• Latest
σπιτια

Έρχεται ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου στο myProperty της ΑΑΔΕ, πώς θα λειτουργήσει

26 Φεβρουαρίου 2023
Πολυτίμη Φαρμάκη

Δημοσίευση δεύτερου ενημερωτικού δελτίου (newsletter) της Αντιπεριφέρειας Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος

13 Μαΐου 2025
Τα θέματα των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας στο επίκεντρο της συζήτησης του Περιφερειάρχη με το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας

Τα θέματα των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας στο επίκεντρο της συζήτησης του Περιφερειάρχη με το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας

13 Μαΐου 2025
Κοζάνη: Νέο εξώδικο στην ΔΕΥΑΚ από την ΔΕΗ – Συμφωνία με βελτίωση των όρων για τις τηλεθερμάνσεις

Ολοκλήρωση της λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης για την Περίοδο 2024/2025

13 Μαΐου 2025
Κοζάνη: Ημερίδα με θέμα: «Ψηφιακή Γεωργία και Γεωργία Άνθρακα»

Κοζάνη: Ημερίδα με θέμα: «Ψηφιακή Γεωργία και Γεωργία Άνθρακα»

13 Μαΐου 2025
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Έναρξη εγγραφών και επανεγγραφών νηπίων στους βρεφονηπιακούς του Δήμου Γρεβενών για το έτος 2025-26

13 Μαΐου 2025
ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Γρεβενά: Κλάδεμα δέντρων την Τετάρτη

13 Μαΐου 2025
Εκπαιδευτική-Περιβαλλοντική δράση με δενδροφύτευση στον Δήμο Γρεβενών.

Εκπαιδευτική-Περιβαλλοντική δράση με δενδροφύτευση στον Δήμο Γρεβενών.

13 Μαΐου 2025
Κτηματολόγιο

Έρχεται ο κτηματολογικός διαμεσολαβητής -Θα επιλύει & διαφορές ιδιωτών με Δήμους

13 Μαΐου 2025
απατη

Συναγερμός για νέα μορφή τηλεφωνικής απάτης – Οι τράπεζες προειδοποιούν για νέα απάτη

13 Μαΐου 2025
Γυναίκα διαγνώσθηκε με καρκίνο… του προστάτη

Γυναίκα διαγνώσθηκε με καρκίνο… του προστάτη

13 Μαΐου 2025
πονος αυτι

«Πώς μπορώ να καταλάβω αν παθαίνω εγκεφαλικό επεισόδιο;» 3 συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε

13 Μαΐου 2025
νερο

Εμφιαλωμένο νερό: Ποιοι οι κίνδυνοι για την υγεία

13 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Έρχεται ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου στο myProperty της ΑΑΔΕ, πώς θα λειτουργήσει

sierafm by sierafm
26 Φεβρουαρίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
σπιτια
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε συνέντευξή του την Κυριακή, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης προανήγγειλε και επίσημα την άμεση λειτουργία του Ηλεκτρονικού Φακέλου Ακινήτου.

Στην πλατφόρμας myProperty της ΑΑΔΕ αναμένεται να ενταχθεί άμεσα πλέον ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Ήδη πριν από λίγες μέρες ανακοινώσαμε το Market Pass και, στον χρόνο που μας απομένει μέχρι τις εκλογές, βασική μας προτεραιότητα είναι να συνεχίσουμε να υλοποιούμε ψηφιακά εργαλεία που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών», σημειώνει  ο Κυριακός Πιερρακάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ.

Μια τέτοια υπηρεσία είναι ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου, που θα ανακοινώσουμε τις επόμενες ημέρες και θα διευκολύνει σημαντικά τις μεταβιβάσεις, μειώνοντας δραστικά τη γραφειοκρατία σε μια διαδικασία που οι πολίτες ταλαιπωρούνται.

Και συνεχίζει:

Έχουμε δομήσει τον ηλεκτρονικό φάκελο ακινήτου με την ίδια φιλοσοφία που εφαρμόζουμε στο MyHealth app:

Θα ξεκινήσουμε με όσες λειτουργίες μπορούσαμε να ψηφιοποιήσουμε ταχύτερα και σταδιακά θα προσθέτουμε περισσότερες, με τελικό σκοπό οι συμβαλλόμενοι να εμφανίζονται με φυσική παρουσία στον συμβολαιογράφο μόνο για τις τελικές υπογραφές. 

Πως θα λειτουργήσει ο «Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου»

Στην εφαρμογή αυτή- στην οποία θα υπάρχουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και έγγραφα κάθε ακινήτου – θα έχουν πρόσβαση οι συμβολαιογράφοι, προκειμένου να διεκπεραιώνουν μεταβιβάσεις ακινήτων, οι αρμόδιες Αρχές και οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Αρχικά, η πλατφόρμα θα τροφοδοτηθεί με στοιχεία από το Taxisnet, το Κτηματολόγιο και την Πολεοδομία, ώστε για κάθε ακίνητο να σχηματιστεί ένας πλήρης φάκελος.

Σύμφωνα με το σχέδιο, στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα υπάρχουν περίπου 17 δικαιολογητικά έγγραφα – απαλλάσσοντας τον ιδιοκτήτη από τη φασαρία της… χαρτούρας.

Με την ενεργοποίηση της νέας πλατφόρμας του «Ηλεκτρονικού Φακέλου Ακινήτου» τα δικαιολογητικά θα είναι άμεσα προσβάσιμα τόσο από τον συμβολαιογράφο, όσο και από την Εφορία, εάν ζητηθούν διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το έργο προβλέπει τα ακόλουθα:

  • Δημιουργείται ηλεκτρονική πλατφόρμα υποστήριξης της διενέργειας εμπραγμάτων δικαιοπραξιών επί ακινήτων με την ονομασία «Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου», που λειτουργεί μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr–Ε.Ψ.Π.) με σκοπό την απλούστευση και ψηφιοποίηση της διαδικασίας συλλογής δικαιολογητικών που απαιτούνται στη σύνταξη συμβολαιογραφικών εγγράφων για τη σύσταση, μετάθεση, αλλοίωση ή κατάργηση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο.
  • Η ηλεκτρονική πλατφόρμα διαλειτουργεί με πληροφοριακά συστήματα φορέων του Δημοσίου και ιδίως με τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ, του e-ΕΦΚΑ, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του «Ελληνικού Κτηματολογίου, από τα οποία αντλεί πληροφορίες και έγγραφα. Οι απαιτούμενες διαλειτουργικότητες πραγματοποιούνται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
  • Τα ενδιαφερόμενα μέρη και ο συμβολαιογράφος που συντάσσει τη σχετική πράξη εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα κατόπιν αυθεντικοποίησης με τη χρήση των κωδικών –διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (TAXISnet), ή με τη χρήση των διαπιστευτηρίων του Μητρώου Συμβολαιογράφων, αντίστοιχα. Κατά την έκταση που αυτό προβλέπεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, τα ενδιαφερόμενα μέρη και ο συμβολαιογράφος μπορούν, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, να εξουσιοδοτούν αλλήλους για τη διενέργεια των παρεχόμενων από την ηλεκτρονική πλατφόρμα υπηρεσιών και την έκδοση των σχετικών πιστοποιητικών.
  • Στο πλαίσιο λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ο εξουσιοδοτημένος συμβολαιογράφος, δύναται:

(α) να αιτείται την έκδοση ή την εξαγωγή εγγράφων ή την άντληση πληροφοριών από την ΑΑΔΕ, τον e-ΕΦΚΑ, το Ελληνικό Κτηματολόγιο, το Τεχνικό Επιμελητήριο.
(β) να αιτείται τη διόρθωση των ως άνω εγγράφων ή πληροφοριών και
(γ) να αναρτά έγγραφα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου αυτά δεν είναι δυνατόν να εκδοθούν ή να εξαχθούν ηλεκτρονικά κατά τα ανωτέρω, υπέχοντας ευθύνη ως προς την ακρίβεια και την πληρότητα αυτών.

  • Τα έγγραφα που εκδίδονται ή εξάγονται από τους φορείς μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας επέχουν θέση πρωτοτύπου εγγράφου και προσαρτώνται στο συμβολαιογραφικό έγγραφο χωρίς άλλες διατυπώσεις.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: myPropertyΑΑΔΕΣΠΙΤΙΑ
Previous Post

Αλλαγή ώρας 2023: Πότε γυρνάμε το ρολόι μας μια ώρα μπροστά

Next Post

Κιβωτός του Κόσμου: Το πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας και τα σπίτια του πατέρα Αντωνίου που αγοράστηκαν με «μαύρες σακούλες»

Next Post
Κιβωτός του Κόσμου

Κιβωτός του Κόσμου: Το πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας και τα σπίτια του πατέρα Αντωνίου που αγοράστηκαν με «μαύρες σακούλες»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δημοσίευση δεύτερου ενημερωτικού δελτίου (newsletter) της Αντιπεριφέρειας Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος
  • Τα θέματα των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας στο επίκεντρο της συζήτησης του Περιφερειάρχη με το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας
  • Ολοκλήρωση της λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης για την Περίοδο 2024/2025
  • Κοζάνη: Ημερίδα με θέμα: «Ψηφιακή Γεωργία και Γεωργία Άνθρακα»
  • Έναρξη εγγραφών και επανεγγραφών νηπίων στους βρεφονηπιακούς του Δήμου Γρεβενών για το έτος 2025-26

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  2. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  3. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  4. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr