• Latest
πονος κοιλια

Έντερο – Δυσκοιλιότητα: Τι να πίνουμε κάθε πρωί για να λειτουργεί εύρυθμα

30 Απριλίου 2022
Εορτή Αγίων Αναργύρων Κοζάνης

Εορτή Αγίων Αναργύρων στην Κοζάνη

29 Ιουνίου 2026
Λαϊκή Συσπείρωση

Σχόλιο για την άρνηση της περιφερειακής αρχής να συζητήσει ψήφισμα για τους διωκομένους αγρότες

29 Ιουνίου 2026
Ευχαριστήριο της Οικογένειας Παναγιώτη Άιζακ Παπαϊωάννου προς τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Σιάτιστας για τη διοργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας στη μνήμη του Παναγιώτη.

Ευχαριστήριο της Οικογένειας Παναγιώτη Άιζακ Παπαϊωάννου προς τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Σιάτιστας για τη διοργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας στη μνήμη του Παναγιώτη.

29 Ιουνίου 2026
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος στον Υφυπουργό Παιδείας: Ικανοποίηση που αποδέχεστε το αίτημά μας να μην κλείσουν σχολεία Δευτεροβάθμιας – Κάντε το ίδιο και για την Πρωτοβάθμια

29 Ιουνίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Πράξη η επανεκκίνηση του ορεινού όγκου Γρεβενών. Βίντεο

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Πράξη η επανεκκίνηση του ορεινού όγκου Γρεβενών. Βίντεο

29 Ιουνίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας έχει γίνει κοινωνικό πείραμα της κυβέρνησης της Ν.Δ.

29 Ιουνίου 2026
Εργασίες καθαρισμού και συντήρησης της περιμετρικής τάφρου του Συνοριακού Σταθμού Νίκης

Εργασίες καθαρισμού και συντήρησης της περιμετρικής τάφρου του Συνοριακού Σταθμού Νίκης

29 Ιουνίου 2026
Κινηματογράφος Σινεμά

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης-   Θερινό σινεμά: «Η Αλεπού των Κατασκόπων» και «Καθρέφτες Στα Φτερά»

29 Ιουνίου 2026
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Απάντηση σε ανυπόστατα δημοσιεύματα περί δήθεν «παγώματος» της Πτολεμαΐδας

29 Ιουνίου 2026
Το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας

Η τέχνη συναντά την πόλη: Πτυχιακές εκθέσεις του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

29 Ιουνίου 2026
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σερβίων για την εκλογή των Μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής

29 Ιουνίου 2026
Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σιάτιστας 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2024

Σιάτιστα: Ιερά Πανήγυρις Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού

29 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 29 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έντερο – Δυσκοιλιότητα: Τι να πίνουμε κάθε πρωί για να λειτουργεί εύρυθμα

sierafm by sierafm
30 Απριλίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
πονος κοιλια
0
SHARES
13
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τα οφέλη μια πρωινής συνήθειας αναδεικνύουν οι ερευνητές ως το καλύτερο γιατροσόφι για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

Υπάρχουν πολλά όπλα από το οπλοστάσιο της κουζίνας που μπορούν να ανακουφίσουν το έντερο που ταλαιπωρείται από δυσκοιλιότητα. Στην προκειμένη περίπτωση θα αναφερθούμε στο πιο απλό γιατροσόφι το οποίο όμως, κάνει θαύματα:  ένα ποτήρι ζεστό νερό κάθε πρωί.

Μία δόση Η2Ο την ημέρα και συγκεκριμένα το πρωί αμέσως μετά το ξύπνημα, βοηθά στην παροχή θρεπτικών συστατικών σε όλο το σώμα, στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος και στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό, σύμφωνα με την Mayo Clinic.

Η κατανάλωση νερού σε οποιαδήποτε θερμοκρασία θα διατηρήσει τον οργανισμό ενυδατωμένο, όμως το ζεστό νερό είναι το καλύτερο για τη δυσκοιλιότητα, σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2016 και δημοσιεύθηκε στο ​Gastroenterology Nursing. Η κατανάλωση ζεστού νερού με άδειο στομάχι μπορεί να αποτελεί το ιδανικότερο ξύπνημα, καθώς ένα μόνο ποτήρι θέτει σε κίνηση το έντερο.

«Μελέτες έχουν δείξει πως η κατανάλωση κρύου νερού μειώνει την κινητικότητα» τόνισε η Δρ. Elena A. Ivanina, γαστρεντερολόγος. «Για παράδειγμα» όπως συμπλήρωσε η ίδια «η πόση νερού θερμοκρασίας 2 °C βρέθηκε πως καταστέλλει τις γαστρικές συσπάσεις σε σύγκριση με τους 37 και 60 °C» σημείωσε η Δρ. Elena Ivanina συνιστώντας στους ανθρώπους να καταναλώνουν το λιγότερο 8 ποτήρια νερό την ημέρα και πάντα ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και τα επίπεδα άσκησης.

Για τους ειδικούς, πάντως, η σωστή θερμοκρασία είναι όταν το νερό είναι κάτι παραπάνω από χλιαρό αλλά σίγουρα όχι καυτό, δηλαδή μεταξύ των 50 και 70 βαθμών Κελσίου.

Σύμφωνα με τις συστάσεις της κλινικής Cleveland, πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό μέσα στην ημέρα και επιπλέον 2 με 4 ποτήρια σε περίπτωση που υπάρχουν έντονα συμπτώματα δυσκοιλιότητας. Κάτι τέτοιο συμβαδίζει με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ​​PLOS One​ που κατέληξε στο συμπέρασμα πως η κατανάλωση τουλάχιστον 8 ποτηριών νερού την ημέρα βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της δυσκοιλιότητας ιδίως σε άτομα που ζουν με το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Είναι αρκετά ασφαλές να καταναλώνει κανείς το λιγότερο 1 με 2 ποτήρια νερό όταν ξυπνάει για να ενεργοποιείται ο πεπτικός μηχανισμός, αλλά όπως τονίζουν οι ειδικοί, το νερό από μόνο του δεν αρκεί. Είναι ανάγκη να καταναλώνονται και τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες όπως είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια και τα δημητριακά ολικής άλεσης.

Με λεμόνι ή χωρίς; 

Για πολλούς είναι βαρετό να πίνουν σκέτο νερό. Εναλλακτικά λοιπόν, οι ειδικοί επιτρέπουν την προσθήκη του λεμονιού ή λάιμ αφού η βιταμίνη C και το κιτρικό οξύ που περιέχονται σε αυτά βοηθούν στην πέψη και τη δυσκοιλιότητα, ενώ η οξύτητα βοηθά στην κάθαρση του εντέρου, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Science and Technology​.

Πηγή: ygeiamou.gr

Tags: ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ
Previous Post

Οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά: Νέες λεπτομέρειες από το CDC- Τι συμπτώματα παρουσίασαν οι ασθενείς

Next Post

Αλλάζουν τα πρωτόκολλα στα σχολεία: Χωρίς self test οι μαθητές, πότε πρέπει να κάνουν rapid test οι εκπαιδευτικοί

Next Post
σχολειο

Αλλάζουν τα πρωτόκολλα στα σχολεία: Χωρίς self test οι μαθητές, πότε πρέπει να κάνουν rapid test οι εκπαιδευτικοί

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εορτή Αγίων Αναργύρων στην Κοζάνη
  • Σχόλιο για την άρνηση της περιφερειακής αρχής να συζητήσει ψήφισμα για τους διωκομένους αγρότες
  • Ευχαριστήριο της Οικογένειας Παναγιώτη Άιζακ Παπαϊωάννου προς τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Σιάτιστας για τη διοργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας στη μνήμη του Παναγιώτη.
  • Π. Κουκουλόπουλος στον Υφυπουργό Παιδείας: Ικανοποίηση που αποδέχεστε το αίτημά μας να μην κλείσουν σχολεία Δευτεροβάθμιας – Κάντε το ίδιο και για την Πρωτοβάθμια
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Πράξη η επανεκκίνηση του ορεινού όγκου Γρεβενών. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr