• Latest
πανεπιστημιο

Έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών με τίτλο “Προηγμένη Μηχανική Ενεργειακών Συστημάτων – Advanced Engineering of Energy Systems”.

25 Μαΐου 2022
Οι Λαζαράδες τίμησαν 114 χρόνια ιστορίας και ελευθερίας

Οι Λαζαράδες τίμησαν 114 χρόνια ιστορίας και ελευθερίας

9 Οκτωβρίου 2026
Ο Γιάννης Καρασάββας στον Μακεδονικό Σιάτιστας

Ο Γιάννης Καρασάββας στον Μακεδονικό Σιάτιστας

9 Οκτωβρίου 2026
ΡΟΝΑΣ

Μπαίνει τάξη στους Servicers αλλά με το αζημίωτο. Του  κ. Ιωάννη Ρόνα, Φορολογικού συμβούλου – Αρθρογράφου

9 Οκτωβρίου 2026
Γ Εθνική: Στο Βατόλακκο για το διπλό ο Μακεδονικός Σιάτιστας. Το πρόγραμμα

Γ Εθνική: Στο Βατόλακκο για το διπλό ο Μακεδονικός Σιάτιστας. Το πρόγραμμα

9 Οκτωβρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

ΕΠΣ Κοζάνης: Δεύτερη αγωνιστική με δυνατές αναμετρήσεις

9 Οκτωβρίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

9 Οκτωβρίου 2026
χρημα

Τι αλλάζει από 1η Νοεμβρίου για μισθούς εργαζομένων, επιχειρήσεις και νέες προσλήψεις

9 Οκτωβρίου 2026
πορτοφολι, χρημα

Πληρωμές με μετρητά: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται – Το όριο των 500 ευρώ και οι νέες αλλαγές

9 Οκτωβρίου 2026
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

ΔΕΥΑΚ: Αρρυθμία ή και πιθανή διακοπή της υδροδότησης στην ανατολική πλευρά της Κοζάνης

9 Οκτωβρίου 2026
ΔΕΥΑΚ

ΔΕΥΑΚ: Διακοπή υδροδότησης στην Αγία Παρασκευή για την αποκατάσταση βλάβης

9 Οκτωβρίου 2026
πονος κοιλια

Πήγε για βιοψία και κινδύνεψε να χάσει τη μήτρα της από χημικό έγκαυμα – Έριξαν οξύ αντί για διάλυμα

9 Οκτωβρίου 2026
κρυπτονομίσματα

Εξαπάτησαν 64χρονο, πείθοντάς τον να καταθέσει το εφάπαξ του σε δήθεν επενδύσεις με κρυπτονομίσματα

9 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών με τίτλο “Προηγμένη Μηχανική Ενεργειακών Συστημάτων – Advanced Engineering of Energy Systems”.

sierafm by sierafm
25 Μαΐου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
πανεπιστημιο
0
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) “Προηγμένη Μηχανική Ενεργειακών Συστημάτων – Advanced Engineering of Energy Systems”, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Αντικείμενο του ΠΜΣ είναι η εμβάθυνση σε προηγμένες μεθόδους ανάλυσης, σχεδιασμού, βελτιστοποίησης και ελέγχου ενεργειακών συστημάτων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίησή τους σε καινοτόμες, φιλικές προς το περιβάλλον ενεργειακές εφαρμογές, καθώς και τη συμβολή τους στη διάδοση αυτών. Σκοπός του Προγράμματος είναι να εξοπλίσει τους φοιτητές με τις προηγμένες διεπιστημονικές δεξιότητες που απαιτούνται για το σχεδιασμό, τη βελτιστοποίηση, και την αξιολόγηση της τεχνικής και οικονομικής βιωσιμότητας των ενεργειακών συστημάτων.

Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου ΠΜΣ είναι σημαντική η οικονομική υποστήριξη του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG), ο οποίος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη επιδοτεί το μεγαλύτερο μέρος των διδάκτρων των φοιτητών του ΠΜΣ, στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (Πρόγραμμα Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων) που υλοποιεί στις περιοχές διέλευσης του αγωγού.

Με την πρωτοβουλία αυτή, ο TAP επενδύει σε νέους και νέες επιστήμονες και στηρίζει την ελληνική ανώτατη εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο του ΠΜΣ ενισχύεται η συνεργασία των φοιτητών με εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό μέσω: διοργάνωσης σεμιναρίων, πραγματοποίησης επισκέψεων στις εγκαταστάσεις τους, μεταπτυχιακών διπλωματικών εργασιών, και πρακτικής άσκησης.

H χρονική διάρκεια φοίτησης του ΠΜΣ, η οποία οδηγεί σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ), είναι συνολικά δεκαοχτώ (18) μήνες και κατανέμεται σε τρείς (3) ακαδημαϊκές περιόδους. Κατά το διάστημα αυτό απαιτείται επιτυχής παρακολούθηση πέντε (5) υποχρεωτικών μαθημάτων, πέντε (5) μαθημάτων επιλογής και εκπόνηση Μεταπτυχιακής Εργασίας κατά την 3η περίοδο.

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι ΑΕΙ που προέρχονται από Τμήματα Μηχανικών της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Πιο συγκεκριμένα, απευθύνεται σε απόφοιτους διπλωματούχους Μηχανικούς Σχολών Πολυτεχνείων ή Τμημάτων Πολυτεχνικών Σχολών Πανεπιστημίων και Πτυχιούχους Σχολών Τεχνολογικών Εφαρμογών ΤΕΙ. Δεκτοί γίνονται επίσης και τελειόφοιτοι των ιδίων Σχολών/Τμημάτων με την προϋπόθεση ότι θα αποφοιτήσουν κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2022. Κατ΄ εξαίρεση, γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι ΑΕΙ που προέρχονται από άλλα Τμήματα, αν τεκμηριώνουν πολυετή επαγγελματική εμπειρία καταλλήλου επιπέδου σε σχετικά αντικείμενα. Ο αριθμός εισακτέων στο ΠΜΣ είναι έως σαράντα (40) ανά έτος.

Το κόστος της φοίτησης στο ΠΜΣ περιλαμβάνει δίδακτρα ύψους 4.000€, τα οποία επιδοτούνται από τον TAP, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης της φοίτησης των φοιτητών/τριων και  λήψης του Μεταπτυχιακού Διπλώματος τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε: στον Επ. Καθηγητή Γιώργο Πανάρα ([email protected]) ή στη Γραμματεία του Προγράμματος ([email protected], τηλ. 24610-56604, 24610-56762, κατά τις ώρες 10.00-13.00).

Η αναλυτική προκήρυξη για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και ενημερωτικό πληροφοριακό υλικό είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ: http://advens.uowm.gr.

 

Tags: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Previous Post

Δράση εθελοντικού καθαρισμού Πρωτοχωρίου Κοζάνης από την ΠΕ Κοζάνης

Next Post

Καλλιόπη Βέττα – Ομιλία στην Βουλή για τον κλιματικό νόμο

Next Post
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ ΣΥΡΙΖΑ

Καλλιόπη Βέττα - Ομιλία στην Βουλή για τον κλιματικό νόμο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Οι Λαζαράδες τίμησαν 114 χρόνια ιστορίας και ελευθερίας
  • Ο Γιάννης Καρασάββας στον Μακεδονικό Σιάτιστας
  • Μπαίνει τάξη στους Servicers αλλά με το αζημίωτο. Του  κ. Ιωάννη Ρόνα, Φορολογικού συμβούλου – Αρθρογράφου
  • Γ Εθνική: Στο Βατόλακκο για το διπλό ο Μακεδονικός Σιάτιστας. Το πρόγραμμα
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Δεύτερη αγωνιστική με δυνατές αναμετρήσεις

Πρόσφατα σχόλια

  1. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  2. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  3. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  4. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  5. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr