• Latest
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ

Ένταξη έντεκα έργων συνολικού προϋπολογισμού 7.056.542,55 ευρώ για τη Διαφύλαξη και Προστασία του Περιβάλλοντος, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης

10 Νοεμβρίου 2022
λαικη αγορα

Μεταφορά ημέρας λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Καστοριάς ημέρας Σαββάτου

12 Αυγούστου 2026
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Δήμος Σερβίων: Τα ανταποδοτικά τέλη αφορούν τις επιχειρήσεις φωτοβολταϊκών – Οι κανόνες ισχύουν για όλους

12 Αυγούστου 2026
Ήρθαν για να μείνουν οι ρυθμίσεις στην Εγνατία- Μετά τις αυτοψίες το χρονοδιάγραμμα

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την Εγνατία, και τα όσα τραγικά ζούμε καθημερινά, με αφορμή ανακοίνωση των εργαζομένων

12 Αυγούστου 2026
Σύλληψη δυο ατόμων στη λίμνη Βεγορίτιδα για παράνομη αλιεία

Σύλληψη -2- ατόμων στη λίμνη Ιλαρίωνα για παράνομη αλιεία

12 Αυγούστου 2026
Κοζάνη: Δείτε που έκρυβε 16.000 ευρώ ο απατεώνας. Το έπαιζαν υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ

Κοζάνη: Δείτε που έκρυβε 16.000 ευρώ ο απατεώνας. Το έπαιζαν υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ

12 Αυγούστου 2026
Σύλληψη 53χρονου για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών σε περιοχή της Κοζάνης. Βίντεο

Σύλληψη 53χρονου για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών σε περιοχή της Κοζάνης. Βίντεο

12 Αυγούστου 2026
Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Βοΐου κ. Χρήστου Ζευκλή  στην οικογένεια του Αθανασίου Βαργιάμη

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Βοΐου κ. Χρήστου Ζευκλή  στην οικογένεια του Αθανασίου Βαργιάμη

12 Αυγούστου 2026
Δήμος Βοΐου: Σχετικά με τις παρεμβάσεις στο πρώην Λύκειο Εράτυρας

Δήμος Βοΐου: Σχετικά με τις παρεμβάσεις στο πρώην Λύκειο Εράτυρας

12 Αυγούστου 2026
καθαριστριες, σχολειο

Δήμος Βοΐου: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 32 νέες σχολικές καθαρίστριες

12 Αυγούστου 2026
Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών για τη νέα λαμπρή επιτυχία του Μίλτου Τεντόγλου

Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών για τη νέα λαμπρή επιτυχία του Μίλτου Τεντόγλου

12 Αυγούστου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Θρίλερ με τον νεκρό αστυνομικό στον Άγιο Δημήτριο – Το ερώτημα που ταλανίζει την ΕΛ.ΑΣ.

12 Αυγούστου 2026
Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2026. Όλο το πρόγραμμα, Περισσότερες από 160 εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά του Βοΐου!

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Τετάρτη 12 Αυγούστου

12 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ένταξη έντεκα έργων συνολικού προϋπολογισμού 7.056.542,55 ευρώ για τη Διαφύλαξη και Προστασία του Περιβάλλοντος, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης

sierafm by sierafm
10 Νοεμβρίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την Ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» έντεκα έργων συνολικού προϋπολογισμού 7.056.542,55 ευρώ, για τη Διαφύλαξη και Προστασία του Περιβάλλοντος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στους Δήμους Κοζάνης, Φλώρινας, Σερβίων, Βοΐου και Άργους Ορεστικού, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Όλα τα έργα εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία 2014-2020»

Πρόκειται για τα έργα:

  • «Δημιουργία Ενιαίου Δικτύου Σήμανσης και Πληροφόρησης των Πέτρινων Γεφυριών της Δυτικής Μακεδονίας» προϋπολογισμού 1.167.442,87 ευρώ, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Περιλαμβάνει ολοκληρωμένη δράση πληροφόρησης των επισκεπτών και ανάδειξης των γεφυριών της Δυτικής Μακεδονίας καθώς και τη δημιουργία υποδομών πρόσβασης για άτομα τρίτης ηλικίας και ΑμΕΑ.
  • «Ανάδειξη και δημιουργία Ενιαίου Δικτύου Ιερών Μοναστηριών και Ψηφιακού Αποθέματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών και των Ιερών Μητροπόλεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας» προϋπολογισμού 1.556.415,50 ευρώ, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Περιλαμβάνει την ολοκληρωμένη ανάδειξη των πολιτιστικών και θρησκευτικών στοιχείων της πολιτιστικής κληρονομιάς της Περιφέρειας.
  • «Ανάδειξη και δημιουργία Ενιαίου Δικτύου Σήμανσης και Πληροφόρησης των σημείων Μαχών της Δυτικής Μακεδονίας» προϋπολογισμού 490.863,56 ευρώ, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Το έργο αφορά στον σχεδιασμό, τη διαμόρφωση, την προμήθεια και την εγκατάσταση υποδομών σήμανσης, ερμηνείας και πληροφόρησης των σημείων μαχών, καθώς και στη δημιουργία ενός διαδικτυακού ψηφιακού κόμβου και μιας εφαρμογής ψηφιακής περιήγησης.
  • «Ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού με τη δημιουργία Δικτύου Περιπατητικών Μονοπατιών στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης», προϋπολογισμού 465.000 ευρώ με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Τα έργα αφορούν στη δημιουργία χώρων αναψυχής και κατασκευή 13 μονοπατιών , τη σήμανση της περιοχής , τον καθαρισμό και τη βελτίωση του εδάφους , την επισκευή και συντήρηση του λιθόστρωτου με ήπιας μορφής παρεμβάσεις.
  • «Ευπρεπισμός περιβάλλοντος χώρου, βελτίωση προσβασιμότητας και αντιπλημμυρική προστασία του Ιερού Ναού Αγίου Ζαχαρία Γράμμου στην Π.Ε Καστοριάς» , προϋπολογισμού 476.480 ευρώ με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας/ Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς. Το έργο αφορά στη διαμόρφωση και στον ευπρεπισμό του περιβάλλοντος χώρου του μνημείου, τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε αυτό με τη χάραξη νέας διαδρομής και τις επεμβάσεις για την αντιπλημμυρική προστασία του ναού Αγίου Ζαχαρία Γράμμου. Το μνημείο θα αποτελέσει σταθμό στην περιήγηση των επισκεπτών στον ορεινό όγκο του Γράμμου σε μία διαδρομή που θα περιλαμβάνει τον ιστορικό οικισμό του Γράμμου, περιοχές απαράμιλλου φυσικού κάλλους (Λίμνες Αρρένες), την Μονή της Τσούκας που είναι υπό ανάδειξη και το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στον Γράμμο
  • «Ανάδειξη Περιηγητικών Διαδρομών στον Οικισμό Σιάτιστας του Δήμου Βοΐου» , προϋπολογισμού 1.502.300 ευρώ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Βοΐου. Περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός δικτύου περιηγητικών διαδρομών εντός των ιστορικών τόπων της συνοικίας Χώρας και της συνοικίας Γεράνειας του οικισμού Σιάτιστας, το οποίο θα συνδέει τα αρχοντικά, τις εκκλησίες και τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της περιοχής.
  • «Διαχείριση Χώρων Υπαίθριας Αναψυχής στην Περιοχή Δασυλλίου Άργους Ορεστικού», προϋπολογισμού 434.000 ευρώ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Άργους Ορεστικού. Το έργο αφορά τη δημιουργία ενός χώρου που θα προσφέρεται για περιπάτους, αθλοπαιδιές και αναψυχή. Οι επεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνουν διαχείριση, καθαρισμό άλσους, υλοτομήσεις και δενδροφυτεύσεις. Κατασκευή μονοπατιών περιήγησης και άθλησης, ποδηλατοδρόμου, διαμόρφωση χώρων συνάθροισης, αναψυχής, κατασκευή παιδικής χαράς κ.α.
  • «Προμήθεια Κινητής Εκθεσιακής Μονάδας Δήμου Κοζάνης», προϋπολογισμού 345.960 ευρώ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Κοζάνης. Το έργο αφορά την προμήθεια οχήματος – κινητής εκθεσιακής μονάδας για τις ανάγκες της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης , στον τομέα της υποστήριξης και της προβολής του τουριστικού και λαογραφικού προϊόντος του Δήμου.
  • «Διαδρομές σύνδεσης και ανάδειξης νερόμυλων Κρατερού», προϋπολογισμού 324.000 ευρώ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Φλώρινας. Περιλαμβάνει δράσεις για τη διάσωση και ανάδειξη των νερόμυλων του Κρατερού, που θα επιτευχθεί μέσα από μια σειρά ήπιων παρεμβάσεων.
  • «Δημιουργία ορειβατικού πεζοπορικού μονοπατιού στην περιοχή “Παλιάμπελα” Πλατανορεύματος του Δήμου Σερβίων», προϋπολογισμού 222.273,22 ευρώ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Σερβίων. Περιλαμβάνει την υλοποίηση και κατασκευή πεζοπορικού μονοπατιού μήκους 9 χιλιομέτρων στην περιοχή “Παλιάμπελα” Πλατανορεύματος.
  • «Ολοκληρωμένη παρέμβαση και ανάδειξη περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, μνημείων και οικοτόπων», προϋπολογισμού 71.804,40 ευρώ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Σερβίων. Περιλαμβάνει δράσεις για την ανάδειξη των χώρων δασικής αναψυχής, με θέσεις θέας στο «Πάτημα αλόγου», στη «Νεράιδα» και στον «Άγιο Χριστόφορο». Τρεις περιπατητικές διαδρομές στην Τ.Κ. Ελάτης, στην Τ.Κ. Τριγωνικού και στην Τ.Κ. Μικρόβαλτου καθώς και χώρο παρατήρησης πουλιών στην Τ.Κ. Κρανιδίων.

Η Περιφερειακή Αρχή τηρεί τη δέσμευσή της για υλοποίηση έργων ανάδειξης της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομίας συνδυάζοντας τη διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος που στόχο έχουν την ανάπτυξη όλων των μορφών τουρισμού στη Δυτική Μακεδονία.

Tags: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Εκδήλωση του Δήμου Καστοριάς για την 110η Επέτειο της Απελευθέρωσης

Next Post

Αμανατίδης: «Θέματα των αγροτών στο προσκήνιο»

Next Post

Αμανατίδης: «Θέματα των αγροτών στο προσκήνιο»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μεταφορά ημέρας λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Καστοριάς ημέρας Σαββάτου
  • Δήμος Σερβίων: Τα ανταποδοτικά τέλη αφορούν τις επιχειρήσεις φωτοβολταϊκών – Οι κανόνες ισχύουν για όλους
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ για την Εγνατία, και τα όσα τραγικά ζούμε καθημερινά, με αφορμή ανακοίνωση των εργαζομένων
  • Σύλληψη -2- ατόμων στη λίμνη Ιλαρίωνα για παράνομη αλιεία
  • Κοζάνη: Δείτε που έκρυβε 16.000 ευρώ ο απατεώνας. Το έπαιζαν υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr