• Latest
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ

Έκκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για τη σωτηρία και υλοποίηση του σημαντικότερου από περιβαλλοντικής απόψεως έργου της Περιφέρειας.

9 Ιουλίου 2021
Μιχάλης Παπαδόπουλος: Επαναλειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Κοζάνης!

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Η τρομοκρατία και η τυφλή βία δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας

1 Ιουλίου 2026
Συνάντηση Δημάρχου Κοζάνης με φορείς του τόπου μας για το μεγάλο Πανδυτικομακεδονικό Συλλαλητήριο της 9ης Ιουλίου

Συνάντηση Δημάρχου Κοζάνης με φορείς του τόπου μας για το μεγάλο Πανδυτικομακεδονικό Συλλαλητήριο της 9ης Ιουλίου

1 Ιουλίου 2026
Κωνσταντίνος Τσολάκης, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Γαλατινής: Δεν μπορεί ένα μεμονωμένο περιστατικό να αντιπροσωπεύει και να αμαυρώνει την εικόνα και τις αξίες του χωριού μας

Γαλατινή: Κάλεσμα της τοπικής Κοινότητας για συζήτηση για τα Φωτοβολταϊκά και τις προτάσεις της ΔΕΠΑ

1 Ιουλίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Καταδικαστική δήλωση του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρι Κουκουλόπουλου, για τις επιθέσεις εναντίον στελεχών της ΝΔ

1 Ιουλίου 2026
Ακριβότερο φέτος το αρνί – «Έχει χαθεί το Πάσχα για την Κοζάνη» λένε οι κτηνοτρόφοι

Δυτική Μακεδονία – ΕΛΣΤΑΤ: Κατακόρυφη μείωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων

1 Ιουλίου 2026
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  και Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης  (Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΤΝ)

Ακυρώνεται η Γ’ Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

1 Ιουλίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Πέμπτη 2 Ιουλίου,  αρρυθμία & πιθανή διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Ξηρολίμνης

1 Ιουλίου 2026
Επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια τριών στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη-Μια γυναίκα διασωληνωμένη, με καταγωγή από τα Γρεβενά και επί χρόνια στην Κοζάνη- Και 4 τραυματίες-Ανάμεσά τους η πολιτευτής της ΝΔ, δικηγόρος Αφροδίτη Νέστορα από την Κοζάνη

Επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια τριών στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη-Μια γυναίκα διασωληνωμένη, με καταγωγή από τα Γρεβενά και επί χρόνια στην Κοζάνη- Και 4 τραυματίες-Ανάμεσά τους η πολιτευτής της ΝΔ, δικηγόρος Αφροδίτη Νέστορα από την Κοζάνη

1 Ιουλίου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Δήλωση του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για τις επιθέσεις σε σπίτια στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη: «Οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν έχουν θέση στην πολιτική, ούτε στην κοινωνία μας»

1 Ιουλίου 2026
Ejekt Festival 2026 powered by ΔΕΗ: Δύο ημέρες γεμάτες μουσική και μοναδικές εμπειρίες με την ενέργεια της ΔΕΗ

Ejekt Festival 2026 powered by ΔΕΗ: Δύο ημέρες γεμάτες μουσική και μοναδικές εμπειρίες με την ενέργεια της ΔΕΗ

1 Ιουλίου 2026
Εορτή της πολιούχου των Σερβίων Αγίας Κυριακής

Εορτή της πολιούχου των Σερβίων Αγίας Κυριακής

1 Ιουλίου 2026
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Δήμος Σερβίων: Ειδική  συνεδρίαση για την ανάδειξη νέου Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και την εκλογή μελών Δημοτικής Επιτροπής δεύτερης θητείας

1 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 1 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έκκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για τη σωτηρία και υλοποίηση του σημαντικότερου από περιβαλλοντικής απόψεως έργου της Περιφέρειας.

sierafm by sierafm
9 Ιουλίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

            Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Κοζάνης,  ανέλαβε την υλοποίηση δυο εξαιρετικής σπουδαιότητας έργων για την  Εορδαία και τη Δυτική Μακεδονία.

Πρόκειται  για τα έργα:

  1. Εσωτερικό δίκτυο  αποχέτευσης  λυμάτων οικισμών  Καρυοχωρίου,  Προαστίου  και Ασβεστόπετρας και εξωτερικό δίκτυο μεταφοράς λυμάτων  οικισμών  Καρυοχωρίου,  Αγίου Χριστοφόρου,  Προαστίου,  Ασβεστόπετρας  και περιοχής  κόμβου  ΑΕΒΑΛ  στην  Ε.Ε.Λ. Πτολεμαΐδας με προϋπολογισμό 8.211.968 €.
  2. Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων οικισμών Ανατολικού, Πενταβρύσου,και Εξωτερικό δίκτυο μεταφοράς λυμάτων οικισμών Ανατολικού, Πενταβρύσου και Περδίκκα στην Ε.Ε.Λ. Πτολεμαϊδας με προϋπολογισμό 5.157.960 €.

Κύριος των έργων, τα οποία είναι ενταγμένα στο Ε.Π. Δυτικής Μακεδονίας ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η Δ.Ε.Υ.Α. Εορδαίας.

Η σπουδαιότητα των δυο έργων, πέραν του οικονομικού οφέλους για την περιοχή, καθώς πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 13.369.928€, είναι πρωτίστως οικολογική.

            Η απουσία αποχετευτικών δικτύων στους εν λόγω οικισμούς, τα οποία θα μετέφεραν τα λύματα στον βιολογικό καθαρισμό της Εορδαίας,  έχει σαν αποτέλεσμα, πέραν των υγειονομικών συνεπειών για τους οικισμούς και τους κατοίκους τους, την περιβαλλοντική επιβάρυνση και υποβάθμιση της λίμνης Βεγορίτιδας. Η λίμνη αποτελεί τον τελικό αποδέκτη του συνόλου των ανεπεξέργαστων λυμάτων των παραπάνω οικισμών.  

            Παρά την τεράστια οικολογική και υγειονομική σημασία του τόσο για την Εορδαία όσο και για την ΠΕ Φλώρινας, το έργο παραμένει από το 2006 σε στασιμότητα.

            Σήμερα, έχοντας φτάσει κυριολεκτικά στο παρά πέντε για να χαθεί η μοναδική αυτή ευκαιρία για τον τόπο μας, καλούμαστε όλοι να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια που καταβάλλουν η ΠΕ Κοζάνης, η Δ.Ε.Υ.Α.Ε και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων.

             Η υλοποίηση δυο τόσο σπουδαίων έργων που θα αποσυμφορήσει περιβαλλοντικά ένα πραγματικό στολίδι, όπως η λίμνη Βεγορίτιδα, αποτελεί τεράστια ιστορική ευθύνη όλων μας.

Με ευθύνη της ΠΕ Κοζάνης, της Δ.Ε.Υ.Α.Ε. και την καθοριστική συνδρομή των Προέδρων, έχει δρομολογηθεί η συλλογή όλων των αναγκαίων υπευθύνων δηλώσεων των ιδιοκτητών γης από όπου θα διέλθουν οι αγωγοί των δικτύων, απαραίτητης προϋπόθεση για τη δημοπράτηση του έργου.

Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα δίκτυα οδεύουν κυρίως παράλληλα με δρόμους  επαρχιακούς ή αγροτικούς. Για την όδευση των δικτύων απαιτείται (σε κάποιες ελάχιστες ιδιοκτησίες) η σύσταση δουλείας διέλευσης. Οι ενέργειες για σκοπό αυτό έχουν ξεκινήσει ήδη.  Για την επίσπευση των χρονοβόρων διαδικασιών πρέπει να συλλεγούν άμεσα οι υπεύθυνες δηλώσεις.

Με τα χρονικά περιθώρια να είναι πλέον περισσότερο από ασφυκτικά, καλώ προσωπικά όλους τους ιδιοκτήτες να αναλογιστούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να σπεύσουν προς υπογραφή των δηλώσεων.

Οποιαδήποτε ολιγωρία ή και αδιαφορία, μπορεί να αποβεί κυριολεκτικά μοιραία για το έργο και την περιοχή μας.

Γνωρίζοντας την ποιότητα, το ήθος και την αγάπη που τρέφουν οι κάτοικοι των οικισμών για τα χωριά τους, είμαι απόλυτα βέβαιος, πως θα ανταποκριθούν με θέρμη στο κάλεσμα που τους απευθύνουμε.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, για την άμεση ανταπόκρισή τους και την προσπάθεια που καταβάλλουν για την ενημέρωση των ιδιοκτητών.

Tags: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ
Previous Post

Πορεία υλοποίησης και πληρωμών σχεδίων βελτίωσης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Next Post

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας – Οδηγίες προς τους εξεταζομένους στο Ειδικό Πανελλαδικό Μάθημα

Next Post
μουσικο σχολειο σιατιστας

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας - Οδηγίες προς τους εξεταζομένους στο Ειδικό Πανελλαδικό Μάθημα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μιχάλης Παπαδόπουλος: Η τρομοκρατία και η τυφλή βία δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας
  • Συνάντηση Δημάρχου Κοζάνης με φορείς του τόπου μας για το μεγάλο Πανδυτικομακεδονικό Συλλαλητήριο της 9ης Ιουλίου
  • Γαλατινή: Κάλεσμα της τοπικής Κοινότητας για συζήτηση για τα Φωτοβολταϊκά και τις προτάσεις της ΔΕΠΑ
  • Καταδικαστική δήλωση του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρι Κουκουλόπουλου, για τις επιθέσεις εναντίον στελεχών της ΝΔ
  • Δυτική Μακεδονία – ΕΛΣΤΑΤ: Κατακόρυφη μείωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr