλουν, εφόσον το επιθυμούν, χωριστές δηλώσεις, ενώ παράλληλα όλοι ανεξαιρέτως οι έγγαμοι, καθώς επίσης και όσοι έχουν συνάψει σύμφωνα συμβίωσης, θα λάβουν ξεχωριστά (ατομικά) εκκαθαριστικά, είτε επιλέξουν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους χωριστά είτε εξακολουθήσουν να τις υποβάλλουν από κοινού.

Τα SOS

Οι φορολογούμενοι πριν και κατά τη συμπλήρωση των δηλώσεων θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τα εξής σημεία:

Κοινή φορολογική δήλωση μπορούν να υποβάλουν οι έγγαμοι σύζυγοι αλλά και τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνα συμβίωσης. Εφόσον τα ζευγάρια αυτά θέλουν να υποβάλουν κοινή δήλωση, οφείλουν να ενημερώσουν το Τμήμα-Γραφείο Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της αρμόδιας ΔΟΥ με δήλωση μεταβολής.

Οι έγγαμοι μπορούν να υποβάλουν χωριστά τις φορολογικές τους δηλώσεις, ο καθένας για τα εισοδήματά του, αρκεί μόνο ο ένας εκ των δύο να έχει δηλώσει την επιλογή αυτή σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στο σύστημα TAXISnet, σε προθεσμία που έληξε στις 29 Φεβρουαρίου. Η επιλογή αυτή είναι δεσμευτική και για τον άλλον σύζυγο.

Οι σύζυγοι πρέπει να υποβάλουν χωριστά φορολογικές δηλώσεις χωρίς να απαιτείται γνωστοποίηση στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή, ο καθένας για τα εισοδήματά του, εφόσον έχει διακοπεί η έγγαμη συμβίωση κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης ή ο ένας από τους δύο συζύγους είναι σε κατάσταση πτώχευσης ή έχει υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση. Το βάρος της απόδειξης για τη διακοπή φέρει ο φορολογούμενος. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η ενημέρωση του Τμήματος Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της αρμόδιας ΔΟΥ με τις παραπάνω μεταβολές.

Τα ανήλικα ή ενήλικα τέκνα θεωρούνται «εξαρτώμενα» εφόσον συνοικούν με τον φορολογούμενο και το ετήσιο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημά τους δεν υπερέβη εντός του 2019 τα 3.000 ευρώ ή τα 6.000 ευρώ αν παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω.

Η δήλωση φορολογίας εισοδήματος θεωρείται εμπρόθεσμη εφόσον υποβληθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.

Οσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους μέχρι τις 31.12.2019 και έχουν πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση. Ακόμη και τα ενήλικα εξαρτώμενα τέκνα οφείλουν να υποβάλουν δήλωση εφόσον απέκτησαν έστω και 0,01 ευρώ εισόδημα κατά τη διάρκεια του 2019 ή εφόσον βαρύνονται με τεκμήριο διαβίωσης για κατοικία ή Ι.Χ.

Σε κάθε περίπτωση εγγάμων που υποβάλλουν κοινή δήλωση θα διενεργείται ξεχωριστή βεβαίωση του φόρου και θα εκδίδονται δύο εκκαθαριστικά σημειώματα, ένα για κάθε σύζυγο. Πιστωτικά ποσά του ενός συζύγου δεν θα συμψηφίζονται με τυχόν χρεωστικά του άλλου. Στην περίπτωση που και οι δύο σύζυγοι έχουν εκκαθαριστικά με πιστωτικά ποσά, αυτά θα επιστρέφονται στον κάθε δικαιούχο χωριστά.

Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία από την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης προκύπτει επιπλέον φόρος προς καταβολή (χρεωστικό υπόλοιπο), θα πρέπει να εξοφλείται είτε εφάπαξ, μέχρι την 31η Ιουλίου, είτε σε τρεις ίσες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη μέχρι την 31η Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι την 29η Νοεμβρίου 2020.

Δεν θα βεβαιώνεται ποσό φόρου εισοδήματος για καταβολή εφόσον αυτό δεν υπερβαίνει τα 30 ευρώ ανά σύζυγο, ενώ μέχρι πέρυσι το όριο αυτό λαμβανόταν αθροιστικά για τον φορολογούμενο και τη σύζυγό του.

Δεν θα επιστρέφεται στον φορολογούμενο ποσό φόρου μικρότερο των 5 ευρώ ανά σύζυγο, ενώ μέχρι πέρυσι το όριο αυτό υπολογιζόταν αθροιστικά για τον φορολογούμενο και τη σύζυγό του.

Στη δήλωση πρέπει να αναγραφούν υποχρεωτικά όλα τα εισοδήματα του φορολογούμενου, ανεξάρτητα από τον τρόπο φορολόγησής τους. Επίσης, πρέπει να αναγραφούν και όλα τα απαλλασσόμενα από το φόρο εισοδήματα. Για τα αυτοτελώς ή με ειδικό τρόπο φορολογούμενα εισοδήματα πρέπει να αναγραφεί και ο παρακρατηθείς ή αποδοθείς κατά περίπτωση φόρος.

Ορισμένοι κωδικοί του πίνακα 4Α του εντύπου Ε1 της δήλωσης που αφορούν σε εισοδήματα από μισθωτή εργασία ή συντάξεις και την αντίστοιχη παρακράτηση φόρου θα εμφανίζονται στο ηλεκτρονικό έντυπο της φορολογικής δήλωσης σε πορτοκαλί πλαίσιο και θα είναι προσυμπληρωμένοι με συγκεκριμένα ποσά από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Η προσυμπλήρωση θα έχει γίνει με βάση στοιχεία από την επεξεργασία των ηλεκτρονικά υποβληθεισών βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων ή αμοιβών από εργοδότες και ασφαλιστικούς φορείς. Τα ποσά στους κωδικούς αυτούς δεν είναι δυνατόν να τροποποιηθούν ή να διαγραφούν από τον φορολογούμενο. Το ίδιο θα συμβαίνει και με τους κωδικούς που αφορούν στην παρακράτηση φόρου από μισθούς ή συντάξεις, καθώς επίσης και με τους κωδικούς του πίνακα 4Γ2 που αφορούν στην παρακράτηση φόρου από ακαθάριστα έσοδα προερχόμενα από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Tags: ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Previous Post

Νέα τηλεφωνική γραμμή από τον ΕΟΔΥ για πληροφορίες που αφορούν τον κορονοϊό

Next Post

Κορονοϊός: Νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ – Πώς ορίζεται το «κρούσμα» και η «στενή επαφή»

Next Post
μασκα, κορονοιος

Κορονοϊός: Νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ - Πώς ορίζεται το «κρούσμα» και η «στενή επαφή»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Saga Furs: Online Δημοπρασία Δεκεμβρίου 2025
  • Σύσκεψη του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας  Λεκάνης Βεγορίτιδας την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου
  • Επίσκεψη του Δημάρχου Σερβίων στη Μονή Ζάβορδας – Συζήτηση για προοπτικές ανάπτυξης και ανάδειξης της περιοχής
  • Παραμένει στον Άγιο Νικόλαο Κοζάνης το Λείψανου Του Αγίου Νεκταρίου
  • Γρεβενά: 41 μικρά υδροηλεκτρικά σε Αλιάκμονα και Βενέτικο ποταμό

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr