Δημαρχείο Σιάτιστας
Τηλεφωνικη, απατη,
Δήμος Βοΐου: Ας προστατεύουμε το δάσος μας
Βόιο: Δεντροφυτεύσεις σε Νεάπολη και Τσοτύλι.  Φωτογραφίες
Δημοπρατείται το μεγάλο έργο τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη – Πώς θα συνδεθεί με το δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας
Κινηματογράφος Σινεμά
καφε, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Νερό
ΔΕΥΑΚ
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
τιμολόγια ρεύματος
ψευτικος, ανθρωπος, ψεμματα, μασκα

Όλα τα μυστικά για το επίδομα ενοικίου και το επίδομα παιδιού

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου www.epidomastegasis.gr, στην οποία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, όσοι πολίτες επιθυμούν βοήθεια μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Κοινότητας της περιοχής τους.

Η πλατφόρμα θα βρίσκεται συνεχώς σε λειτουργία ώστε να υποδέχεται αιτήσεις ανά πάσα στιγμή.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου θα εισπράξουν αναδρομικά το επίδομα από την 1/1/2019 εφόσον έχουν μισθωτήριο από την αντίστοιχη ημερομηνία.

Για τη χορήγηση του επιδόματος ενοικίου απαιτείται η προβλεπόμενη δήλωση και αποδοχή του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου . Το μισθωτήριο θα πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και για το σύνολο της περιόδου χορήγησης του επιδόματος.

Τα ποσά

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό- θα πάρει επιδότηση 70 ευρώ

Νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη- 105 ευρώ

Νοικοκυριό με 3 μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος- 140 ευρώ

Νοικοκυριό με 4 μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη- 175 ευρώ

Νοικοκυριό με 5 μέλη ή μονογονεϊκή με τρία ανήλικα μέλη και άνω- 210 ευρώ\

Οι μη δικαιούχοι

Δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις νοικοκυριών, τα μέλη των οποίων, βάσει της τελευταίας εκκαθαρισμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος:

– Εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελείας

– Δηλώνουν δαπάνες για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής

– Δηλώνουν δαπάνες άνω των 1.500 ευρώ για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία

– Δηλώνουν δαπάνες για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό, όπως αυτές προσδιορίζονται στους αντίστοιχους κωδικούς του εντύπου Ε1.

2. Επίδομα παιδιού: Πάνω από 124.000 αιτήσεις για το επίδομα παιδιού 2019 έχουν ήδη υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αίτησης Α21. Η πλατφόρμα άνοιξε στις 7 Μαρτίου και είναι και φέτος προσβάσιμη, όπως και πέρυσι, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ και της ΗΔΙΚΑ. Η είσοδος γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο Taxisnet. Στην πρώτη σελίδα της πλατφόρμας οι ενδιαφερόμενοι βλέπουν αναλυτικά τα 7 απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν για να υποβάλουν οριστικά την αίτησή τους. Στις ερωτήσεις και απαντήσεις της πλατφόρμας οι δικαιούχοι θα βρουν χρήσιμες πληροφορίες για επιμέρους λεπτομέρειες αναφορικά με το επίδομα παιδιού.

Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2019 θα καταβληθεί στα τέλη Μαρτίου για όλους όσοι θα έχουν υποβάλει νέα αίτηση για το 2019 μέχρι και 26 Μαρτίου και αυτή θα έχει εγκριθεί. Για τη χορήγηση της δόσης του α’ διμήνου θα ληφθεί υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2017. Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν φέτος στο Α21 του 2019. Αιτήσεις Α21 για το επίδομα παιδιού θα υποβάλλονται διαρκώς μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2020. Οι καταβολές θα είναι διμηνιαίες όπως και το 2018. Τα δικαιούμενα ποσά θα καταβάλλονται αναδρομικά για το 2019, όποτε και αν υποβάλλουν οι δικαιούχοι την αίτησή τους έως και τις 15/1/2020, όπως έγινε πέρυσι. Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του τρέχοντος έτους ή τροποποιητικής αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako