• Latest
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: Τρεις προγραμματικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών

29 Μαρτίου 2026
29χρονη διέταξε τον βασανισμό του συντρόφου της από τους υπόλοιπους πέντε εραστές της που ζούσαν όλοι στο ίδιο σπίτι

14χρονος ξυλοκόπησε συμμαθητή του, κινδύνευσε να χάσει το νεφρό του

19 Σεπτεμβρίου 2026
κρεμαλα αυτοκτονια

14χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

19 Σεπτεμβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Μεγάλη κλήρωση δώρων για τους συμμετέχοντες στα QR Mobility Hunt και QR Mobility Mini Hunt της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Δήμος Κοζάνης: Μεγάλη κλήρωση δώρων για τους συμμετέχοντες στα QR Mobility Hunt και QR Mobility Mini Hunt της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

19 Σεπτεμβρίου 2026
Οικονομικό Βοήθημα Γέννησης Τέκνου από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

Οικονομικό Βοήθημα Γέννησης Τέκνου από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

19 Σεπτεμβρίου 2026
Καστοριά: Ταξιτζής μετέφερε παράνομα αλλοδαπό

Καστοριά: Ταξιτζής μετέφερε παράνομα αλλοδαπό

19 Σεπτεμβρίου 2026
Αιχμηρή συνέντευξη του Προέδρου του Σπάρτακου στο radiome.gr

Ο Πρόεδρος του Σπάρτακου στο Δελτίο Ειδήσεων του WEST

19 Σεπτεμβρίου 2026
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2026 – «Κινητικότητα για όλους»: Πολυθεματικό πρόγραμμα δράσεων από τον Δήμο Γρεβενών.

Δήμος Κοζάνης: Το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου

19 Σεπτεμβρίου 2026
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2026: «Μια Ρακέτα, Όλες οι Γενιές!». Το τένις ένωσε μικρούς και μεγάλους στα Γρεβενά

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2026: «Μια Ρακέτα, Όλες οι Γενιές!». Το τένις ένωσε μικρούς και μεγάλους στα Γρεβενά

19 Σεπτεμβρίου 2026
Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αναστάσιου Ραφαηλίδη στην ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δυτικής Μακεδονίας.

Α. Ραφαηλίδης: Η συμφωνία ΔΕΗ–AWS ενισχύει τη μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας σε ένα νέο τεχνολογικό παραγωγικό μοντέλο

19 Σεπτεμβρίου 2026
Τα SOS για μετεγγραφές φοιτητών – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

Μετεγγραφές 2026: 6 SOS για τους πρωτοετείς φοιτητές

19 Σεπτεμβρίου 2026
σχολειο

Πυροβόλησαν με αεροβόλο σε τζάμι σχολειου εν ώρα μαθήματος

19 Σεπτεμβρίου 2026
Πώς του άρπαξαν 100.000 ευρώ για δήθεν επενδύσεις!

Απατεώνες πήγαν για «εύκολη λεία» και έπεσαν πάνω σε αστυνομικό

19 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Κουκουλόπουλος: Τρεις προγραμματικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών

sierafm by sierafm
29 Μαρτίου 2026
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»
0
SHARES
20
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τρεις εμβληματικές προγραμματικές δεσμεύσεις της επόμενης Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, οι οποίες πρέπει να αναδειχθούν απλά και ξεκάθαρα σε “σημαία” της Αλλαγής στα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας, πρότεινε ο Πάρις Κουκουλόπουλος, Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Κοζάνης, το Σάββατο στο Συνέδριο.

Ακολουθούν τα βασικότερα σημεία της ομιλίας του:

«Στο σημερινό πολιτικό τοπίο, το αίτημα για πολιτική αλλαγή διατυπώνεται από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Πάνω από το 70% των πολιτών απαιτούν πολιτική αλλαγή. Το νιώθουμε γύρω μας, δεν το καταγράφουν μόνο οι δημοσκοπήσεις. Κι όμως, αναζητείται πολιτικό υποκείμενο. Κοινός τόπος όλων μας, ο στόχος να γίνουμε εμείς το υποκείμενο αυτής της αλλαγής.

