• Latest
ΚΔΑΠ, ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Έρχονται τα ΚΔΑΠ εφήβων για ψηφιακή τεχνολογία

17 Ιουνίου 2022
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Τουρνουά ποδοσφαίρου Σιάτιστας. Οι ημιτελικοί

26 Ιουλίου 2025
Πυροσβεστική

Βόιο: Κάηκε στάβλος στο Κλήμα

26 Ιουλίου 2025
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”

Αναπτυξιακός Σχεδιασμός «κεκλεισμένων των θυρών». Μεθόδευση ή φοβικό σύνδρομο του Περιφερειάρχη;

26 Ιουλίου 2025
Εκλογές για την Ιππική παρέα του Ιππικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο Άγιος Μόδεστος»

Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Αλλαγές στην εκλογή δημάρχων, περιφερειαρχών -Νέο πειθαρχικό αιρετών

26 Ιουλίου 2025
ΖΕΥΓΑΡΙ σχεση

Πώς μια σπάνια αλλεργία στο σπέρμα επηρέασε τη γονιμότητα νεαρής γυναίκας – Ποια συμπτώματα αγνόησαν οι γιατροί

26 Ιουλίου 2025
ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΤΟ

Το…τερμάτισε 32χρονος: Οδηγούσε μεθυσμένος, χωρίς δίπλωμα και πινακίδες

26 Ιουλίου 2025
υπολογιστης

Πόθεν έσχες… λαβράκια: Καθηγήτρια με 100.000 ευρώ, αντιδήμαρχος με 1 εκατ. και στελέχη ΚΤΕΛ με 600.000 ευρώ

26 Ιουλίου 2025
εκλειψη ηλιος

Η μεγαλύτερη έκλειψη Ηλίου όλων των εποχών θα ρίξει στο σκοτάδι τη Γη για 7 λεπτά

26 Ιουλίου 2025
παχυσαρκια διαιτα

Ποια φάρμακα θα διατίθενται δωρεάν κατά της παχυσαρκίας

26 Ιουλίου 2025
Δικαστήριο, δικη, μηνυση

Κληρονομιά χωρίς δικαστήρια: Η επανάσταση στις διαθήκες μετά από 80 χρόνια

26 Ιουλίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Σύλληψη 50χρονου για απειλή, εξύβριση κατ΄ εξακολούθηση και συκοφαντική δυσφήμιση μέσω διαδικτύου

26 Ιουλίου 2025
ΟΠΕΚΑ

ΟΠΕΚΑ: Επίδομα έως 1.000 ευρώ σε μητέρες – Ξεκινούν οι αιτήσεις

26 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 27 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Έρχονται τα ΚΔΑΠ εφήβων για ψηφιακή τεχνολογία

sierafm by sierafm
17 Ιουνίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΚΔΑΠ, ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Νέα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για 9.000 παιδιά από 12 ως 15 ετών με κύριο αντικείμενο τη ψηφιακή τεχνολογία θα δημιουργηθούν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ειδικότερα το υπουργείο Εργασίας και συγκεκριμένα η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου προωθούν τη δημιουργία 150 Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά από 12 ως 15 ετών. Ο προϋπολογισμός είναι 10 εκατ. ευρώ και θα ενταχθούν 9.000 παιδιά ανά έτος.

Τα νέα ΚΔΑΠ θα ονομάζονται ΚΔΑΠ STEM και θα παρέχουν υπηρεσίες δημιουργικης απασχόλησης σε παιδιά 12 έως 15 χρονων μέσα από ψηφιακή τεχνολογία και θετικες επιστήμες (μαθηματικα, φυσική, ρομποτική κλπ. ). Η εν λόγω δραστηριότητα των ΚΔΑΠ STEM καλύπτει πολλούς τομείς, ιδιαίτερα από τις θετικές επιστήμες STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Η ενασχόληση αφορά πειράματα από τον κόσμο της Φυσικής και της Χημείας και δραστηριότητες από τον κόσμο της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Μαθηματικών και της Αρχιτεκτονικής.

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τη γνώση μέσα από μια βιωματική διαδικασία και έπειτα από τη δική τους παρέμβαση σε απτά αντικείμενα. Αναπτύσσουν αντιληπτικές ικανότητες, ανακαλύπτουν διαφορετικά φαινόμενα, κατασκευάζουν τρισδιάστατα μοντέλα, δημιουργούν και διασκεδάζουν.

Δραστηριότητες δια τη σύσταση των ΚΔΑΠ προβλέπεται ότι οι φορείς ίδρυσης και λειτουργίας των Κ.Δ.Α.Π. δύναται να είναι οι δήμοι και νομικά πρόσωπα αυτών, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, σκοπός των οποίων είναι η προστασία της παιδικής ηλικίας, τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, φυσικά πρόσωπα καθώς και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα.

Παράλληλα μπήκε ένα τέλος σε παράλληλες χρήσεις και δραστηριότητες των ΚΔΑΠ καθώς ορίζεται ότι τα Κ.Δ.Α.Π. δεν δύνανται να λειτουργούν ως φροντιστήρια μαθημάτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ή ως φροντιστήρια διδασκαλίας ξένων γλωσσών με στόχο την πιστοποίηση του επιπέδου επάρκειας των γνώσεων των παιδιών, η δε λειτουργία τους δεν δύναται να ταυτίζεται με αυτή των αθλητικών σωματείων, των οργανωμένων χώρων άσκησης αποκλειστικά αθλητικών δραστηριο­τήτων, των σχολών κλασσικού και σύγχρονου χορού ή των σχολών εκμάθησης πολεμικών και συναφών τεχνών.

Για την εγγραφή εφήβου στο ΚΔΑΠ υποβάλλονται τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α. Αίτηση από τον ασκούντα την γονική μέριμνα του ανηλίκου και σε περίπτωση ενήλικων ωφελουμένων από τους ίδιους ή τον δικαστικό τους συμπαραστάτη ή από τον νόμιμο εκπρόσωπο του νομικού προσώπου, όταν διαβιούν σε δομές κλειστής φροντίδας.

αα. Στην αίτηση εγγραφής ανηλίκου αναγράφονται το ονοματεπώνυμο του γονέα ή κηδεμόνα και του ανηλίκου, η ηλικία του παιδιού, ο Αριθμός του Φορολογικού του Μητρώου (Α.Φ.Μ.) του γονέα ή κηδεμόνα, ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) του ανηλίκου και του γονέα ή του κηδεμόνα του, ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του γονέα ή του κηδεμόνα του παιδιού, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του και η διεύθυνση της κατοικίας του.

β. Όταν η αίτηση αφορά στην εγγραφή ενηλίκου, που υποβάλλεται από τον ίδιο, αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμο του, η ηλικία του, ο Α.Φ.Μ. και ο Α.Μ.Κ.Α. του, ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του και η διεύθυνση της κατοικίας του.

γ. Όταν η αίτηση υποβάλλεται από τον δικαστικό συμπαραστάτη του ωφελουμένου ή από τον νόμιμο εκπρόσωπο του νομικού προσώπου, στην κλειστή δομή φροντίδας του οποίου διαβιοί ο φιλοξενούμενος, αναγράφονται το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμο του φιλοξενούμενου, η ηλικία του, το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμο του δικαστικού συμπαραστάτη ή του νόμιμου εκπροσώπου του νομικού προσώπου και η επωνυμία του, ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ του ωφελουμένου και του δικαστικού συμπαραστάτη, ο ΑΦΜ του νομικού προσώπου της δομής κλειστής φροντίδας, ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του δικαστικού συμπαραστάτη και του νόμιμου εκπροσώπου, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους και η διεύθυνση της κατοικίας του ωφελουμένου.

δ. Η υποβολή της αίτησης με τα στοιχεία επέχει θέση εξουσιοδότησης προς τον φορέα για την δήλωσή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή. Σε περίπτωση ανηλίκου φιλοξενούμενου προσκομίζεται πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, από το οποίο προκύπτει η ηλικία του, για τους δε ενήλικες υποβάλλεται αντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΚΔΑΠ εφήβων
Previous Post

Ανατροπή με τον θάνατο της Τζωρτζίνας και την κεταμίνη – «Πάτημα» για την υπεράσπιση της Ρούλας

Next Post

Λόγω διακοπής ρεύματος Αρρυθμία και διακοπή υδροδότησης την Κυριακή 19/6, σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης.

Next Post
ΔΕΥΑΚ

Λόγω διακοπής ρεύματος Αρρυθμία και διακοπή υδροδότησης την Κυριακή 19/6, σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τουρνουά ποδοσφαίρου Σιάτιστας. Οι ημιτελικοί
  • Βόιο: Κάηκε στάβλος στο Κλήμα
  • Αναπτυξιακός Σχεδιασμός «κεκλεισμένων των θυρών». Μεθόδευση ή φοβικό σύνδρομο του Περιφερειάρχη;
  • Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Αλλαγές στην εκλογή δημάρχων, περιφερειαρχών -Νέο πειθαρχικό αιρετών
  • Πώς μια σπάνια αλλεργία στο σπέρμα επηρέασε τη γονιμότητα νεαρής γυναίκας – Ποια συμπτώματα αγνόησαν οι γιατροί

Πρόσφατα σχόλια

  1. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  2. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  3. Διεξάγεται τον Αύγουστο ο διασυλλογικός αγώνας Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου - Boat & Fishing στο Έγκριση διεξαγωγής διασυλλογικού αγώνα Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου, ανοιχτών συμμετοχών, στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου από τις 8 Αυγούστου 2025 ως τις 10 Αυγούστου 2025
  4. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  5. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr