• Latest
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Όλο το σχέδιο για την άρση των μέτρων: Πότε ανοίγουν τα καταστήματα – Τι αλλάζει για τις μετακινήσεις

17 Μαρτίου 2021
Αποσύρονται τον Σεπτέμβριο οι μονάδες 1 & 2 του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου – Σχέδιο της ΔΕΗ για «λουκέτο» στο τέλος 2024 και σε Μελίτη, Μεγαλόπολη 4

Ηλεκτρική ενέργεια: Τα δύο ρεκόρ στο λιγνίτη και στις περικοπές ΑΠΕ

5 Ιουλίου 2025
ΑΡΣΥ: Ανοιχτή επιστολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Να ανακληθούν οι απολύσεις στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας

ΑΡΔΥ: Ψήφισμα στήριξης Διωκόμενων αγωνιστών, αγροτοκτηνοτρόφων Κστοριάς

5 Ιουλίου 2025
Δρομολόγια για το Stranafest

Δρομολόγια για το Stranafest

5 Ιουλίου 2025
αιωροπτερισμος παραπεντε αλεξιπτωτο

Ξεκίνησαν οι πτήσεις του Greek Championship Servia – Olympus Open 2025

5 Ιουλίου 2025
Google

B2B Marketplace and Quick Logistics Tool on Globy

5 Ιουλίου 2025
Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Ζαγκουντίνος

Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Ζαγκουντίνος

5 Ιουλίου 2025
Κάλεσμα του συλλόγου “Ποντοκώμη 1923” σε ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων της Ποντοκώμης

Κάλεσμα του συλλόγου “Ποντοκώμη 1923” σε ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων της Ποντοκώμης

5 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: 18χρονος αλλοδαπός μαχαίρωσε συνομήλικο του

5 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη 52χρονος  για διάθεση προς πώληση ελαιόλαδου αμφιβόλου ποιότητας

Συνελήφθη 52χρονος  για διάθεση προς πώληση ελαιόλαδου αμφιβόλου ποιότητας

5 Ιουλίου 2025
Fiesta Voio: Ο Bloody Hawk έρχεται το Σάββατο 12/07

Fiesta Voio: Ο Bloody Hawk έρχεται το Σάββατο 12/07

5 Ιουλίου 2025
Ποδόσφαιρο

Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ: Της έχει πάρει τον αέρα

5 Ιουλίου 2025
Stranafest: Οι Πυξ Λαξ ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους στον Περδίκκα Εορδαίας.  Βίντεο

Stranafest: Οι Πυξ Λαξ ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους στον Περδίκκα Εορδαίας. Βίντεο

5 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Όλο το σχέδιο για την άρση των μέτρων: Πότε ανοίγουν τα καταστήματα – Τι αλλάζει για τις μετακινήσεις

sierafm by sierafm
17 Μαρτίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Να συλλέξουν περισσότερα επιδημιολογικά στοιχεία τις επόμενες δύο ημέρες θέλουν οι λοιμωξιολόγοι, προτού αποφανθούν για την σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, καθώς η κυβέρνηση στοχεύει σε εξελικτική άρση του lockdown, «ξεπαγώνοντας» βήμα βήμα τις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες.

Για το λόγο αυτό, η προγραμματισμένη για σήμερα διευρυμένη σύσκεψη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων θα πραγματοποιηθεί τελικά την Παρασκευή, ώστε να αποφευχθούν πισωγυρίσματα στις όποιες αποφάσεις και η επιστροφή στην κανονικότητα να έχει στέρεες βάσεις.

Η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει ασφυκτική, με τους επιδημιολόγους να περιμένουν επιπέδωση από την ερχόμενη εβδομάδα, αφού ακόμη παρουσιάζεται εκθετική αύξηση των λοιμώξεων. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.533 νέα κρούσματα, ενώ «έκρηξη» σημειώθηκε στους διασωληνωμένους ασθενείς, οι οποίοι έφτασαν τους 605. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 59, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.196 θάνατοι.

Γιατί αναβλήθηκε η σημερινή σύσκεψη των λοιμωξιολόγων

Ένας σημαντικός παράγοντας που οδήγησε στη σημερινή αναβολή, εκτός από τις νέες μολύνσεις του κορονοϊού είναι και ο δείκτης θετικότητας, που σκαρφάλωσε στο 12,3 προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς. Η επιτροπή αναμένεται να επανεξετάσει όλους τους υγειονομικούς παράγοντες, αλλά και τη συμβολή κάθε δραστηριότητας στη μετάδοση του ιού.

Πάντως, η κυβέρνηση στόχο έχει να καταρτίσει έναν «οδικό χάρτη» σταδιακής επιστροφής στην κανονική ζωή, δεδομένου ότι ήδη έχει περάσει ένας χρόνος μάχης με τον αόρατο εχθρό και οι συνεχείς περιορισμοί έχουν κουράσει τους πολίτες και έχουν «γονατίσει» την οικονομία. Το σίγουρο είναι, ότι η εικόνα της οικονομίας δεν αφήνει άλλα περιθώρια για συνέχιση του lockdown, ενώ η επιτάχυνση των εμβολιασμών θα οδηγήσει στην οικοδόμηση του πρώτου μεγάλου τείχους ανοσίας και στην επαναφορά της καθημερινής ζωής σταδιακά και με ασφάλεια. «Θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε άρση των μέτρων, έστω και με αύξηση των κρουσμάτων, διότι διαφορετικά θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε οικονομική καταστροφή» επισήμανε χαρακτηριστικά κυβερνητικός παράγοντας.

Αύξηση rapid test και καλύτερη ιχνηλάτηση

Την επέκταση της χρήσης των rapid test σε στοχευμένο επίπεδο αλλά και στο γενικό πληθυσμό, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση των θετικών κρουσμάτων αναμένεται να εισηγηθούν τα μέλη της επιτροπής, ως άμεσο προληπτικό μέτρο για την επιστροφή στις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες. Ήδη, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για την προμήθεια μαζικών τεστ.

Έρχεται χαλάρωση των μέτρων

  • «Κλειδώνει» η αλλαγή στην απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα. Αντί για τις 19.00 είναι πιθανό να ξεκινά στις 21.00 το βράδυ, όπως και τις καθημερινές
  • «Πράσινο» φως αναμένεται να δοθεί για τις διαδημοτικές μετακινήσεις με κατάργηση των περιορισμών στον κωδικό 6 και χρήση του αυτοκινήτου. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και σήμερα επιτρέπεται η μετακίνηση για σωματική άσκηση μόνο με τα πόδια ή με το ποδήλατο και εντός του δήμου της κύριας κατοικίας ή σε απόσταση 2 χλμ.

Η ημερομηνία – κλειδί για το λιανεμπόριο

Το άνοιγμα των καταστημάτων – όπως όλα δείχνουν – θα γίνει σταδιακά με πρώτο βήμα την προσεχή Δευτέρα 22 Μαρτίου τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τα βιβλιοπωλεία, τα οποία θα λειτουργήσουν και πάλι με ραντεβού και με όριο πελατών εντός του καταστήματος.

Μια εβδομάδα μετά, στις 29 Μαρτίου ενδέχεται να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο. Οι καταναλωτές θα στέλνουν μήνυμα στο 13032, με ισχύ τριών ωρών χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό. Στο τραπέζι ωστόσο βρίσκεται και ο συνδυασμός των μεθόδων click away και click in shop.

Αντιστοίχως, τα δικαστήρια ενδέχεται να επαναλειτουργήσουν μερικώς από τις 22 Μαρτίου και να υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών από τις 29 Μαρτίου.

Τον Απρίλιο σχολεία – εστίαση

Το σχέδιο για τα σχολεία, είναι να ανοίξουν τα Λύκεια στις αρχές Απριλίου, ωστόσο αναμένεται η σχετική εισήγηση των ειδικών.

Ο σχεδιασμός για την εστίαση, προβλέπει άνοιγμα σε εξωτερικούς χώρους και με αυστηρούς περιορισμούς αποκλειστικά το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου, δηλαδή λίγο πριν το Πάσχα.

Της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Πηγή: Newsbeast.gr

Previous Post

Αρχίζει τον Ιούνιο ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

Next Post

Κορονοϊός: Κάλεσμα εκπαιδευτικών για άμεσο εμβολιασμό

Next Post
κορονοιος εμβολιο

Κορονοϊός: Κάλεσμα εκπαιδευτικών για άμεσο εμβολιασμό

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Ηλεκτρική ενέργεια: Τα δύο ρεκόρ στο λιγνίτη και στις περικοπές ΑΠΕ
  • ΑΡΔΥ: Ψήφισμα στήριξης Διωκόμενων αγωνιστών, αγροτοκτηνοτρόφων Κστοριάς
  • Δρομολόγια για το Stranafest
  • Ξεκίνησαν οι πτήσεις του Greek Championship Servia – Olympus Open 2025
  • B2B Marketplace and Quick Logistics Tool on Globy

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr