• Latest
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Χρηματοδότηση δράσεων ενίσχυσης των Υπηρεσιών Υγείας  για την αντιμετώπιση της επιδημίας λόγω Covid 19, προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ  από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020

30 Μαΐου 2020
Π. Κουκουλόπουλος: «Η Αλλαγή φέρνει τη Βόρεια Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή»

Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί εξαιρέσατε τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών από την επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης;»

11 Δεκεμβρίου 2025
Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

11 Δεκεμβρίου 2025
Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα

Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα

11 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης

11 Δεκεμβρίου 2025

Ο Δήμος Βοΐου θα τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου Αναστασίου Δάρδα. Το όνομά του στην αίθουσα τελετών του Τραμπάντζειου

11 Δεκεμβρίου 2025
Το ΕΠΑΛ Σιάτιστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή για την παραχώρηση του αυτοκινήτου

Το ΕΠΑΛ Σιάτιστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή για την παραχώρηση του αυτοκινήτου

11 Δεκεμβρίου 2025
Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής.  Βίντεο

Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο

11 Δεκεμβρίου 2025
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

11 Δεκεμβρίου 2025
Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

11 Δεκεμβρίου 2025
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025

11 Δεκεμβρίου 2025
Φωτοβολταϊκά: Πληρώνουμε και τον Ήλιο που ανατέλλει; Ο ΣΕΦΠΕ για την επιβολή τελών από το Δήμο Σερβίων

Σημαντική Συγκέντρωση μελών ΣΕΦΠΕ Δυτικής Μακεδονίας

11 Δεκεμβρίου 2025
«Ενότητα» – Λάζαρος Μαλούτας: Είμαστε περήφανοι για το έργο μας – Χαιρόμαστε με τα έργα που διευρύνουν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες του τόπου μας!

Μαλούτας για δημοτική αρχή: Και ο μήνας έχει 9 …… με αφορμή απένταξη έργου

11 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χρηματοδότηση δράσεων ενίσχυσης των Υπηρεσιών Υγείας  για την αντιμετώπιση της επιδημίας λόγω Covid 19, προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ  από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020

sierafm by sierafm
30 Μαΐου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
19
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με στόχο τη δημιουργία ενός ανθεκτικότερου και αποτελεσματικότερου συστήματος υγείας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης υπέγραψε Πρόσκληση που εξέδωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020 και αφορά στη χρηματοδότηση δράσεων ενίσχυσης των Υπηρεσιών Υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας λόγω Covid 19 από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε συνέχεια της εποικοδομητικής συνεργασίας με τους φορείς υγείας της Περιφέρειας (3η ΥΠΕ, Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ) και την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας, η Περιφερειακή Αρχή και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προχώρησαν στην καταγραφή των αναγκών, στην εξειδίκευση της δράσης και στην έκδοση της παρούσας πρόσκλησης.

Βασικοί στόχοι της Δράσης είναι η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας, με ενίσχυση των Μονάδων Υγείας της Περιφέρειας μέσω της προμήθειας αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την αύξηση της δυναμικότητας των Μονάδων Υγείας, με ειδικό εξοπλισμό για την περίθαλψη ασθενών της νόσου COVID-19 (ιδίως για αυξημένη φροντίδα, για εντατική θεραπεία, ακτινοδιαγνωστικά, τμήματα επειγόντων και εξωτερικών ιατρείων αλλά τμημάτων και κλινικών καρδιολογικών, νευρολογικών, ουρολογικών, παθολογικών που επηρεάζεται η λειτουργία τους και για τις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), η  προστασία της Δημόσιας Υγείας, του ειδικού πληθυσμού των επαγγελματιών Υγείας και του πληθυσμού της Περιφέρειας και η βελτίωση της πρόσβασης σε υπηρεσίες Υγείας ολόκληρου του πληθυσμού της Περιφέρειας με εγκατάσταση οικίσκων για να ενισχυθούν οι υπηρεσίες Υγείας.

Ενδεικτικές δράσεις που μπορούν να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο της παρούσας Πρόσκλησης είναι:

  • Εξειδικευμένος εξοπλισμός μονάδων υγείας, κλίνες νοσηλείας, μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών ενδείξεων, αναπνευστήρες και συνοδός εξοπλισμός αυτών, κλειστά κυκλώματα αναρρόφησης, διαγνωστικός εξοπλισμός κάθε τύπου, φορητά ακτινοδιαγνωστικά, συστήματα αποστείρωσης κ.α.
  • Εξοπλισμός μονάδων υγείας για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από μονάδες υγείας και υγειονομικούς φορείς (όπως ΠΦΥ, Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ).
  • Προμήθεια μεταφορά και εγκατάσταση οικίσκων με τον αναγκαίο εξοπλισμό τους, κατάλληλα διαμορφωμένων με συστήματα κλιματισμού αρνητικής πίεσης, όπου καταστεί αναγκαίο. Οι οικίσκοι τοποθετούνται έξω από μονάδες υγείας (ΠΦΥ, Νοσοκομεία, κ.α) για διαλογή των πιθανών φορέων ή ασθενών με COVID-19 ή τοποθετούνται σε χώρους διαμονής μετακινούμενων πληθυσμών. Στην περίπτωση αυτή συμπεριλαμβάνεται επίσης η προμήθεια του αντίστοιχου βασικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τη λειτουργία τους.

Δικαίωμα υποβολής προτάσεων έχουν:

  • η 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας
  • το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης “Μαμάτσειο”,
  • το Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας “Μποδοσάκειο”,
  • το Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών,
  • το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς,
  • το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας “Ελένη θ. Δημητρίου”,
  • Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας

Οι προτάσεις που θα επιλεγούν θα υλοποιηθούν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 9 – «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΤΠΑ)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020.

Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ, από 01/06/2020 έως 17/07/2020.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πρόσκληση, καθώς και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, το Σύστημα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων, τους Κανόνες Επιλεξιμότητας των δαπανών των Πράξεων κλπ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

Σύλληψη έξι ατόμων σε περιοχή της Πτολεμαΐδας για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Next Post

Βυθίζεται η Αϊντραχτ, clasico χωρίς κόσμο στο Πόζναν

Next Post

Βυθίζεται η Αϊντραχτ, clasico χωρίς κόσμο στο Πόζναν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί εξαιρέσατε τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών από την επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης;»
  • Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».
  • Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα
  • Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης
  • Ο Δήμος Βοΐου θα τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου Αναστασίου Δάρδα. Το όνομά του στην αίθουσα τελετών του Τραμπάντζειου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr