• Latest
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ

Έρχονται τα πρώτα πρόστιμα σε ανασφάλιστα οχήματα, χωρίς ΚΤΕΟ και με απλήρωτα τέλη

10 Οκτωβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Δήλωση του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για τις επιθέσεις σε σπίτια στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη: «Οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν έχουν θέση στην πολιτική, ούτε στην κοινωνία μας»

1 Ιουλίου 2026
Ejekt Festival 2026 powered by ΔΕΗ: Δύο ημέρες γεμάτες μουσική και μοναδικές εμπειρίες με την ενέργεια της ΔΕΗ

Ejekt Festival 2026 powered by ΔΕΗ: Δύο ημέρες γεμάτες μουσική και μοναδικές εμπειρίες με την ενέργεια της ΔΕΗ

1 Ιουλίου 2026
Εορτή της πολιούχου των Σερβίων Αγίας Κυριακής

Εορτή της πολιούχου των Σερβίων Αγίας Κυριακής

1 Ιουλίου 2026
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Δήμος Σερβίων: Ειδική  συνεδρίαση για την ανάδειξη νέου Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και την εκλογή μελών Δημοτικής Επιτροπής δεύτερης θητείας

1 Ιουλίου 2026
Η ΔΕΠΑ Εμπορίας αλλάζει πίστα

ΔΕΠΑ / North Solar – Πάνω από 35 εκατ. ευρώ για τη Γαλατινή και ξεκάθαρη δέσμευση ότι το χωριό δεν θα περικυκλωθεί από φωτοβολταϊκά

1 Ιουλίου 2026
ΔΕΥΑΒ, Κληροδοτήματα, Αγροβόιο, Γαλατινή και ΕΚΑΒ στη συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δήμου Βοΐου. Βίντεο

Δήμος Βοΐου: Την Παρασκευή 3 Ιουλίου η Ειδική Συνεδρίαση

1 Ιουλίου 2026
Χρέωσαν 17 εκατ. ευρώ δανείου Δήμου σε λογαριασμό εκπαιδευτικού!

Κλείνει η Πειραιώς στη Νεάπολη Βοΐου λόγω ανακαίνισης

1 Ιουλίου 2026
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Δήμο Βοΐου την Πέμπτη 02.07.2026

1 Ιουλίου 2026
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”

Ζεμπιλιάδου: Η Ηθική και Νομική Αντίφαση του Σχεδίου Στάση

1 Ιουλίου 2026
Καραμπίνα

Αποζημίωση 360.000 ευρώ στην οικογένεια 15χρονου θύματος θανατηφόρου περιστατικού με καραμπίνα

1 Ιουλίου 2026
απατη

40.000 ευρώ άρπαξαν απατεώνες από ηλικιωμένη – Προσποιήθηκαν τους υπάλληλους του ΔΕΔΔΗΕ

1 Ιουλίου 2026
ΒΙΑΣΜΟΣ

Νάρκωσαν και βίαζαν γυναίκα – Παγίδευσαν ανήλικο μέσω chat γνωριμιών

1 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 1 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Έρχονται τα πρώτα πρόστιμα σε ανασφάλιστα οχήματα, χωρίς ΚΤΕΟ και με απλήρωτα τέλη

sierafm by sierafm
10 Οκτωβρίου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ
0
SHARES
43
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Έως τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να φτάσουν οι πρώτες κλήσεις στους παραβάτες για οχήματα που είναι ανασφάλιστα, δεν έχουν εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας ή δεν έχουν έγκυρο δελτίο τεχνικού ελέγχου από ΚΤΕΟ. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θέτει σε εφαρμογή έναν ενιαίο αυτοματοποιημένο μηχανισμό ελέγχου που βασίζεται σε ηλεκτρονικές διασταυρώσεις δεδομένων από πολλαπλές βάσεις δεδομένων και προβλέπει τσουχτερά πρόστιμα, ακόμα και αφαίρεση πινακίδων σε περιπτώσεις υποτροπής.

Στην πρώτη διασταύρωση που πραγματοποιήθηκε με ημερομηνία αναφοράς την 2α Ιουνίου 2025, εντοπίστηκε μαζική απόκλιση συμμόρφωσης καθώς εντοπίστηκαν 700.000 οχήματα που δεν είχαν περάσει ΚΤΕΟ, 243.904 που κυκλοφορούσαν ανασφάλιστα και 113.382 που δεν είχαν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας.

Το «Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Διασταυρωτικών Ελέγχων Οχημάτων» που αναπτύχθηκε από τη Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων συγκεντρώνει δεδομένα από την ΑΑΔΕ (οφειλές, τέλη), το Υπουργείο Υποδομών (τεχνικά χαρακτηριστικά, ΚΤΕΟ), το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (αριθμοί κυκλοφορίας), το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Αυτοκινήτων και την Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδος (ΕΔΟΕ)

Η ταυτοποίηση των παραβάσεων γίνεται μέσω του αριθμού πλαισίου και κυκλοφορίας, ενώ λαμβάνονται υπόψη και επιμέρους στοιχεία ιδιοκτησίας και ιστορικού του οχήματος.

Το «σαφάρι» ελέγχων έχει βάλει στο στόχαστρο οχήματα χωρίς ασφαλιστήριο συμβόλαιο το τελευταίο εξάμηνο), με απλήρωτα τέλη και οφειλές έως και 5 έτη πίσω), καθώς επίσης και περιστατικά εικονικής ακινησίας.

Ο αυτοματοποιημένος μηχανισμός προβλέπει τσουχτερά πρόστιμα και συγκεκριμένα::

  • Για ανασφάλιστα οχήματα: 1.000 ευρώ για λεωφορεία / φορτηγά Δ.Χ., 500 ευρώ για επιβατικά και 250 ευρώ για δίκυκλα.
  • Για απλήρωτα τέλη: Βεβαίωση ολόκληρου του ποσού ανά έτος και προσαυξήσεις 25% έως 100%.
  • Για οχήματα χωρίς ΚΤΕΟ: 400 ευρώ αν διαπιστωθεί από την Τροχαία και 150 ευρώ εάν διαπιστωθεί η παράβαση από την διασταύρωση μέσω του συστήματος. (Επιβάλλονται από το Υπουργείο Υποδομών)

Όλα τα πρόστιμα επιβαρύνονται με ψηφιακό τέλος συναλλαγής 2,4%.

Οι ιδιοκτήτες θα ενημερώνονται είτε μέσω e-mail, ή με SMS ή μέσω gov.gr wallet, με βάση το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας.

Οι σχετικές ειδοποιήσεις θα αποστέλλονται πριν την έκδοση του προστίμου, δίνοντας περιθώριο συμμόρφωσης 15 ημερών και εάν δεν υπάρξει κάποια ενέργεια εκ μέρους του ιδιοκτήτη, θα εκδίδεται πράξη προστίμου, η οποία θεωρείται κοινοποιημένη 10 ημέρες μετά την αποστολή της.

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν ένσταση εντός 10 εργάσιμων ημερών, μέσω του gov.gr και θα ενημερώνονται για το αν αυτή έχει γίνει αποδεκτή ή όχι μέσα σε 30 εργάσιμες ημέρες.

Αυστηρότερες οι κυρώσεις για τους υπότροπους

Μετά την επιβολή προστίμου, θα πραγματοποιείται υποχρεωτικός επανέλεγχος εντός 3 μηνών. Αν διαπιστωθεί μη συμμόρφωση, τότε θα αφαιρούνται η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες. Η αφαίρεση γίνεται από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών και τα στοιχεία κυκλοφορίας θα επιστρέφονται μόνο με την πλήρη τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων.

Στην περίπτωση που ο παραβάτης είναι υπότροπος, δηλαδή επαναλαμβάνει την ίδια παράβαση σε διάστημα τριων ετών, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται και οι κυρώσεις θα εφαρμόζονται χωρίς νέα ειδοποίηση.

Σύμφωνα με τα συναρμόδια υπουργεία, οι μαζικές ηλεκτρονικές διασταυρώσεις θα διενεργούνται κάθε 1η Μαρτίου για το πρώτο εξάμηνο και κάθε 1η Αυγούστου για το δεύτερο εξάμηνο.

Για το 2025, η πρώτη ημερομηνία αναφοράς ήταν η 2α Ιουνίου, ενώ από το 2026 και μετά, οι έλεγχοι θα γίνονται κατά εξάμηνο, με δυνατότητα προσαρμογής στις επικαιροποιήσεις των βάσεων δεδομένων.

ΠΗΓΗ

Tags: ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΚΤΕΟ
Previous Post

1555: Πώς λειτουργεί online για ΕΚΦΑ, ΟΠΕΚΑ και ΔΥΠΑ

Next Post

Επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Digital Marketing & Ψηφιακά Εργαλεία στην Εστίαση»

Next Post
Επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Digital Marketing & Ψηφιακά Εργαλεία στην Εστίαση»

Επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Digital Marketing & Ψηφιακά Εργαλεία στην Εστίαση»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήλωση του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για τις επιθέσεις σε σπίτια στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη: «Οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν έχουν θέση στην πολιτική, ούτε στην κοινωνία μας»
  • Ejekt Festival 2026 powered by ΔΕΗ: Δύο ημέρες γεμάτες μουσική και μοναδικές εμπειρίες με την ενέργεια της ΔΕΗ
  • Εορτή της πολιούχου των Σερβίων Αγίας Κυριακής
  • Δήμος Σερβίων: Ειδική  συνεδρίαση για την ανάδειξη νέου Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και την εκλογή μελών Δημοτικής Επιτροπής δεύτερης θητείας
  • ΔΕΠΑ / North Solar – Πάνω από 35 εκατ. ευρώ για τη Γαλατινή και ξεκάθαρη δέσμευση ότι το χωριό δεν θα περικυκλωθεί από φωτοβολταϊκά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr