• Latest
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Φορο-πρόστιμα: Έρχονται οι ηλεκτρονικές προσφυγές στην Εφορία

8 Νοεμβρίου 2022
Έκθεση τοπικών προϊόντων στο Ζάππειο. Ο Ζευκλής στο περίπτερο του Γεωπάρκου. Βίντεο

Έκθεση τοπικών προϊόντων στο Ζάππειο. Ο Ζευκλής στο περίπτερο του Γεωπάρκου. Βίντεο

20 Δεκεμβρίου 2025
Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό»

Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό»

20 Δεκεμβρίου 2025
Θεόδωρος Πήττας: « Όταν δεν έχεις τι να πεις στη λογοδοσία, συκοφαντείς για να προκαλέσεις θόρυβο». Απάντηση στη Λαϊκή Συσπείρωση

Βόιο: Καταδίκη της θανάτωσης ζώων στο Σισάνι

20 Δεκεμβρίου 2025
Πράσσος: Φθηνό ρεύμα στους αγρότες και εγγυημένες τιμές στα Προϊόντα

Πράσσος: Φθηνό ρεύμα στους αγρότες και εγγυημένες τιμές στα Προϊόντα

20 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Να γίνει πράξη η προσωπική διαβεβαίωση του Υπουργού ότι θα λυθεί το πρόβλημα με τις αγροτικές ιδιοκτησίες στην Π.Ε. Κοζάνης»

20 Δεκεμβρίου 2025

ΑΕΚ – ΟΦΗ: Με φόρα από την Ευρώπη

20 Δεκεμβρίου 2025
Η Ένωση Στρατιωτικών Κοζάνης στο Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό νομού Κοζάνης ΄΄Ταξιδευτές της Ελπίδας΄΄

Η Ένωση Στρατιωτικών Κοζάνης στο Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό νομού Κοζάνης ΄΄Ταξιδευτές της Ελπίδας΄΄

20 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Οι εκδηλώσεις της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου

Δήμος Βοΐου: Οι εκδηλώσεις της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου

20 Δεκεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Σε φάση υλοποίησης δύο κομβικά έργα του Δήμου Κοζάνης – Νέα Κοιμητήρια και Πρόγραμμα Αναπλάσεων οδεύουν προς ένταξη στο ΔΑΜ

19 Δεκεμβρίου 2025
Έγιναν οι εκλογές στον Φιλοζωικό Σύλλογο Σιάτιστας “Η Ευθύνη”

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στο Σισάνι για φόλα

19 Δεκεμβρίου 2025
Kλιμάκωση των κινητοποιήσεων από του αγρότες και στο μπλόκο Σιάτιστας-Έκλεισαν για δυο ώρες, μόνο για τα φορτηγά, και τον παλιό δρόμο Κοζάνης-Γρεβενών-Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Βίντεο

Kλιμάκωση των κινητοποιήσεων από του αγρότες και στο μπλόκο Σιάτιστας-Έκλεισαν για δυο ώρες, μόνο για τα φορτηγά, και τον παλιό δρόμο Κοζάνης-Γρεβενών-Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Βίντεο

19 Δεκεμβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Άργος Ορεστικό: Σύλληψη 13χρονου μαθητή με μαχαίρι «πεταλούδα» στο σχολείο – Στο Αυτόφωρο και οι γονείς

19 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Φορο-πρόστιμα: Έρχονται οι ηλεκτρονικές προσφυγές στην Εφορία

sierafm by sierafm
8 Νοεμβρίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ολοένα και περισσότεροι φορολογούμενοι που αμφισβητούν τα πρόστιμα και τους πρόσθετους φόρους που τους επιβάλλει ο φοροελεγκτικός μηχανισμός σπεύδουν στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών για να βρουν το δίκιο τους. Από το 2013 που ξεκίνησε να λειτουργεί η συγκεκριμένη υπηρεσία πάνω από 91.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα άσκησαν ενδικοφανή προσφυγή με τρεις στους δέκα να δικαιώνονται και την Εφορία να σβήνει πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Με στόχο τη διευκόλυνση των φορολογούμενων, η ΑΑΔΕ αναμένεται από τον επόμενο μήνα να θέσει σε λειτουργία μια νέα πλατφόρμα η οποία θα δέχεται τις ενστάσεις των φορολογούμενων. Η ενεργοποίηση της εφαρμογής έχει μπει στη τελική ευθεία καθώς διενεργούνται ήδη τα απαραίτητα τεστ για τον έλεγχο του συστήματος προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην υποβολή των προσφυγών από όσους δεν αποδέχονται τις αποφάσεις της φορολογικής διοίκησης.

Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη η νέα εφαρμογή δεν θα επιτρέπει στους φορολογούμενους να υποβάλλουν μία προσφυγή πολλές φορές, ή να υποβάλλουν εκ νέου προσφυγή που έχει απορριφθεί ή ερωτήματα για τους λόγους απόρριψης η καθυστέρησης στην εξέταση της προσφυγής καθώς αναμένεται ότι η νέα διαδικασία θα προκαλέσει κύμα προσφυγών ακόμα και για περιπτώσεις που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης όπως η αύξηση του φόρου εισοδήματος με βάση τις φορολογικές δηλώσεις.

Μέσω της νέας πλατφόρμας οι φορολογούμενοι θα μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη της πορείας των προσφυγών που υπέβαλλαν και των ένδικων βοηθημάτων που ασκούνται μετά την έκδοση της απόφασης ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων και του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Όσοι θέλουν να υποβάλλουν ηλεκτρονική ενδικοφανή προσφυγή θα εισέρχονται στην πλατφόρμα με τους προσωπικούς κωδικούς του taxisnet και θα συμπληρώνουν τα ακόλουθα πεδία:

  • τα ακριβή στοιχεία του υπόχρεου
  • την προσβαλλόμενη πράξη
  • τους λόγους, τους ισχυρισμούς και τα έγγραφα στα οποία ο υπόχρεος βασίζει το αίτημά του
  • τη διεύθυνση στην οποία θα πραγματοποιούνται οι κοινοποιήσεις των αποφάσεων, των πράξεων και των λοιπών εγγράφων της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών, τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα εν γένει στοιχεία επικοινωνίας του υποχρέου.

Ο φορολογούμενος θα μπορεί να υποβάλλει και ηλεκτρονικά αίτημα αναστολής του καταβλητέου ποσοστού 50% του αμφισβητούμενου ποσού της πράξης υπό τις ίδιες προϋποθέσεις με την ηλεκτρονική υποβολή ενδικοφανούς προσφυγής και μόνο εφόσον το αίτημα υποβάλλεται και οριστικοποιείται την ίδια ημέρα με την ενδικοφανή προσφυγή.

Επισημαίνεται ότι με βάση το ισχύον νομοθετικό καθεστώς η απόφαση επί της ενδικοφανούς προσφυγής εκδίδεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας 120 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της ενδικοφανούς προσφυγής στην αρμόδια φορολογική αρχή. Αν δεν εκδοθεί απόφαση και δεν ενημερωθεί σχετικά ο υπόχρεος ή δεν επιδοθεί η απόφαση, τότε θεωρείται ότι η ενδικοφανής προσφυγή ότι έχει απορριφθεί από τη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών και ο υπόχρεος έχει λάβει γνώση αυτής της απόρριψης κατά την εκπνοή της ανωτέρω προθεσμίας.

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 91.000 φορολογούμενοι και επιχειρήσεις έχουν προσφύγει στη Διεύθυνση Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών (ΔΕΔ) αμφισβητώντας τις αποφάσεις της εφορίας και του ελεγκτικού μηχανισμού για καταβολή πρόσθετων φόρων. Σύμφωνα με τα στοιχεία τη ΑΑΔΕ από τις 75.622 υποθέσεις που εξετάστηκαν την περίοδο από το 2013 έως και τον Ιούλιο του 2022, οι 28.665 έχουν οδηγηθεί στα διοικητικά δικαστήρια.

Οι φορολογούμενοι που οι προσφυγές τους απορριφθούν από την ΔΕΔ μπορούν να προσφύγουν στα Διοικητικά Δικαστήρια. Η προσφυγή κατατίθεται από τον υπόχρεο στη γραμματεία της έδρας του δικαστηρίου στο οποίο απευθύνεται, εντός 30 ημερών από την συντέλεση της κοινοποίησης σε αυτόν της απόφασης της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών ή της σιωπηρής απόρριψης της ενδικοφανούς προσφυγής λόγω παρόδου της προθεσμίας προς έκδοση της απόφασης (εφόσον η απόφαση αποστέλλεται με συστημένη επιστολή, θεωρείται ότι έχει νομίμως κοινοποιηθεί μετά την παρέλευση δεκαπέντε ημερών από την ημέρα αποστολής.

Πηγή: Newsbeast.gr

Tags: ΠΡΟΣΤΙΜΑΦΟΡΟΙ
Previous Post

Άρτα: 15χρονος μαθητής έμεινε παράλυτος έπειτα από ξυλοδαρμό συμμαθητή του

Next Post

Τετάρτη 9 Νοέμβρη Εργάτη έχεις μια Επιλογή! ΑΠΕΡΓΙΑ

Next Post
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Τετάρτη 9 Νοέμβρη Εργάτη έχεις μια Επιλογή! ΑΠΕΡΓΙΑ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Έκθεση τοπικών προϊόντων στο Ζάππειο. Ο Ζευκλής στο περίπτερο του Γεωπάρκου. Βίντεο
  • Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό»
  • Βόιο: Καταδίκη της θανάτωσης ζώων στο Σισάνι
  • Πράσσος: Φθηνό ρεύμα στους αγρότες και εγγυημένες τιμές στα Προϊόντα
  • Καλλιόπη Βέττα: «Να γίνει πράξη η προσωπική διαβεβαίωση του Υπουργού ότι θα λυθεί το πρόβλημα με τις αγροτικές ιδιοκτησίες στην Π.Ε. Κοζάνης»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  2. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  3. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  5. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr