• Latest
μαθητες εξετασεις σχολειο

Φροντιστήρια τέλος: Έρχονται τα ξενόγλωσσα τμήματα εντός σχολείων

12 Φεβρουαρίου 2018
Κατοίκηση του Άρη: υψηλή κίνηση, ρίσκο και τολμηρή καινοτομία

Κατοίκηση του Άρη: υψηλή κίνηση, ρίσκο και τολμηρή καινοτομία

17 Δεκεμβρίου 2025
Τὸ Ἱερὸ Λείψανο τῆς Ὁσίας Σοφίας της ἐν Κλεισούρᾳ στὰ Τρίκαλα, στὴν Ἀθήνα, στὸν Πειραιᾶ καὶ στὴ Ναύπακτο

Τὸ Ἱερὸ Λείψανο τῆς Ὁσίας Σοφίας της ἐν Κλεισούρᾳ στὰ Τρίκαλα, στὴν Ἀθήνα, στὸν Πειραιᾶ καὶ στὴ Ναύπακτο

17 Δεκεμβρίου 2025
μητροπολιτης αντωνιος

Όταν τα βήματα του Αγίου συναντηθούν με τα όνειρα του νέου. Αφιέρωμα στον Μακαριστό Αντώνιο Κόμπο (1920-2005)

17 Δεκεμβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Δίκαιος και αναπτυξιακός ο προϋπολογισμός, εκπέμπει ελπίδα και αισιοδοξία, σε ένα δυσμενές διεθνές περιβάλλον». (Video)

16 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Πτολεμαΐδα: Σύλληψη 2 Ανήλικων για κλοπή σε Super Market

16 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 60χρονος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 60χρονος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

16 Δεκεμβρίου 2025
Επεισοδιακή καταδίωξη 23χρονης από Ιωάννινα μέχρι Γρεβενά-Είχε 215 κιλά κάνναβης σε τζιπ στο οποίο ήταν ο 2,5 ετών γιος της, χτύπησε περιπολικά για να διαφύγει

Επεισοδιακή καταδίωξη 23χρονης από Ιωάννινα μέχρι Γρεβενά-Είχε 215 κιλά κάνναβης σε τζιπ στο οποίο ήταν ο 2,5 ετών γιος της, χτύπησε περιπολικά για να διαφύγει

16 Δεκεμβρίου 2025
μητροπολιτης αντωνιος

Σιάτιστα: 20ετές Μνημόσυνο για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιο

16 Δεκεμβρίου 2025
Εκλογή νέας συντονιστικής επιτροπής στη Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης

Εκλογή νέας συντονιστικής επιτροπής στη Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης

16 Δεκεμβρίου 2025
 Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη 12η ΑΙΤ EXPO 2025

 Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη 12η ΑΙΤ EXPO 2025

16 Δεκεμβρίου 2025
Χριστουγεννιάτικη γιορτή Κατηχητικών Συνάξεων Ενορίας Αγίου Δημητρίου Σιατίστης

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Κατηχητικών Συνάξεων Ενορίας Αγίου Δημητρίου Σιατίστης

16 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκο και σε παράδρομους της Εγνατίας από αγρότες και κτηνοτρόφους στη Σιάτιστα

Μπλόκο και σε παράδρομους της Εγνατίας από αγρότες και κτηνοτρόφους στη Σιάτιστα

16 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Φροντιστήρια τέλος: Έρχονται τα ξενόγλωσσα τμήματα εντός σχολείων

sierafm by sierafm
12 Φεβρουαρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
μαθητες εξετασεις σχολειο
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τη διδασκαλία τριών διαφορετικών ξένων γλωσσών εντός σχολείων και σε ωράριο εκτός του υποχρεωτικού, δρομολογεί το υπουργείο Παιδείας. Στον απόηχο των ραγδαίων αλλαγών στην Παιδεία, ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου αναλύει στο News 24/7 το νέο εγχείρημα

 

Νέες επιπρόσθετες αλλαγές από το νέο σχολικό έτος, δρομολογεί το υπουργείο Παιδείας, στον απόηχο των μεταρρυθμίσεων που επιχειρούνται συνολικά σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Τα δίωρα μαθήματα θα είναι δύο κάθε εβδομάδα για αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά, ενώ δεν αποκλείεται να γίνονται απογευματινές ώρες, στο διάστημα μεταξύ 16.00-18.00

Το νέο εγχείρημα που αναμένεται να εφαρμοστεί από το νέο σχολικό έτος 2018-2019 προβλέπει την σταδιακή καθιέρωση δίωρων μαθημάτων ξένων γλωσσών, σε ωράριο εκτός υποχρεωτικού, αρχής γενομένης από τη Β’ Λυκείου. Τα δίωρα μαθήματα θα είναι δύο κάθε εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7, δεν αποκλείεται να γίνονται απογευματινές ώρες, στο διάστημα μεταξύ 16.00-18.00. Οι μαθητές θα έχουν μάλιστα τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ αγγλικών, γαλλικών και γερμανικών ως γλώσσα διδασκαλίας.

Η παρακολούθηση θα είναι προαιρετική, ωστόσο, στόχος του αρμόδιου υπουργείου είναι ολοένα και περισσότεροι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στο φιλόδοξο εγχείρημα, σε μία προσπάθεια να αναχαιτιστεί το οικονομικό πλήγμα στον οικογενειακό προϋπολογισμό, λόγω φροντιστηρίων. «Ακόμη κι αν δεν συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων σε ένα σχολείο, οι μαθητές θα έχουν την επιλογή να πηγαίνουν σε γειτονικό», διευκρινίζει άλλωστε στο News24/7 ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Την ίδια στιγμή, διευκρινίζεται ότι οι ανάγκες σε επιπλέον εκπαιδευτικό προσωπικό, θα καλυφθούν μέσω ωρομίσθιων καθηγητών.

Δεν είναι δυνατόν τα παιδιά να μην είναι σε θέση να πάρουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας μόνο με τα μαθήματα που γίνονται στα σχολεία και οι γονείς να αναγκάζονται να έχουν μία ακόμη οικονομική υποχρέωση

«Θα πρέπει να αναβαθμιστεί η διδασκαλία των ξένων γλωσσών στα σχολεία μας. Δεν είναι δυνατόν τα παιδιά να μην είναι σε θέση να πάρουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας μόνο με τα μαθήματα που γίνονται στα σχολεία και οι γονείς να αναγκάζονται να έχουν μία ακόμη οικονομική υποχρέωση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός στο News24/7, ενώ υπενθυμίζεται ότι στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η πρόσφατη εξαγγελία περί δωρεάν ξενόγλωσσων βιβλίων στα Λύκεια επίσης από τη νέα σχολική χρονιά 2018-2019.

«Η σκέψη είναι να εφαρμοστεί αρχικά στη Β’ Λυκείου μέσα στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών μας για το Νέο Λύκειο. Η διδασκαλία θα γίνεται με την πρόσληψη ωρομισθίων καθηγητών. Αν σε κάποιο σχολείο ωστόσο δεν υπάρχει αρκετός αριθμός μαθητών για να δικαιολογήσει μία τάξη, θα μπορούν οι μαθητές να πάνε σε άλλο γειτονικό σχολείο», πρόσθεσε και κατέληξε πως «ναι μεν υπάρχουν κάποια ζητήματα τεχνικού χαρακτήρα που μελετάμε πώς θα λυθούν, αλλά το βασικό είναι ότι προχωράμε στην παροχή μιας νέας δυνατότητας στους μαθητές και μαθήτριες, μέσα στο σχολικό περιβάλλον, με αυστηρές προδιαγραφές».

Οι φετινές αλλαγές στο Λύκειο

Αν και ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί το σχέδιο με τις συνολικές αλλαγές στο Νέο Λύκειο και κυρίως, το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι αλλαγές που έχουν ήδη γίνει γνωστές και θα ισχύσουν ήδη από φέτος είναι οι εξής: Στη Γ’ Λυκείου φέτος, θα περιοριστούν τα ενδοσχολικώς εξεταζόμενα μαθήματα (Γλώσσα και Λογοτεχνία, Ιστορία, Μαθηματικά και Βιολογία) για την απόκτηση Απολυτηρίου, ως «ένα βήμα αποδραματοποίησης των εξετάσεων» όπως άλλωστε φροντίζει να επαναλαμβάνει ο Κώστας Γαβρόγλου. «Πατώντας» μάλιστα στον περσινό σχεδιασμό, οι Πανελλήνιες 2018 θα διεξαχθούν στις αρχές Ιουνίου και αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις.

Στη δέσμη αλλαγών άλλωστε, φέτος θα επιμηκυνθεί το διδακτικό έτος κατά δύο εβδομάδες. «Φέτος για πρώτη φορά, τα μαθήματα θα τελειώσουν αργότερα. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελληνίων όμως δεν θα μετακινηθούν. Αυτό που θα αλλάξει, είναι οι ημερομηνίες των ενδοσχολικών εξετάσεων. Αντίστοιχα, οι απολυτήριες της Α΄ και Β΄ Λυκείου θα διεξαχθούν παράλληλα με τις Πανελλήνιες, κατά τις κενές ημέρες. Να θυμίσουμε μάλιστα ότι πέρυσι τα μαθήματα Γυμνασίου διήρκησαν μέχρι τέλος Μαΐου και η εκκίνηση των προαγωγικών εξετάσεων τοποθετήθηκε στην 1η Ιουνίου. Οι Πανελλήνιες άλλωστε, δεν μπορούν να ξεκινήσουν εάν δεν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις Γυμνασίου, καθώς έχουμε ανάγκη τους καθηγητές, για λόγους επιτήρησης», ενημερώνει το News24/7 υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου.

Ταυτόχρονα, μειωμένα θα είναι ξανά από φέτος τα επιστημονικά Πεδία, με τα μέχρι το 2017 «απομονωμένα Παιδαγωγικά τμήματα» να είναι προσβάσιμα και από τα τέσσερα επιστημονικά Πεδία.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και η νέα Νομική

Σε τελική ευθεία μπαίνει πλέον και το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, παρά τους αρχικούς υπολογισμούς για ψήφισή του ήδη από τα τέλη Ιανουαρίου, αφού σήμερα Δευτέρα κατατίθεται στη βουλή και αύριο Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Η δε ψήφισή του, σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα, προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου.

Την ίδια στιγμή, ραγδαίες είναι και οι αλλαγές που επιχειρούνται στο χάρτη των ΑΕΙ, με την υπό ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής να έχει ήδη συγκεντρώσει τόσο τα βλέμματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, όσο και τα «βέλη» της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και της Νομικής του Δ.Π.Θ.

Πάντως, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης ξεκαθάρισε ότι: «Δεν θα αυξηθεί ο αριθμός εισακτέων στις Νομικές. Είπαμε όμως πως είναι καλύτερα αντί να στοιβάζονται 300 παιδιά σε ένα αμφιθέατρο, να δημιουργηθεί ένα νέο τμήμα που θα αποσυμφορήσει την κατάσταση. Είναι ένα μοίρασμα του ίδιου αριθμού σε τέσσερα πανεπιστήμια, αντί για τρία», προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι ο αριθμός των συνολικών εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα ανακοινωθεί φέτος τον Μάρτιο, δεν θα έχει μεγάλες αλλαγές σε σχέση με πέρυσι.

Πηγή:news247.gr

Tags: ΣΧΟΛΕΙΟ
Previous Post

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κοζάνης σας προσκαλεί στην αποκριάτικη εκδήλωση του

Next Post

Σώζονται οι σχέσεις; Λύσεις-κλειδιά για τα 7 πιο σημαντικά προβλήματα

Next Post
ΖΕΥΓΑΡΙ

Σώζονται οι σχέσεις; Λύσεις-κλειδιά για τα 7 πιο σημαντικά προβλήματα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κατοίκηση του Άρη: υψηλή κίνηση, ρίσκο και τολμηρή καινοτομία
  • Τὸ Ἱερὸ Λείψανο τῆς Ὁσίας Σοφίας της ἐν Κλεισούρᾳ στὰ Τρίκαλα, στὴν Ἀθήνα, στὸν Πειραιᾶ καὶ στὴ Ναύπακτο
  • Όταν τα βήματα του Αγίου συναντηθούν με τα όνειρα του νέου. Αφιέρωμα στον Μακαριστό Αντώνιο Κόμπο (1920-2005)
  • Στάθης Κωνσταντινίδης: «Δίκαιος και αναπτυξιακός ο προϋπολογισμός, εκπέμπει ελπίδα και αισιοδοξία, σε ένα δυσμενές διεθνές περιβάλλον». (Video)
  • Πτολεμαΐδα: Σύλληψη 2 Ανήλικων για κλοπή σε Super Market

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr