Δήμος Βοΐου: Το νέο Προεδρείο.  Λευκό η Λαϊκή Συσπείρωση, ομόφωνα στήριξε τον αντιπρόεδρο η παράταξη Ζευκλή.  Βίντεο
ΕΠΑΛ Σιάτιστας: Εσπερίδα για το Μεταλυκειακό Έτος Τάξη Μαθητείας
Τηλεφωνικη, απατη,
Δήμος Βοΐου: Ας προστατεύουμε το δάσος μας
Βόιο: Δεντροφυτεύσεις σε Νεάπολη και Τσοτύλι.  Φωτογραφίες
Δημοπρατείται το μεγάλο έργο τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη – Πώς θα συνδεθεί με το δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας
Κινηματογράφος Σινεμά
καφε, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Νερό
ΔΕΥΑΚ
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
τιμολόγια ρεύματος

Ψωμί σε σφραγισμένη συσκευασία στη Δ.Μακεδονία λόγω κορονοϊού, απολύμανση καροτσιών – Γραμμές στήριξης και καταγγελιών – Καραντίνα σε Δραγασιά και Δαμασκηνιά σημαίνει ουδείς μπαίνει και βγαίνει

Στην έκτακτη σύσκεψη του Σαββάτου παρουσία όλων των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου , του Ιατρικού Συλλόγου και της διοίκησης του Μαμάτσειου συζητήθηκε ιδιαιτέρως η πρόταση να τεθεί σε καραντίνα η Δραγασιά και η Δαμασκηνιά.

Αυτό θα αποφασιστεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας , όπερ σημαίνει ότι η αστυνομία θα κλείσει του δρόμους και ουδείς θα εισέρχεται ή θα εξέρχεται από αυτά.

Είμαστε η πιο πληττόμενη περιοχή σε σχέση με τον πληθυσμό για αυτό και ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης στην εν λόγω σύσκεψη έκανε αυστηρές συστάσεις για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού , πέρα από αυτές του ΕΟΔΥ, με συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία υιοθέτησαν όλες οι παρατάξεις.

H σύσκεψη συνεχίστηκε την Κυριακή παρουσία  φορέων. Εννιά κρούσματα υπολογίζεται ότι υπάρχουν στα δύο χωριά με το Βόιο να μετρά δύο νεκρούς , το 50% των θανάτων πανελλαδικά.

Μερικά από αυτά είναι :

1.Οι εργαζόμενοι στον χώρο των τροφίμων και στα μάρκετ να φορούν στολές και γάντια και να τηρηθεί η απόσταση του 1, 5 μέτρου
2.Το ψωμί να δίνεται σε σφραγισμένη συσκευασία
3.Να απολυμαίνονται τα καροτσάκια στα μάρκετ μετά από κάθε χρήση
4.Οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες να φορούν επίσης μάσκες και γάντια και όσοι έρχονται για εξυπηρέτηση να κρατούν αποστάσεις
5.Να ισχύουν πιο αυστηρά μέτρα στον αριθμό των καταναλωτών που μπαίνουν στα μάρκετ

Πέραν αυτών υπάρχει το σκεπτικό να λειτουργήσει γραμμή στήριξης με ψυχολόγους , αλλά και γραμμή καταγγελιών σε περιφερειακό επίπεδο. Από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου θα ξεκινήσουν έλεγχοι σε σούπερ μάρκετ από τη Διεύθυνση Υγείας για την τήρηση των μέτρων.

Ιωάννα Παπαδημητρίου prlogos.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako