Χρήστος Ζευκλής: Το Αέριο στο Βόιο είναι εφικτό

Χρήστος Ζευκλής:  Το Αέριο στο Βόιο είναι εφικτό

Επίσκεψη σε μονάδα συμπίεσης αερίου στην Σίνδο.

Στα πλαίσια της σύνθεσης του προγράμματος μας, αναζητούμε καθημερινά ιδέες και λύσεις που θα βοηθήσουν τον δήμο μας να κάνει σταθερά και αποφασιστικά βήματα προς ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον.

Όντας ενήμεροι για τα προβλήματα που απασχολούν τους Βοιάτες, και οπλισμένοι με την απαραίτητη τεχνογνωσία, αναζητούμε προτάσεις οι οποίες είναι πάνω από όλα ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες, και που μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή άμεσα.

Η εποχή των μεγαλεπήβολων σχεδίων και των κενών υποσχέσεων έχει περάσει προ πολλού.

Φέτος είχαμε έναν δύσκολο χειμώνα. Αναδείχθηκε και πάλι ένα κρίσιμο θέμα στο Βόιο.

Το αυξημένο κόστος, ζωής ενός νοικοκυριού, αλλά και της λειτουργίας μιας επιχείρησης λόγω των μεγάλων ενεργειακών απαιτήσεων.

Η λύση στο ενεργειακό πρόβλημα, θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα που έχει ο τόπος μας. Μια τέτοια λύση αποτελεί το φυσικό αέριο.

Το Βόιο δεν προβλέπεται στο άμεσο μέλλον να εξυπηρετηθεί από τον νέο αγωγό φυσικού αέριου.

Θα ήταν όμως παράληψη μας, να μην διεκδικήσουμε αυτά που μας αναλογούν.

Συναντήθηκα χθες με τον διευθυντή, τον κύριο Μιχάλη Λαμπρόπουλο, και τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας PROMETHAN, στην Σίνδο της Θεσσαλονίκης.

Ενημερωθήκαμε για την τεχνολογία του CNG (συμπιεσμένο φυσικό αέριο), η οποία μπορεί να εφαρμοστεί στις απομακρυσμένες από το δίκτυο των μεγάλων αγωγών φυσικού αερίου περιοχές της Ελλάδος.

Η PROMETHAN συμπιέζει και αποθηκεύει το φυσικό αέριο σε μεγάλες φιάλες που μεταφέρονται με φορτηγά αυτοκίνητα στο κεντρικό σημείο διανομής.

Εκεί, στο σταθμό αποσυμπίεσης, το αέριο αποσυμπιέζεται και διανέμεται στο εσωτερικό δίκτυο της πόλης.

Για να ξέρουμε προς ποια κατεύθυνση θα συνεχιστεί η συζήτηση, θα πρέπει πρώτα να εξετασθεί από την PROMETHAN, η προοπτική της επένδυσης μέσω ενός πλάνου βιωσιμότητας.

Αυτή θα είναι και η πάγια τακτική μας για κάθε μεγάλο έργο που θα επιδιώκουμε να γίνει στην περιοχή μας.

Ενημερωθήκαμε για τις ταχύρρυθμες εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας, και μια πληθώρα άλλων δράσεων που θα αναλύσουμε στο πρόγραμμά μας.

Γνωρίζουμε περισσότερα, θα μάθουμε και άλλα για το πώς θα λυθεί το ενεργειακό πρόβλημα στο δήμο μας.

Θα βρεθεί λύση.
Όραμα, σχεδιασμός, επιμονή και υπομονή χρειάζεται….

Χρήστος Ζευκλής
Υποψήφιος Δήμαρχος Βοΐου


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΖΕΥΚΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Άλλες ειδήσεις

Φροντιστήριο Πρόοδος: Στην τρίτη χρονιά λειτουργίας του φροντιστηρίου ερχόμαστε πάλι ΠΡΩΤΟΙ σε αποτελέσματα

Ο  Διευθυντής σπουδών Γιώργος  Καραμάνης  και  οι διδάσκοντες συγχαίρουν τους μαθητές και τις μαθήτριες του φροντιστηρίου  μας που από σήμερα

Το Δ.Σ. του Μορφωτικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου» καλεί τα μέλη του σε Γενική Εκλογοαπολογιστική συνέλευση

Το Δ.Σ. του Μορφωτικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Σιάτιστας «Μαρκίδες  Πούλιου», μετά από τον οικονομικό έλεγχο και την έγκριση της Ελεγκτικής

Ποια φρούτα και λαχανικά έχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Environmental Working Group (EWG) έδωσε στην δημοσιότητα τον ετήσιο κατάλογο των «πιο βρώμικων» και «πιο καθαρών»

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.