Μπορεί να τις έχετε ήδη υιοθετήσει, αλλά να μην τις αξιοποιείτε στο έπακρο!
Είναι πολλές οι συνήθειες που μπορείτε να υιοθετήσετε για καλύτερη υγεία και περισσότερη ευεξία, από το να μαγειρεύετε περισσότερο στο σπίτι αντί να τρώτε έξω μέχρι να ξεκινήσετε ένα καινούριο χόμπι που θα σας βοηθήσει να νικήσετε το στρες.
Τι γίνεται όμως αν έχετε ήδη υιοθετήσει κάποιες από αυτές αλλά τις «χρησιμοποιείτε» λάθος;
Τι εννοούμε με αυτό; Ότι κάποιες συνήθειές σας θα έχουν περισσότερα οφέλη και θα είναι πιο… αποτελεσματικές εάν τις βάζετε σε εφαρμογή το βράδυ αντί για άλλες στιγμές τις ημέρας.
Δείτε έξι από αυτές ευθύς αμέσως!
1. Καθαρισμός προσώπου
Ο καθαρισμός του προσώπου πριν τον ύπνο είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για το δέρμα σας, καθώς θα το απαλλάξετε από το μακιγιάζ και τους ρύπους που κουβαλά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ενώ κοιμάστε, το δέρμα αναπλάθεται και επουλώνεται και για να πραγματοποιηθούν αυτές οι διαδικασίες πιο αποτελεσματικά πρέπει οι πόροι να είναι καθαροί.
2. Εφαρμογή ρετινοειδών
Τα ρετινοειδή είναι παράγωγα της βιταμίνης Α που προωθούν την ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος και την παραγωγή κολλαγόνου, ώστε το δέρμα να παραμένει νεανικό και σφριγηλό. Πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι τα περισσότερα ρετινοειδή είναι ευαίσθητα στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου, επομένως δουλεύουν πιο αποτελεσματικά για το δέρμα εάν εφαρμόζονται τις βραδινές ώρες.
3. Χρήση στοματικού διαλύματος
Τα οξέα του στόματος που ευθύνονται για τη φθορά των δοντιών και των ούλων εξουδετερώνονται ως έναν βαθμό φυσικά από το σάλιο. Ωστόσο, η παραγωγή σάλιου είναι μειωμένη κατά τη διάρκεια του ύπνου, πράγμα που σημαίνει ότι το στοματικό διάλυμα είναι πολύ πιο χρήσιμο το βράδυ απ’ ό,τι τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.
4. Κατανάλωση γιαουρτιού
Μια καλή δόση προβιοτικών πριν τον ύπνο συνδέεται με καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα του γιαουρτιού πριν το αγοράσετε, ώστε να βεβαιωθείτε ότι περιέχει «καλά βακτήρια» όπως ο γαλακτοβάκιλος.
5. Σωματική άσκηση
Ενώ κοιμάστε ο ρυθμός της αναπνοής μειώνεται, επομένως πέφτουν ελαφρώς τα επίπεδα οξυγόνου στον οργανισμό. Ένας χαλαρός περίπατος 15-20 λεπτών πριν τον ύπνο μπορεί να βοηθήσει τα κύτταρα να «αποθηκεύσουν» οξυγόνο ώστε να πραγματοποιήσουν αναγκαίες διεργασίες ανάπλασης και αποκατάστασης ενώ εσείς κοιμάστε.
6. Χρήση ανθιδρωτικού
Ενώ το αποσμητικό «σκεπάζει» τη δυσάρεστη μυρωδιά του ιδρώτα, το ανθιδρωτικό μπλοκάρει την παραγωγή του. Χρησιμοποιώντας το πριν τον ύπνο, δίνετε στο προϊόν όλο τον χρόνο που χρειάζεται για να «δουλέψει» όσο το δυνατόν καλύτερα, αφού θα εισχωρήσει βαθιά στους πόρους του δέρματος και θα ελέγξει αποτελεσματικότερα την παραγωγή του ιδρώτα.
Πηγή: health.com