Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης
Λαϊκή Συσπείρωση
Φλώρινα: Συνελήφθη 29χρονος για το αδίκημα της έκρηξης και για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών
ταξιδι διακοπες
Σύλληψη δυο ατόμων στη λίμνη Βεγορίτιδα για παράνομη αλιεία
ομορφια, πλυσιμο
Τροφές που ανεβάζουν τον αιματοκρίτη: Ποιες είναι – Πόσο πρέπει να τρώτε
Δήμος Κοζάνης: Ανοιχτό κάλεσμα για «Συμμετοχή σε Εθελοντική Δράση Καθαρισμού και Αναβάθμισης του Πάρκου ΟΣΕ Κοζάνης»
4η Μαθητική Ποντιακή Συναυλία της Σχολής Εκμάθησης Ποντιακής Λύρας του Νίκου Κοτταρίδη στην Κοζάνη.
Γιατί οι μαθητές να επιλέξουν ένα Καλλιτεχνικό Σχολείο;
Υπογραφή σύμβασης για το έργο Αποκατάστασης Οδοποιίας στην Κοινότητα Μεσιανής

Έρχεται το τέλος του κλειδιού των αυτοκινήτων

Αποσύρεται σιγά-σιγά το παραδοσιακό κλειδί του αυτοκινήτου και ο έλεγχος των οχημάτων θα γίνεται μέσω… smartphone!

Το νέο «ψηφιακό κλειδί» που έχει αρχίσει ήδη να δημιουργεί η Hyundai, επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώσουν και να εκκινήσουν το όχημά τους μέσω του κινητού τους. 

Ο κάθε χρήστης μπορεί να κατεβάσει το ψηφιακό κλειδί μέσω μιας εφαρμογής του κινητού τηλεφώνου και η τεχνολογία Near Field Communication (NFC) εντοπίζει την παρουσία του εξουσιοδοτημένου κινητού τηλεφώνου με δυνατότητα ψηφιακού κλειδιού πλησιάζοντας την πόρτα του οχήματος. Μια κεραία NFC για την αναγνώριση εισόδου βρίσκεται στις χειρολαβές των θυρών του οδηγού και του συνοδηγού, ενώ μία ακόμη που βοηθά στην εκκίνηση του κινητήρα βρίσκεται στην περιοχή ασύρματης φόρτισης.

Μετά το ξεκλείδωμα του οχήματος, ο χρήστης μπορεί να εκκινήσει τον κινητήρα τοποθετώντας το smartphone του στην περιοχή φόρτισης στην κεντρική κονσόλα και πατώντας το κουμπί Start – Stop του κινητήρα. Οι επιθυμητές ρυθμίσεις του χρήστη αποθηκεύονται στο όχημα. Όταν αναγνωριστεί το κλειδί, αυτές οι ρυθμίσεις ενεργοποιούνται αυτόματα, συμπεριλαμβανομένης της θέσης των καθρεπτών, των καθισμάτων και του τιμονιού, καθώς και των χειριστηρίων για τα συστήματα ήχου, βίντεο και πλοήγησης (AVN) καθώς και του head-up display.

Το ψηφιακό κλειδί της Hyundai μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξ’ αποστάσεως για τον έλεγχο επιλεγμένων συστημάτων του οχήματος μέσω του smartphone. Με τη χρήση Bluetooth (BLE), οι χρήστες μπορούν να κλειδώσουν και να ξεκλειδώσουν το όχημά τους, να ενεργοποιήσουν τον συναγερμό καθώς και να εκκινήσουν τον κινητήρα.

Σύντομα το ψηφιακό κλειδί θα μπορεί να προγραμματιστεί για να υποστηρίξει την ενοικίαση αυτοκινήτων χωρίς προβλήματα, όπου ο ιδιοκτήτης και ο οδηγός θα μπορούν να μην συναντηθούν, αλλά θα μπορούν να μεταφέρουν το ψηφιακό κλειδί μέσω της εφαρμογής του κινητού τηλεφώνου. Για περιπτώσεις όπως η χρήση κάποιας υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης ή η επίσκεψη σε συνεργείο, όπου δεν είναι εφικτή η παράδοση ψηφιακού κλειδιού, παρέχονται συμβατικά κλειδιά καθώς και κλειδιά τύπου κάρτας.

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *