• Latest
Ευάγγελος Μαρινάκης: Εξέχων επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο

Ευάγγελος Μαρινάκης: Εξέχων επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο

27 Νοεμβρίου 2025
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Κατήγγειλε ότι η σύζυγός του κρατούνταν όμηρος, αλλά οι αστυνομικοί τη βρήκαν με τον εραστή της

17 Αυγούστου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Πυροβολισμοί σε γλέντι – Δύο τραυματίες, ανάμεσά τους 14χρονος

17 Αυγούστου 2026
ΣΥΛΛΗΨΗ

Συνελήφθη 35χρονη που έδωσε αλκοόλ σε επτά ανήλικους

17 Αυγούστου 2026
29χρονη διέταξε τον βασανισμό του συντρόφου της από τους υπόλοιπους πέντε εραστές της που ζούσαν όλοι στο ίδιο σπίτι

Θύμα ξυλοδραμού οδηγός απορριμματοφόρου – Τι καταγγέλλει

17 Αυγούστου 2026
αυτοκινητο

ΑΑΔΕ: Νοίκιαζε 132 οχήματα που ήταν δηλωμένα σε ακινησία

17 Αυγούστου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Ανοιχτές οι αιτήσεις για το νέο επίδομα των 300 ευρώ -Οι δικαιούχοι

17 Αυγούστου 2026
ασπρα μαλλια

Η ψυχολογία λέει ότι οι άνθρωποι που αποδέχονται τα γκρίζα μαλλιά τους έχουν υψηλή αυτοεκτίμηση και είναι αυθεντικοί

17 Αυγούστου 2026
Λαϊκή και Έντεχνη Βραδιά στη Μόρφητη Δευτέρα  17 Αυγούστου

Λαϊκή και Έντεχνη Βραδιά στη Μόρφητη Δευτέρα  17 Αυγούστου

16 Αυγούστου 2026
Εθιμοτυπική συνάντηση Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Αμανατίδη.

Εθιμοτυπική συνάντηση Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Αμανατίδη.

16 Αυγούστου 2026
“Οδύσσεια” στη μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου-Ακόμη και μισή ώρα αναμονής προς Θεσσαλονίκη και απίστευτη ταλαιπωρία στα διόδια Σιάτιστας και Πολυμύλου-Βίντεο

“Οδύσσεια” στη μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου-Ακόμη και μισή ώρα αναμονής προς Θεσσαλονίκη και απίστευτη ταλαιπωρία στα διόδια Σιάτιστας και Πολυμύλου-Βίντεο

16 Αυγούστου 2026
Δημοτική και Λαϊκή Βραδιά στην Εράτυρα.Τρίτη 18  Αυγούστου

Δημοτική και Λαϊκή Βραδιά στην Εράτυρα.Τρίτη 18  Αυγούστου

16 Αυγούστου 2026
Δήμος Βοΐου: Παραδόθηκε στους πολίτες το υπερσύγχρονο «Δουρμουσόγλειο» Γηροκομείο Τσοτυλίου

Δήμος Βοΐου: Παραδόθηκε στους πολίτες το υπερσύγχρονο «Δουρμουσόγλειο» Γηροκομείο Τσοτυλίου

16 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 17 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ευάγγελος Μαρινάκης: Εξέχων επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο

sierafm by sierafm
27 Νοεμβρίου 2025
in ΑΘΛΗΤΙΚΑ
0
Ευάγγελος Μαρινάκης: Εξέχων επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο
0
SHARES
59
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Ευάγγελος Μαρινάκης είναι ο μοναχογιός του Μιλτιάδη Μαρινάκη, επιφανούς εφοπλιστή και βουλευτή της Βουλής των Ελλήνων, και της Ειρήνης Μαρινάκη, το γένος Καρακατσάνη. Όπως και ο πατέρας του, έτσι και ο Ευάγγελος Μαρινάκης είναι παθιασμένος οπαδός του Ολυμπιακού Πειραιώς, της ποδοσφαιρικής ομάδας “Θρύλο” της γενέτειράς του, του Πειραιά.

Γεννημένος στις 30 Ιουλίου 1967, ο Βαγγέλης Μαρινάκης σπούδασε στο Λονδίνο μετά την ολοκλήρωση των σχολικών του σπουδών στην Ελλάδα, αποκτώντας πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο στη διοίκηση επιχειρήσεων και τις διεθνείς σχέσεις, αντίστοιχα. Σήμερα είναι παγκοσμίως γνωστός ως πρόεδρος και ιδρυτής της Capital Maritime & Trading Corp, καθώς και ιδιοκτήτης τριών ποδοσφαιρικών συλλόγων, της ΠΑΕ Ολυμπιακός Πειραιώς, της Nottingham Forest στο Ηνωμένο Βασίλειο, και της Rio Ave στην Πορτογαλία . Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι επίσης γνωστός για τις εκτεταμένες φιλανθρωπικές του δραστηριότητες, αλλά και ως εκλεγμένο μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Πειραιά.

Ξεκινώντας την εξαιρετικά επιτυχημένη επαγγελματική του πορεία, ο Ευάγγελος Μαρινάκης ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του και ασχολήθηκε με τη διεθνή ναυτιλία. Εργάστηκε ως εμπορικός διευθυντής στην Capital Ship Management Corporation. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην εταιρεία, συνέβαλε στην ανάπτυξη και την επιτυχία πολλών επιχειρήσεων που σήμερα αποτελούν μέρος του ομίλου εταιρειών Capital Maritime. Από το 2007 έως το 2014, ο Ευάγγελος Μαρινάκης διετέλεσε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Capital Product Partners LP και ίδρυσε την Crude Carriers Corporation, η οποία συγχωνεύθηκε με την Capital Product Partners LP το 2011.

Με την ίδρυση της Capital Maritime & Trading Corporation το 2005, ο Ευάγγελος Μαρινάκης έθεσε τα θεμέλια για μια εταιρεία που στις μέρες μας έχει εξελιχθεί σε σημαντικό παράγοντα της παγκόσμιας ναυτιλίας. Με την πάροδο των ετών, η εταιρεία επέκτεινε σημαντικά τις δραστηριότητές της και σήμερα διαθέτει έναν εκτεταμένο στόλο δεξαμενόπλοιων, πλοίων ξηρού φορτίου και πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Σύμφωνα με τη Lloyd’s List, τον Νοέμβριο του 2022 ο Όμιλος Capital Group διέθετε στόλο αποτελούμενο από περίπου 100 πλοία, με εκτιμώμενη αξία γύρω στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια. Το 2021 και τους πρώτους μήνες του 2022, η Capital Maritime & Trading Corp συμμετείχε σε 75 συναλλαγές συνολικής αξίας 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτές περιλάμβαναν 47 αγορές πλοίων, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών επενδύσεων σε πλοία με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

Το 2023, η «πράσινη επανάσταση» της Capital Group επαινέθηκε από το Tradewinds, μετά την επένδυση 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Βαγγέλη Μαρινάκη σε έναν αναδυόμενο στόλο ενεργειακής μετάβασης που περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου CO2 στον κόσμο. Σχολιάζοντας την επένδυση, ο Βαγγέλης Μαρινάκης επεσήμανε ότι το LNG μπορεί να συμβάλει σε σημαντική μείωση των εκπομπών CO2 άμεσα και με βεβαιότητα, χάρη στην δοκιμασμένη τεχνολογία πρόωσης, την αφθονία του καυσίμου και τις υποδομές. Αν και παραδέχτηκε ότι άλλα εναλλακτικά καύσιμα θα διαδραματίσουν σίγουρα κάποιο ρόλο στο μέλλον, ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε ότι η αναμονή για την ωρίμανση της τεχνολογίας και τη διαθεσιμότητα των άλλων εναλλακτικών καυσίμων μπορεί να σημαίνει απώλεια δεκαετιών στην πορεία προς την απανθρακοποίηση (decarbonisation), μια δέσμευση που η Capital Maritime & Trading Corp επιδιώκει με σταθερότητα.

Το 2014, ο Βαγγέλης Μαρινάκης κέρδισε στις δημοτικές εκλογές του Πειραιά με την ανεξάρτητη συμμαχία «Πειραιάς Νικητής». Ενώνοντας τις δυνάμεις του με τον δήμαρχο του Πειραιά και αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Πειραιώς, Γιάννη Μώραλη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έθεσε στο επίκεντρο του προεκλογικού προγράμματος της πολιτικής συμμαχίας τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής μέσω της αναβάθμισης των υποδομών, της τόνωσης της οικονομικής ανάπτυξης και της ανάδειξης του Πειραιά σε ανθούσα τουριστική πόλη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Ευάγγελος Μαρινάκης αξιοποίησε με συνέπεια τη θέση του ως επιφανής επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο για να επιφέρει θετικές αλλαγές στην κοινωνία. Δώρισε 168.590 ευρώ στον ιστότοπο της φιλανθρωπικής οργάνωσης GREECE DEBT FREE («Ελλάδα Χωρίς Χρέος») εκ μέρους της ΠΑΕ Ολυμπιακός Πειραιώς, μετά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας την αποστολή της για την εξάλειψη του εθνικού χρέους. Το 2013, ο Βαγγέλης Μαρινάκης διαπραγματεύτηκε μια συνεργασία μεταξύ του Ολυμπιακού Πειραιώς FC και της φιλανθρωπικής οργάνωσης για τα παιδιά UNICEF, με τον σύλλογο να παρέχει ζωτική χρηματοδότηση για προγράμματα παιδικού εμβολιασμού σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Εκτός από το ρόλο του ως δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος ποδοσφαιρικών συλλόγων και εξέχουσα προσωπικότητα στη διεθνή ναυτιλία, ο Ευάγγελος Μαρινάκης είναι επίσης ιδιοκτήτης επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε διάφορους άλλους κλάδους, όπως η Abisso Holdings Limited, η One Channel και η Alter Ego Media SA.

Tags: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
Previous Post

Στην Άνω Κώμη η 35η Αιμοδοσία του 2025 από τη Γέφυρα Ζωής

Next Post

Γρεβενά: Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες με τα τρακτέρ

Next Post
Συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στα Γρεβενά – Διαμαρτυρήθηκαν για κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές, καθυστερήσεις στις πληρωμές και σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Γρεβενά: Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες με τα τρακτέρ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κατήγγειλε ότι η σύζυγός του κρατούνταν όμηρος, αλλά οι αστυνομικοί τη βρήκαν με τον εραστή της
  • Πυροβολισμοί σε γλέντι – Δύο τραυματίες, ανάμεσά τους 14χρονος
  • Συνελήφθη 35χρονη που έδωσε αλκοόλ σε επτά ανήλικους
  • Θύμα ξυλοδραμού οδηγός απορριμματοφόρου – Τι καταγγέλλει
  • ΑΑΔΕ: Νοίκιαζε 132 οχήματα που ήταν δηλωμένα σε ακινησία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr