• Latest
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Έρχονται 1000 πρόσθετες θέσεις εργασίας στους Δήμους για ΑμεΑ

17 Ιουνίου 2025
Δικαστήριο απαγόρευσε να χτυπάει η καμπάνα σε εκκλησία

Σιάτιστα: Εορτή Γενεθλίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου 23 και 24 Ιουνίου 2026

21 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Συνάντηση Χορωδιών στην Εράτυρα

Δήμος Βοΐου: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Συνάντηση Χορωδιών στην Εράτυρα

21 Ιουνίου 2026
μαθητες εξετασεις σχολειο

Επίκαιρη Ερώτηση Π. Κουκουλόπουλου για να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις, υποβιβασμοί, καταργήσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία

21 Ιουνίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τρίτη στο Βόιο

21 Ιουνίου 2026
Κοζάνη: Περισσότερα από 350 παιδιά στο 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Κοζάνη: Περισσότερα από 350 παιδιά στο 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

21 Ιουνίου 2026
Πτολεμαΐδα: Ένα γιγαντιαίο προφιτερόλ 30 μέτρων γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης για πυρόπληκτο ζευγάρι

Πτολεμαΐδα: Ένα γιγαντιαίο προφιτερόλ 30 μέτρων γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης για πυρόπληκτο ζευγάρι

21 Ιουνίου 2026
Λάμψη αστέρων στη Γαλατινή: Μια συγκινητική γιορτή του ποδοσφαίρου προς τιμήν του Νίκου Νιόπλια

Λάμψη αστέρων στη Γαλατινή: Μια συγκινητική γιορτή του ποδοσφαίρου προς τιμήν του Νίκου Νιόπλια

21 Ιουνίου 2026
Δομή Πενταλόφου: Εκδήλωση με τίτλο:  «…κάθε διαδρομή έχει μια ιστορία»

Δομή Πενταλόφου: Εκδήλωση με τίτλο: «…κάθε διαδρομή έχει μια ιστορία»

21 Ιουνίου 2026
Εράτυρα: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την γνωριμία με αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά.  Βίντεο και φωτογραφίες

Εράτυρα: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την γνωριμία με αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Βίντεο και φωτογραφίες

21 Ιουνίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Παιδιά εντόπισαν νεκρό 70χρονο χωρίς τα ρούχα του στην άκρη του δρόμου

21 Ιουνίου 2026
υπολογιστης

Συνελήφθησαν δύο 17χρονοι για πορνογραφία ανηλίκων – Συνδέονται με εξτρεμιστική-σαδιστική ομάδα κακοποίησης ανηλίκων

21 Ιουνίου 2026
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Νέες Ταυτότητες: Το “λάθος” που μπορεί να σας χαλάσει το ταξίδι

21 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Έρχονται 1000 πρόσθετες θέσεις εργασίας στους Δήμους για ΑμεΑ

sierafm by sierafm
17 Ιουνίου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
0
SHARES
50
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την επέκταση, κατά 1.000 επιπλέον θέσεις, του προγράμματος επιδοτούμενης απασχόλησης για άτομα με αναπηρία στους δήμους της χώρας, ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤnews.

Η υπουργός σημείωσε ότι οι αρχικές 1.000 θέσεις του προγράμματος που είχαν εξαγγελθεί απορροφήθηκαν όλες και λόγω της αυξημένης ζήτησης που παρατηρήθηκε, το υπουργείο προχωρά στη διεύρυνση του προγράμματος κατά 1.000 θέσεις.

«Οι συμπολίτες μας με αναπηρία είναι απολύτως κατάλληλοι για εργασία. Δεν σημαίνει ότι όταν έχεις οποιαδήποτε αναπηρία δεν μπορείς να δουλέψεις, αλίμονο» είπε η υπουργός και υπενθύμισε διάταξη του υπουργείου που θεσπίστηκε προ μηνών και δίνει τη δυνατότητα στους συνταξιούχους με αναπηρία να λαμβάνουν τη σύνταξή τους και να εργάζονται ταυτόχρονα.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αποτελεί τη συνέχεια και επέκταση του πρώτου επιτυχημένου κύκλου, που είχε ξεκινήσει στις 3 Δεκεμβρίου 2024, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία. Τότε, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (52253/2024, ΦΕΚ Β’ 6597/2024), τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο για την πρόσληψη 1.000 ανέργων ΑμεΑ στους Δήμους, με διάρκεια 18 μηνών και επιδότηση 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες, με τη ΔΥΠΑ να ενεργοποιεί και πάλι την ειδική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων. Θα προβλέπεται απλοποιημένη διαδικασία συμμετοχής για τους εργοδότες–ΟΤΑ και διασφαλισμένες θέσεις για ωφελούμενους ΑμεΑ με συγκεκριμένα ποσοστά αναπηρίας.

Μιλώντας για τη μείωση της ανεργίας, σημείωσε ότι πλέον βρίσκεται στο 8,3%, «στο χαμηλότερο σημείο στο οποίο έχει υπάρξει τα τελευταία 17 χρόνια», γεγονός το οποίο, όπως είπε, σημαίνει ότι η χώρα μας έχει χαμηλότερη ανεργία από χώρες όπως η Ισπανία, η Φιλανδία και η Σουηδία. Επεσήμανε δε ότι το αποτέλεσμα αυτό έχει επιτευχθεί με πρωτοβουλίες «που στοχεύουν στο να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας, να δώσουμε κίνητρα για να ενταχθούν ιδιαίτερα κάποιες πληθυσμιακές ομάδες οι οποίες έχουν περιθώρια βελτίωσης στην απασχόληση. Και αναφέρομαι στις γυναίκες, αναφέρομαι στους νέους, αναφέρομαι στους συμπολίτες μας με αναπηρία, να τρεις κατηγορίες στις οποίες οφείλουμε να εστιάσουμε ακόμα περισσότερο».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις κενές θέσεις εργασίας η κα Κεραμέως διευκρίνισε ότι είναι αποτέλεσμα της μεγάλης μείωσης της ανεργίας καθώς «μειώνονται οι δεξαμενές του διαθέσιμου ανθρώπινου δυναμικού».

 

Η υπουργός έκανε αναφορά και στην εφαρμογή Jobmatch μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να εργαστούν στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης. «Μπαίνεις στο κινητό, ας πούμε ότι θέλεις να δουλέψεις σε ένα νησί το καλοκαίρι, βάζεις τις προϋποθέσεις σου ότι: θέλω να δουλέψω Ιούνιο με Σεπτέμβριο στο τάδε νησί με 1.500 ευρώ και πάνω, το 1.500 ενδεικτικό, μπορείς να πεις 1.300, μπορείς να πεις 2.000, μπορείς να πεις ό,τι θέλεις προφανώς. Και ότι έχω εμπειρία στην μαγειρική, λέω ένα παράδειγμα. Το σύστημα αυτομάτως σε «παντρεύει» με όλες τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας που υπάρχουν που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις και το πιο σημαντικό, μπορείς να πατήσεις επί τόπου για να κάνεις βιντεοκλήση για συνέντευξη».

Αναφερόμενη στις 44 «Ημέρες Καριέρας» που έχουν πραγματοποιηθεί σε 18 πόλεις, η υπουργός επεσήμανε ότι «Έρχονται χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι ψάχνουν δουλειά. Εμείς λοιπόν ως Υπουργείο Εργασίας φέρνουμε τους δυο πιο κοντά. Στρώνουμε αν θέλετε το έδαφος για να βρει ο ένας τον άλλον και με αυτό τον τρόπο να μπορέσουν και οι εργαζόμενοι να βρουν δουλειά και οι επιχειρήσεις να βρουν εργαζόμενους.»

Για τις ανάλογες εκδηλώσεις οι οποίες έχουν γίνει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Άμστερνταμ, Ντίσελντορφ, Λονδίνο, Στουτγκάρδη και τον προσεχή Δεκέμβριο στη Νέα Υόρκη, η κα Κεραμέως τόνισε ότι «μπορεί κάποιοι από αυτούς να μην έχουν καν στο μυαλό τους να γυρίσουν. Τους βάζεις όμως το σπόρο, τους ανοίγεις ένα δίαυλο επικοινωνίας και εκεί πάλι στρώνεις το έδαφος προκειμένου να γίνει ίσως πιο πιθανή η επιστροφή τους στη χώρα και να ανοίξει η επικοινωνία τους με κορυφαίες επιχειρήσεις της χώρας που αναζητούν εξειδικευμένο προσωπικό. Και να βάλω και άλλη μία παράμετρο. Μην ξεχνάμε ότι αυτοί που γύρισαν, οι 400.000 περίπου, οι περισσότεροι από αυτούς είναι σε αναπαραγωγική ηλικία, είναι νέα παιδιά τα οποία έφυγαν, τα οποία επιστρέφουν. Το λέω και στο πλαίσιο της συζήτησης για το δημογραφικό».

ΠΗΓΗ

Tags: ΑΜΕΑΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Previous Post

Τι ποινές ισχύουν για όσους οδηγούν χωρίς δίπλωμα με τον νέο ΚΟΚ

Next Post

Δήμος Βοΐου: Πραγματοποιήθηκε η τελική συναυλία των μουσικών συνόλων του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας

Next Post
Δήμος Βοΐου: Πραγματοποιήθηκε η τελική συναυλία των μουσικών συνόλων του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας

Δήμος Βοΐου: Πραγματοποιήθηκε η τελική συναυλία των μουσικών συνόλων του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Εορτή Γενεθλίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου 23 και 24 Ιουνίου 2026
  • Δήμος Βοΐου: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Συνάντηση Χορωδιών στην Εράτυρα
  • Επίκαιρη Ερώτηση Π. Κουκουλόπουλου για να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις, υποβιβασμοί, καταργήσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία
  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τρίτη στο Βόιο
  • Κοζάνη: Περισσότερα από 350 παιδιά στο 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr