• Latest
πετρελαιο θερμανσης

Έκτακτο οικονομικό βοήθημα στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας για το πετρέλαιο θέρμανσης!

28 Δεκεμβρίου 2017
πιεση

Αρτηριακή πίεση: 6 τροφές που τη ρίχνουν αποτελεσματικά, σύμφωνα με ειδικούς

7 Ιουνίου 2025
ΠΟΝΟΣ ΚΑΡΔΙΑ

Το σύμπτωμα στο στήθος που μοιάζει με δυσπεψία αλλά προειδοποιεί για καρδιακή νόσο

7 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Τραγικός θάνατος για 19χρονη: Έκανε challenge με σπρέι καθαρισμού για πληκτρολόγιο και έλεγε «θα γίνω διάσημη»

7 Ιουνίου 2025
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Πώς αξιολόγησαν οι πολίτες τους δήμους: Ποιοι είναι οι χειρότεροι – Οι τρεις υπηρεσίες που πήραν καλό βαθμό

7 Ιουνίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Παρακολουθούσε 21χρονη από το διπλανό διαμέρισμα και αυτοϊκανοποιούταν – Συνελήφθη 44χρονος

7 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Με πολυοργανική ανεπάρκεια η 62χρονη μετά τη λάθος μετάγγιση στο Τζάνειο – Άφαντος ο βοηθός νοσηλευτή

7 Ιουνίου 2025
πυροσβεστικη φωτια

Νεαροί έβαλαν φωτιά σε σχολείο – «Το κάψαμε επιτέλους»

7 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Νέα καταγγελία για λάθος μετάγγιση αίματος σε ασθενή

7 Ιουνίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Φλώρινα: Δύο συλλήψεις για κλοπή σιδήρων από κατάστημα αξίας 4.500 ευρώ

6 Ιουνίου 2025
εξετασεις, σχολειο

Επεισόδιο σε εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες – Συνελήφθη διευθύντρια

6 Ιουνίου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Καταγγελία: Ρολόι με λάθος ώρα «μηδένισε» μαθητή στις Πανελλήνιες

6 Ιουνίου 2025
βαπτιση

Viral βίντεο με νονά που άρπαξαν τα μαλλιά της φωτιά από λαμπάδες – Κράτησε την ψυχραιμία της με το μωρό στην αγκαλιά

6 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτο οικονομικό βοήθημα στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας για το πετρέλαιο θέρμανσης!

sierafm by sierafm
28 Δεκεμβρίου 2017
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
πετρελαιο θερμανσης
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στη διάθεση έκτακτου μερίσματος με δικαιούχους τους κατοίκους των νομών Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας προσανατολίζεται λίγο πριν από την αλλαγή του χρόνου το υπουργείο Οικονομικών.

Το έκτακτο μέρισμα θα δοθεί με διαδικασίες-εξπρές σε όσους είχαν υποβάλει αίτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης κατά τη σεζόν 2016-2017, δηλαδή σε όσους είχαν κάνει τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι και τον Απρίλιο του 2017.

Το ύψος του επιδόματος θα αντιστοιχεί στο 50% της περσινής επιδότησης και θα φτάνει -κατ’ ανώτατο όριο- στα 250 ευρώ για τον άγαμο και στα 313 ευρώ για τον παντρεμένο. Ο στόχος είναι, οι κάτοικοι των συγκεκριμένων νομών που θερμάνθηκαν κατά την περσινή χειμερινή σεζόν με πετρέλαιο θέρμανσης, να πάρουν «εδώ και τώρα» τα χρήματα που θα στερηθούν λόγω της περικοπής κατά 50% του φετινού κοινωνικού επιδόματος. Αυτή τη φορά, η πληρωμή του «ειδικού μερίσματος» θα γίνει από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μέσω της πλατφόρμας που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια για τη διάθεση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, για τους κατοίκους της πρώτης ζώνης, το επίδομα αυξάνεται για τη σεζόν 2016-2017 σε 37,5 λεπτά ανά λίτρο (από 25 λεπτά που είχε εγκριθεί πέρυσι τον Δεκέμβριο), ενώ για τις υπόλοιπες ζώνες παραμένει σταθερή στα 25 λεπτά ανά λίτρο. Έτσι, στην πρώτη ζώνη προκύπτει θετική διαφορά 12,5 λεπτών ανά λίτρο, η οποία και θα πιστωθεί άμεσα στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η συγκεκριμένη λύση στην οποία κατέληξε το υπουργείο Οικονομικών -αρμόδιες πηγές έλεγαν αργά χθες το βράδυ στη «Ν» ότι η πληρωμή θα γίνει μέχρι αύριο Παρασκευή- έχει… δημοσιονομική εξήγηση. Με την καταβολή του έκτακτου μερίσματος στους περσινούς δικαιούχους της 1ης ζώνης, η δαπάνη θα εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2017 και δεν θα επηρεάσει το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018. Για το 2017, η δαπάνη εκτιμάται σε περίπου 15 εκατ. ευρώ, ποσό που εκτιμάται ότι μπορεί να «αντέξει» ο προϋπολογισμός, όπως φάνηκε και από τα στοιχεία του 11μήνου. Αντίστοιχα, η περικοπή της δαπάνης για το επίδομα θέρμανσης κατά 50% το 2018 θα γίνει και αυτή πράξη και έτσι δεν τίθεται θέμα μη τήρησης των συμφωνηθέντων με τους δανειστές.

Το σίριαλ με το φετινό επίδομα θέρμανσης θα κλείσει με δύο υπουργικές αποφάσεις. Η πρώτη, που δημοσιεύτηκε αργά χθες το βράδυ στο ΦΕΚ, προβλέπει τη διάθεση του έκτακτου μερίσματος στους περίπου 100.000 κατοίκους της λεγόμενης πρώτης ζώνης (σ.σ. εκεί κατατάσσονται οι νομοί της χώρας με τις χειρότερες καιρικές συνθήκες), ενώ η δεύτερη θα προβλέπει την περικοπή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης κατά 50% για τη σεζόν 2017-2018. Οι αιτήσεις για την τρέχουσα χειμερινή σεζόν θα ξεκινήσουν να υποβάλλονται από το νέο έτος, ενώ όσοι συμπληρώσουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα πληρωθούν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Οι υπόλοιποι θα λάβουν το επίδομα την άνοιξη. Το νέο επίδομα θέρμανσης θα είναι το μισό της σεζόν 2016-2017, δηλαδή θα περιορίζεται στα 12,5 λεπτά ανά λίτρο. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν απώλειες:

1. 250 έως 313 ευρώ για τους κατοίκους της 1ης ζώνης (Γρεβενά, Δράμα, Έβρος, Ευρυτανία, Ιωάννινα, Καστοριά, Κοζάνη, Σέρρες, Φλώρινα). Το νοικοκυριό του άγαμου θα επιδοτείται με 25 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας (και με μέγιστη επιφάνεια τα 80 τ.μ.) ενώ το νοικοκυριό του παντρεμένου επίσης με 25 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας, αλλά με μέγιστη επιφάνεια τα 100 τ.μ.

2. 150 έως 188 ευρώ για τους κατοίκους της Β’ ζώνης. Σε αυτήν κατατάσσονται οι νομοί Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής. Το νοικοκυριό του άγαμου θα επιδοτείται με 15 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο και μέγιστη επιφάνεια τα 80 τετραγωνικά, ενώ η μέγιστη επιφάνεια για το νοικοκυριό του παντρεμένου θα είναι τα 100 τετραγωνικά. Το επίδομα θα φτάνει κατά μέγιστο στα 150 έως τα 188 ευρώ.

3. Στην 3η ζώνη όπου κατατάσσονται οι νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Χίου, η επιδότηση θα είναι 80 έως 100 ευρώ (για άγαμο και παντρεμένο αντίστοιχα) και η απώλεια θα είναι επίσης 80 έως 100 ευρώ.

4. Στην 4η ζώνη, τέλος, (νομοί Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και Ρεθύμνου, Σάμου και Χανίων) το μέρισμα θα είναι 50 έως 63 ευρώ και οι απώλειες επίσης 50 έως 63 ευρώ.

Tags: ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Previous Post

Συνεστιάσεις από το ΚΚΕ σε Σιάτιστα, Γρεβενά και Δεσκάτη!

Next Post

Σέρβια: 42χρονη έκλεψε 82χρονη!

Next Post
ΣΥΛΛΗΨΗ

Σέρβια: 42χρονη έκλεψε 82χρονη!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Αρτηριακή πίεση: 6 τροφές που τη ρίχνουν αποτελεσματικά, σύμφωνα με ειδικούς
  • Το σύμπτωμα στο στήθος που μοιάζει με δυσπεψία αλλά προειδοποιεί για καρδιακή νόσο
  • Τραγικός θάνατος για 19χρονη: Έκανε challenge με σπρέι καθαρισμού για πληκτρολόγιο και έλεγε «θα γίνω διάσημη»
  • Πώς αξιολόγησαν οι πολίτες τους δήμους: Ποιοι είναι οι χειρότεροι – Οι τρεις υπηρεσίες που πήραν καλό βαθμό
  • Παρακολουθούσε 21χρονη από το διπλανό διαμέρισμα και αυτοϊκανοποιούταν – Συνελήφθη 44χρονος

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr