Όχι άλλο αίμα εργατών στους χώρους δουλειάς

Όχι άλλο αίμα εργατών στους χώρους δουλειάς

Οι λιγνιτωρύχοι, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και συνολικά η εργατική τάξη της Χώρας μας θρηνεί ακόμα έναν εργαζόμενο θύμα της άγριας εκμετάλλευσης και του δουλεμπορίου στη ΔΕΗ.

 

Ακόμα ένας εργάτης, ένα νέο παιδί, άφησε την τελευταία του πνοή,  στον αγώνα για το μεροκάματο, στο Ορυχείο Καρδιάς. Ο άτυχος 35χρονος εργαζόμενος, Πατέρας δυο ανήλικων παιδιών (ένα αγοράκι 3 ετών και ένα νεογέννητο κοριτσάκι) από την Πτολεμαΐδα, βρήκε τραγικό θάνατο όταν καταπλακώθηκε από Κλαρκ το οποίο χειριζόταν για τη συναρμολόγηση πέδιλων ερπύστριας ηλεκτροκίνητου καδοφόρου εκσκαφέα των Ορυχείων.

 

Ο άτυχος εργαζόμενος, Πατσινακίδης Λάζαρος, δούλευε σε εργολάβο ο οποίος έκανε δουλειές για λογαριασμό της ΔΕΗ. Το ατύχημα έγινε το Σάββατο 19/8/2017 η ώρα 9 το πρωί.

Ένοχοι η εργοδοσία (ΔΕΗ- εργολάβοι) και το Κράτος! Για την μη τήρηση των κανονισμών ασφάλειας και της καθηκοντολογίας. Για τη χρησιμοποίηση απαρχαιωμένων και ακατάλληλων εργαλείων και μηχανημάτων!!! 

 

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια των μελλών του συνδικάτου μας στην Οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου και απαιτούμε:

 

  • Αυστηρή τήρηση των κανονισμών ασφάλειας και της καθηκοντολογίας
  • Προσλήψεις επιθεωρητών Μεταλλείων και δημιουργία τμήματος ΕΜΒΕ στην Πτολεμαΐδα.
  • Άμεση κατάργηση του δουλεμπορίου και αυστηρό περιορισμό των εργολαβιών στις εντελώς απαραίτητες
  • Προσλήψεις τακτικού προσωπικού, με σταθερές και ολοκληρωμένες σχέσεις εργασίας που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες στα Μέτωπα Παραγωγής
  • ΔΕΗ 100% στο Δημόσιο, κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο με εθνικοποίηση-Κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση ολόκληρου του Ηλεκτρενεργειακού Τομέα, κανένας ιδιώτης στην Ηλεκτρική Ενέργεια στον αγώνα για πλήρη κοινωνικοποίηση του απαραίτητου αγαθού της ηλεκτρικής Ενέργειας.

 

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

 


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Άλλες ειδήσεις

Οι προσεχείς δράσεις του ΚΑΠΗ Δήμου Κοζάνης

Σας ενημερώνουμε για τις προσεχείς δράσεις του ΚΑΠΗ Δήμου Κοζάνης: Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου και ώρα 10.30π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων

Ποιοι παράγοντες ευθύνονται για την εμφάνισή του σακχαρώδη διαβήτη

Πώς επηρεάζει ο καθιστικός τρόπος ζωής. Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται όλο και συχνότερα ο σακχαρώδης διαβήτης, μια χρόνια μεταβολική νόσος,

Πέθανε και άφησε 2 εκατομμύρια ευρώ … σε τάπερ!

Σταθμάρχης του ΟΣΕ βρέθηκε με… 2 εκατομμύρια ευρώ σε τάπερ και συρτάρια, μετά το θάνατό του σε καφενείο της Θεσσαλονίκης.

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*