Ταυτόχρονα, είναι μεγάλη η απόσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ κοινωνίας και θεσμών, με την πολιτική και τους πολιτικούς να αμφισβητούνται. Πρόκειται για μια κρίση της φιλελεύθερης δημοκρατίας σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο, η οποία προέρχεται από μια αιτία που τη ζήσαμε με δραματικό και βίαιο τρόπο στην Ελλάδα κατά την οικονομική κρίση. Η αιτία είναι πως έχει διακοπεί ο κανόνας ότι κάθε γενιά περνάει καλύτερα από την προηγούμενη.

Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα, στο οποίο καλούμαστε να απαντήσουμε πειστικά, να δείξουμε το δρόμο πως θα μειώσουμε το χάσμα πολιτών – πολιτικής, πως θα ανακτήσουμε την έλλειψη εμπιστοσύνης, πως θα επαναφέρουμε τον κανόνα ότι κάθε γενιά ζει καλύτερα από την προηγούμενη.

Για να το καταφέρουμε, πρέπει να μιλήσουμε ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, προτείνοντας συγκεκριμένα τις λύσεις που απαιτούν οι πολίτες. Πιστεύω βαθιά, πως έχει τεράστια σημασία να αναδείξουμε τρεις επιλογές σε “σημαία” μας ενόψει εκλογών.

Ι] Την Ελλάδα της περιφέρειας, με το πρόβλημα της διχασμένης Χώρας: ό,τι δεν αγγίζει ο τουρισμός, συρρικνώνεται και παρακμάζει. Αποτελεί υπαρξιακή απειλή για τη Χώρα. Κανένα δημογραφικό δεν θα λύσουμε, χωρίς περιφερειακή ανάπτυξη. Κανένα στεγαστικό δεν θα αντιμετωπίσουμε στο λεκανοπέδιο Αττικής, αν δεν σταματήσει “η κάθοδος των μυρίων” στην Αθήνα.

Χρειάζεται να πούμε ξεκάθαρα ότι η Χώρα δεν τελειώνει στην ύπαιθρο, ξεκινά από την ύπαιθρο. Να εγγυηθούμε, ως πρώτη επιλογή, την αποφασιστική στήριξη του εισοδήματος του παραγωγού. Έχουμε τα εχέγγυα, για να γίνουμε πειστικοί, καθώς στην περιφερειακή ανάπτυξη το ΠΑΣΟΚ έχει “βαρέα ένσημα”.

II] Το ιδιωτικό χρέος, δηλαδή τα χρέη των πολιτών, πρόβλημα που αφορά 4 εκατομμύρια ΑΦΜ. Είμαστε απέναντι στην αναλγησία της Κυβέρνησης που αρνείται τις 120 δόσεις. Απέναντι στην ασυδοσία των funds, όπου οι τράπεζες έδωσαν τα κόκκινα δάνεια. Να ξέρει ο κόσμος ότι με εμάς στην εξουσία το πάρτι τους τελειώνει.

ΙΙΙ] Σημαντικότερο όλων, τη “σημαία” της ενεργειακής δημοκρατίας. Μιλάμε γι’ αυτήν ήδη από το 2020 με τη Φώφη Γεννηματά, τον Χάρη Δούκα τότε ως Γραμματέα του Τομέα Ενέργειας, με τον Νίκο Ανδρουλάκη αρχικά ως Ευρωβουλευτή και πλέον ως Πρόεδρό μας.

Ενεργειακή δημοκρατία σημαίνει αξιοποίηση των εγχώριων πόρων (του εγχώριου λιγνίτη, του εγχώριου φυσικού αερίου και όχι του εισαγόμενου όπως συμβαίνει, των ΑΠΕ) για να μπει τέλος στην ενεργειακή εξάρτηση της Χώρας. Πόσες ενεργειακές κρίσεις πρέπει ακόμα να βιώσουμε, όντας ενεργειακά ευάλωτοι; Η ενεργειακή εξάρτηση αποτελεί κεντρικό πρόβλημα πανευρωπαϊκά, αν λάβουμε υπόψη για παράδειγμα τις τεράστιες ενεργειακές ανάγκες που προϋποθέτει η ανάπτυξη των υποδομών της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό αναδείχθηκε πριν λίγες και στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη όπου συμμετείχα στις Βρυξέλλες, με ομιλητές -μεταξύ άλλων- Νομπελίστες οικονομολόγους.

Ενεργειακή δημοκρατία σημαίνει αναβάθμιση δικτύων. Σημαίνει τέλος στο ολιγοπώλιο που λυμαίνεται την ανάπτυξη των ΑΠΕ. Ριζική αλλαγή των όρων ανάπτυξης ΑΠΕ, ώστε οι πέντε οικογενειών με τη ΔΕΗ να πληρώσουν πολύ περισσότερα στις τοπικές κοινωνίες από όσα δίνουν σήμερα, επιπλέον δε να σταματήσει η περαιτέρω ανάπτυξη ΑΠΕ, ώστε να δοθεί ο ηλεκτρικός χώρος που έχει απομείνει σε Ενεργειακές Κοινότητες, αγρότες, Τοπική Αυτοδιοίκηση, μεταποίηση και κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας.

Η σημασία του ανοίγματος του ηλεκτρικού χώρου είναι πολύπλευρη, αξίζει να σκεφτούμε π.χ. ότι τα εκατομμύρια που δίνονται κάθε χρόνο από το Κράτος για το κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος, θα μπορούσαν να κατευθυνθούν σ’ ένα ενεργειακό ταμείο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ οι κοινωνικά ευάλωτοι θα είχαν δωρεάν ρεύμα και “καύσιμα” με τη φόρτιση του ηλεκτρικού τους αυτοκινήτου. Αυτό σημαίνει αξιοπρέπεια και όχι “ελεημοσύνη” επιδομάτων, αυτή είναι η σοσιαλδημοκρατική οπτική.

Συμπερασματικά, πιστεύω βαθύτατα ότι ναι, μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή και να επαναφέρουμε τον κανόνα “κάθε γενιά καλύτερα από την προηγούμενη”. Μιλώντας απλά για τα πραγματικά προβλήματα, οι τρεις εμβληματικές αλλαγές (μια επαναστατική πορεία στην περιφερειακή ανάπτυξη, καθαρές κουβέντες για το ιδιωτικό χρέος, απέναντι στα συμφέροντα ολιγοπωλίων με τη σημαία της ενεργειακής δημοκρατίας) αλλάζουν τη ζωή των συμπολιτών μας, δημιουργούν μια άλλη ροή πραγμάτων, ανοίγουν “μάτια και αυτιά” για το πρόγραμμά μας. Ναι, έτσι μπορούμε να είμαστε οι μεγάλοι νικητές των επόμενων εκλογών, όχι για εμάς, αλλά για την πατρίδα μας».

Αναλυτικότερα, η πλήρης ομιλία στο video:

 

 

 

Tags: ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Μηνύματα κατά της βίας από τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας. Βίντεο

Next Post

Νοικοκυριά και αγρότες σε ασφυξία στην Κοζάνη από το υψηλό κόστος καυσίμων

Next Post
ΚΑΥΣΙΜΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Νοικοκυριά και αγρότες σε ασφυξία στην Κοζάνη από το υψηλό κόστος καυσίμων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • 14χρονος ξυλοκόπησε συμμαθητή του, κινδύνευσε να χάσει το νεφρό του
  • 14χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του
  • Δήμος Κοζάνης: Μεγάλη κλήρωση δώρων για τους συμμετέχοντες στα QR Mobility Hunt και QR Mobility Mini Hunt της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας
  • Οικονομικό Βοήθημα Γέννησης Τέκνου από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης
  • Καστοριά: Ταξιτζής μετέφερε παράνομα αλλοδαπό

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  2. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  3. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  4. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  5. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr