• Latest
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ

Ένταξη έντεκα έργων συνολικού προϋπολογισμού 7.056.542,55 ευρώ για τη Διαφύλαξη και Προστασία του Περιβάλλοντος, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης

10 Νοεμβρίου 2022
ΚΛΟΠΗ

Εξιχνιάστηκε «χολιγουντιανή» ένοπλη ληστεία

21 Ιουλίου 2026
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Βάσεις 2026: «Αγώνας δρόμου» για να ανακοινωθούν νωρίτερα τα αποτελέσματα εισαγωγής στα ΑΕΙ

21 Ιουλίου 2026
καιρός

Έρχεται «καιρικό παράδοξο» μετά τον καύσωνα: «Ανατροπή» με τον καιρό

21 Ιουλίου 2026
10 χιλιόμετρα ουρά αυτοκινήτων. Απίστευτες εικόνες στα Διόδια Πολυμύλου. Βίντεο

Ε65: Οι τιμές των διοδίων στο νέο τμήμα του οδικού άξονα

21 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Απαγόρευση κυκλοφορίας την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026, Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς. Που απαγορεύεται η κυκλοφορία

21 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Έναρξη αποκλεισμού κυκλοφορίας στο τμήμα της γέφυρας της οδού Ιωνίας λόγω εργασιών από την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026

Δήμος Κοζάνης: Έναρξη αποκλεισμού κυκλοφορίας στο τμήμα της γέφυρας της οδού Ιωνίας λόγω εργασιών από την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026

21 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Προσλήψεις 117 σχολικών καθαριστριών για το διδακτικό έτος 2026-2027 – Νέα αύξηση στον αριθμό των θέσεων πλήρους απασχόλησης

Δήμος Κοζάνης: Προσλήψεις 117 σχολικών καθαριστριών για το διδακτικό έτος 2026-2027 – Νέα αύξηση στον αριθμό των θέσεων πλήρους απασχόλησης

21 Ιουλίου 2026
ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Ολοήμερη εκδρομή στη Βεργίνα και την Πέλλα από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Ζιακαίων «Ο Θεόδωρος Ζιάκας»

21 Ιουλίου 2026
Η Δυτική Μακεδονία διεθνές πεδίο μάθησης για τη Δίκαιη Ενεργειακή Μετάβαση μέσα από το Θερινό Σχολείο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του College Year in Athens

Η Δυτική Μακεδονία διεθνές πεδίο μάθησης για τη Δίκαιη Ενεργειακή Μετάβαση μέσα από το Θερινό Σχολείο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του College Year in Athens

21 Ιουλίου 2026
Αυτοψία Δημάρχου Γρεβενών στις εργασίες ανάπλασης του Βαροσίου

Αυτοψία Δημάρχου Γρεβενών στις εργασίες ανάπλασης του Βαροσίου

21 Ιουλίου 2026

Πανήγυρις Ἁγίας Παρασκευῆς στὴν ὁμώνυμη Ἱερὰ Μονὴ Δομαβιστίου – Ναμάτων

21 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Απαγόρευση κυκλοφορίας την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Δήμος Κοζάνης: Απαγόρευση κυκλοφορίας την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

21 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 21 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ένταξη έντεκα έργων συνολικού προϋπολογισμού 7.056.542,55 ευρώ για τη Διαφύλαξη και Προστασία του Περιβάλλοντος, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης

sierafm by sierafm
10 Νοεμβρίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την Ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» έντεκα έργων συνολικού προϋπολογισμού 7.056.542,55 ευρώ, για τη Διαφύλαξη και Προστασία του Περιβάλλοντος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στους Δήμους Κοζάνης, Φλώρινας, Σερβίων, Βοΐου και Άργους Ορεστικού, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Όλα τα έργα εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία 2014-2020»

Πρόκειται για τα έργα:

  • «Δημιουργία Ενιαίου Δικτύου Σήμανσης και Πληροφόρησης των Πέτρινων Γεφυριών της Δυτικής Μακεδονίας» προϋπολογισμού 1.167.442,87 ευρώ, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Περιλαμβάνει ολοκληρωμένη δράση πληροφόρησης των επισκεπτών και ανάδειξης των γεφυριών της Δυτικής Μακεδονίας καθώς και τη δημιουργία υποδομών πρόσβασης για άτομα τρίτης ηλικίας και ΑμΕΑ.
  • «Ανάδειξη και δημιουργία Ενιαίου Δικτύου Ιερών Μοναστηριών και Ψηφιακού Αποθέματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών και των Ιερών Μητροπόλεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας» προϋπολογισμού 1.556.415,50 ευρώ, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Περιλαμβάνει την ολοκληρωμένη ανάδειξη των πολιτιστικών και θρησκευτικών στοιχείων της πολιτιστικής κληρονομιάς της Περιφέρειας.
  • «Ανάδειξη και δημιουργία Ενιαίου Δικτύου Σήμανσης και Πληροφόρησης των σημείων Μαχών της Δυτικής Μακεδονίας» προϋπολογισμού 490.863,56 ευρώ, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Το έργο αφορά στον σχεδιασμό, τη διαμόρφωση, την προμήθεια και την εγκατάσταση υποδομών σήμανσης, ερμηνείας και πληροφόρησης των σημείων μαχών, καθώς και στη δημιουργία ενός διαδικτυακού ψηφιακού κόμβου και μιας εφαρμογής ψηφιακής περιήγησης.
  • «Ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού με τη δημιουργία Δικτύου Περιπατητικών Μονοπατιών στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης», προϋπολογισμού 465.000 ευρώ με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Τα έργα αφορούν στη δημιουργία χώρων αναψυχής και κατασκευή 13 μονοπατιών , τη σήμανση της περιοχής , τον καθαρισμό και τη βελτίωση του εδάφους , την επισκευή και συντήρηση του λιθόστρωτου με ήπιας μορφής παρεμβάσεις.
  • «Ευπρεπισμός περιβάλλοντος χώρου, βελτίωση προσβασιμότητας και αντιπλημμυρική προστασία του Ιερού Ναού Αγίου Ζαχαρία Γράμμου στην Π.Ε Καστοριάς» , προϋπολογισμού 476.480 ευρώ με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας/ Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς. Το έργο αφορά στη διαμόρφωση και στον ευπρεπισμό του περιβάλλοντος χώρου του μνημείου, τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε αυτό με τη χάραξη νέας διαδρομής και τις επεμβάσεις για την αντιπλημμυρική προστασία του ναού Αγίου Ζαχαρία Γράμμου. Το μνημείο θα αποτελέσει σταθμό στην περιήγηση των επισκεπτών στον ορεινό όγκο του Γράμμου σε μία διαδρομή που θα περιλαμβάνει τον ιστορικό οικισμό του Γράμμου, περιοχές απαράμιλλου φυσικού κάλλους (Λίμνες Αρρένες), την Μονή της Τσούκας που είναι υπό ανάδειξη και το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στον Γράμμο
  • «Ανάδειξη Περιηγητικών Διαδρομών στον Οικισμό Σιάτιστας του Δήμου Βοΐου» , προϋπολογισμού 1.502.300 ευρώ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Βοΐου. Περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός δικτύου περιηγητικών διαδρομών εντός των ιστορικών τόπων της συνοικίας Χώρας και της συνοικίας Γεράνειας του οικισμού Σιάτιστας, το οποίο θα συνδέει τα αρχοντικά, τις εκκλησίες και τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της περιοχής.
  • «Διαχείριση Χώρων Υπαίθριας Αναψυχής στην Περιοχή Δασυλλίου Άργους Ορεστικού», προϋπολογισμού 434.000 ευρώ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Άργους Ορεστικού. Το έργο αφορά τη δημιουργία ενός χώρου που θα προσφέρεται για περιπάτους, αθλοπαιδιές και αναψυχή. Οι επεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνουν διαχείριση, καθαρισμό άλσους, υλοτομήσεις και δενδροφυτεύσεις. Κατασκευή μονοπατιών περιήγησης και άθλησης, ποδηλατοδρόμου, διαμόρφωση χώρων συνάθροισης, αναψυχής, κατασκευή παιδικής χαράς κ.α.
  • «Προμήθεια Κινητής Εκθεσιακής Μονάδας Δήμου Κοζάνης», προϋπολογισμού 345.960 ευρώ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Κοζάνης. Το έργο αφορά την προμήθεια οχήματος – κινητής εκθεσιακής μονάδας για τις ανάγκες της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης , στον τομέα της υποστήριξης και της προβολής του τουριστικού και λαογραφικού προϊόντος του Δήμου.
  • «Διαδρομές σύνδεσης και ανάδειξης νερόμυλων Κρατερού», προϋπολογισμού 324.000 ευρώ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Φλώρινας. Περιλαμβάνει δράσεις για τη διάσωση και ανάδειξη των νερόμυλων του Κρατερού, που θα επιτευχθεί μέσα από μια σειρά ήπιων παρεμβάσεων.
  • «Δημιουργία ορειβατικού πεζοπορικού μονοπατιού στην περιοχή “Παλιάμπελα” Πλατανορεύματος του Δήμου Σερβίων», προϋπολογισμού 222.273,22 ευρώ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Σερβίων. Περιλαμβάνει την υλοποίηση και κατασκευή πεζοπορικού μονοπατιού μήκους 9 χιλιομέτρων στην περιοχή “Παλιάμπελα” Πλατανορεύματος.
  • «Ολοκληρωμένη παρέμβαση και ανάδειξη περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, μνημείων και οικοτόπων», προϋπολογισμού 71.804,40 ευρώ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Σερβίων. Περιλαμβάνει δράσεις για την ανάδειξη των χώρων δασικής αναψυχής, με θέσεις θέας στο «Πάτημα αλόγου», στη «Νεράιδα» και στον «Άγιο Χριστόφορο». Τρεις περιπατητικές διαδρομές στην Τ.Κ. Ελάτης, στην Τ.Κ. Τριγωνικού και στην Τ.Κ. Μικρόβαλτου καθώς και χώρο παρατήρησης πουλιών στην Τ.Κ. Κρανιδίων.

Η Περιφερειακή Αρχή τηρεί τη δέσμευσή της για υλοποίηση έργων ανάδειξης της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομίας συνδυάζοντας τη διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος που στόχο έχουν την ανάπτυξη όλων των μορφών τουρισμού στη Δυτική Μακεδονία.

Tags: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Εκδήλωση του Δήμου Καστοριάς για την 110η Επέτειο της Απελευθέρωσης

Next Post

Αμανατίδης: «Θέματα των αγροτών στο προσκήνιο»

Next Post

Αμανατίδης: «Θέματα των αγροτών στο προσκήνιο»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εξιχνιάστηκε «χολιγουντιανή» ένοπλη ληστεία
  • Βάσεις 2026: «Αγώνας δρόμου» για να ανακοινωθούν νωρίτερα τα αποτελέσματα εισαγωγής στα ΑΕΙ
  • Έρχεται «καιρικό παράδοξο» μετά τον καύσωνα: «Ανατροπή» με τον καιρό
  • Ε65: Οι τιμές των διοδίων στο νέο τμήμα του οδικού άξονα
  • Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026, Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς. Που απαγορεύεται η κυκλοφορία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr