• Latest
Έναρξη λειτουργίας του Παραρτήματος του DefenceEduNet στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Έναρξη λειτουργίας του Παραρτήματος του DefenceEduNet στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

11 Φεβρουαρίου 2025
παρεα ομορφια χαμογελο

Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας

30 Ιουνίου 2026
ΧΡΗΜΑ

Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις

30 Ιουνίου 2026
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025

Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού;

30 Ιουνίου 2026
Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026: Αποθέωση για τον «Ιππόλυτο» της Θεατρικής Ομάδας «Εξ Αμάξης»

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026: Αποθέωση για τον «Ιππόλυτο» της Θεατρικής Ομάδας «Εξ Αμάξης»

30 Ιουνίου 2026

Δήμος Κοζάνης: Επέκταση του δικτύου των καφέ κάδων στη συνοικία «Κρεβατάκια» και ενημερωτική δράση την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2026 για τους δημότες (Βίντεο)

30 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης για Εκλογή Προεδρείου

30 Ιουνίου 2026
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

Κάλεσμα του ΣΕΕΕΝ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο

30 Ιουνίου 2026

Ακύρωση συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας της 1-7-2026 λόγω έκδοσης Νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

30 Ιουνίου 2026
Στην Κύπρο και τη Lakatamia FC, η  Έλλη Κωστάρα

Στην Κύπρο και τη Lakatamia FC, η  Έλλη Κωστάρα

30 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: 4o Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ – 1 έως 5 Ιουλίου

Ξεκινάει το 4ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Βοΐου

30 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: BookStories στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης την Κυριακή 5 Ιουλίου 2026 από τις 11:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ στο πλαίσιο των 44ων Λασσανείων

Δήμος Κοζάνης: BookStories στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης την Κυριακή 5 Ιουλίου 2026 από τις 11:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ στο πλαίσιο των 44ων Λασσανείων

30 Ιουνίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη 02-07-2026

30 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 1 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έναρξη λειτουργίας του Παραρτήματος του DefenceEduNet στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

sierafm by sierafm
11 Φεβρουαρίου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Έναρξη λειτουργίας του Παραρτήματος του DefenceEduNet στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
0
SHARES
26
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας προχώρησε στην έναρξη λειτουργίας του Παραρτήματος του DefenceEduNet, ενός στρατηγικού συνεργατικού σχήματος που αποσκοπεί στη σύνδεση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας με την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα. Η συνεργασία αυτή στοχεύει στη δημιουργία ενός καινοτόμου οικοσυστήματος που θα ενισχύσει την έρευνα, την ανάπτυξη και την παραγωγή τεχνολογίας στον αμυντικό τομέα.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, επεσήμανε ότι η ίδρυση του Παραρτήματος του DefenceEduNet αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη στρατηγική ανάπτυξης και καινοτομίας του Πανεπιστημίου, τονίζοντας τη σημασία της πρωτοβουλίας. «Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τη σύνδεση της εκπαίδευσης και της έρευνας με την παραγωγή και την οικονομία» τόνισε. «Σε αυτή τη μεταβατική περίοδο, η επιχειρηματικότητα και η επένδυση στην έρευνα αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής» σημείωσε, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ερευνητικής και βιομηχανικής συνεργασίας για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο Πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑΜΚΕ) με διακριτικό τίτλο  DefenceEduNet, κ. Αναστάσιος Ροζολής, τόνισε τη σημασία αυτής της συνεργασίας, επισημαίνοντας ότι η διασύνδεση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας με την πανεπιστημιακή και ερευνητική κοινότητα είναι απαραίτητη για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την τεχνολογική πρόοδο του κλάδου. Ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία  έχει τη στήριξη πανεπιστημίων και του ΣΕΚΠΥ (Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού), ενισχύοντας τη συνεργασία μεταξύ ακαδημαϊκής και βιομηχανικής κοινότητας.

Ένα από τα βασικά ζητήματα που αναδείχθηκαν κατά την εκδήλωση από τον πρόεδρο του DefencEduNet, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ είναι οι βιομηχανικές επιστροφές στις δαπάνες των εξοπλιστικών, με την επισήμανση ότι η χώρα μας πρέπει να εξασφαλίσει πως οι μελλοντικές  προμήθειες των ΕΔ θα συνοδεύονται από επενδύσεις που θα ενισχύσουν την εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Με το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και τις κατάλληλες υποδομές της, η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αποτελέσει κέντρο ανάπτυξης για αυτές τις δραστηριότητες. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπάρχει σαφής προσανατολισμός προς τη μείωση της εξάρτησης από μη ευρωπαϊκές αμυντικές βιομηχανίες, ενισχύοντας τις ενδοευρωπαϊκές συνεργασίες.

Το DefenceEduNet, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, σχεδιάζει τη δημιουργία μιας θερμοκοιτίδας καινοτομίας στην περιοχή, που θα λειτουργήσει ως κόμβος για τη δικτύωση ερευνητών και επιχειρήσεων με την εθνική και ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική. Ο συνδυασμός της γεωγραφικής θέσης, των υποδομών και του εξειδικευμένου προσωπικού καθιστά τη Δυτική Μακεδονία ελκυστική επιλογή για τη φιλοξενία βιομηχανικών μονάδων στον τομέα της άμυνας.

Η έναρξη λειτουργίας του Παραρτήματος του DefenceEduNet στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της περιοχής και της αμυντικής τεχνολογίας στην Ελλάδα. Η στρατηγική αυτή συνεργασία εντάσσεται στις ευρύτερες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες στοχεύουν στην ενίσχυση της αυτονομίας και της ασφάλειας μέσω της ανάπτυξης ισχυρής και ανταγωνιστικής αμυντικής βιομηχανίας.

Tags: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Το πρώτο εμβόλιο για τον καρκίνο – Έχει χορηγηθεί σε 70χρονο ασθενή

Next Post

Επίδομα θέρμανσης: Πληρωμή στα τέλη Μαΐου

Next Post
πετρελαιο θερμανσης

Επίδομα θέρμανσης: Πληρωμή στα τέλη Μαΐου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας
  • Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις
  • Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού;
  • Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026: Αποθέωση για τον «Ιππόλυτο» της Θεατρικής Ομάδας «Εξ Αμάξης»
  • Δήμος Κοζάνης: Επέκταση του δικτύου των καφέ κάδων στη συνοικία «Κρεβατάκια» και ενημερωτική δράση την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2026 για τους δημότες (Βίντεο)

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr