Συνεδριαση Περιφέρειας
ΝΕΡΟ
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ
Μαγιάγκας
διακοπή νερού
λίμνη Πολυφύτου
Τσολακόπουλος Ανδρέας: Μια πρόταση για την αγωγή και την εκπαίδευση
Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ο σύγχρονος φιλελληνισμός είναι η πίστη στην ελευθερία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»
Δήμος Βοΐου: Διάστρωση με ακριλικό δάπεδο σε 6 επιπλέον  γήπεδα μπάσκετ στο Δήμο Βοΐου
ΟΠΕΚΕΠΕ

Έσκαψαν για θησαυρό μέσα σε εκκλησία – Ο παπάς ετοιμάζει… χουνέρι στους χρυσοθήρες

Μπήκαν το βράδυ κρυφά στο ναό και δεν δίστασαν να τρυπήσουν το πάτωμα για να «πιάσουν την καλή».

Μπροστά σ’ ένα απίστευτο θέαμα βρέθηκε ο ιερέας του χωριού της Αγίας Μαρίνας στην Αμφίκλεια, όταν άνοιξε τα ξημερώματα της Τρίτης το ναό.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι, πιθανότατα χρυσοθήρες, είχαν σκάψει καταμεσής του ναού, αναζητώντας το θησαυρό που θρυλείται πως υπάρχει θαμμένος στην περιοχή.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει ο ιστότοπος lamiareport.gr, το πρωί της Τρίτης (16/4) γύρω στις 11:00’ ο παπάς του χωριού άνοιξε τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και βρέθηκε μπροστά σε μια τρύπα την οποία είχαν αφήσει πίσω τους οι χρυσοθήρες!.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι διαρρήκτες, παραβίασαν την πόρτα της εκκλησίας για να εισέρθουν στο εσωτερικό της, πιθανότατα το βράδυ της Δευτέρας ξημερώνοντας Τρίτη, μιας και ο παπάς ήταν μέχρι τις 7:30’ μμ στο ναό.

Οι πληροφορίες τους φαίνεται για λίρες ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα θαμμένα στον ιστορικό ναό, τους έφεραν στο Ιερό του, όπου και έκαναν κανονικά ανασκαφή, με άγνωστα αποτελέσματα. Πάντως, σύμφωνα με τον ιερέα δεν άγγιξαν κάτι άλλο από την εκκλησία και έφυγαν χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς.

Για το συμβάν ενημερώθηκε η αστυνομία που διενεργεί προανάκριση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ιερόσυλων – χρυσοθήρων.

Να σημειώσουμε πως δεν είναι η μοναδική περίπτωση αναζήτησης κρυμμένου θησαυρού σε εκκλησία που βγαίνει που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα, λίγο περισσότερο από ένα μήνα νωρίτερα, στόχος χρυσοθήρων έγινε άλλη μια φορά και ο προαύλειος χώρος του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Καναλίων Μαγνησίας, καθώς το πρωί του Σαββάτου 9 Μαρτίου, ο ιερέας του ναού αντιλήφθηκε πως άγνωστος ή άγνωστοι είχαν ανοίξει έναν λάκκο, προφανώς για να βρουν λίρες ή άλλα χρυσαφικά που θεωρούν πως είναι κρυμμένα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο e-thessalia.gr, χρυσοθήρας ή οι χρυσοθήρες έσκαψαν στο πίσω μέρος του βυζαντινού ναού, που χρονολογείται από τα τέλη του 12ου και στις αρχές του 13ου αιώνα,  ανοίγοντας έναν λάκκο.  Προφανώς είτε διότι δεν βρήκαν τίποτα από αυτά που έψαχναν ή έγιναν αντιληπτοί, φέρονται να εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους.

Ο ιερέας των Καναλίων, πατέρ Αθανάσιος, αντιλήφθηκε τον λάκκο το πρωί του περασμένου Σαββάτου, όταν πήγε με μια παρέα να τους ξεναγήσει στον βυζαντινό ναό. Το 2006 είχε γίνει πάλι στόχος χρυσοθήρων.

Σημειώνεται ότι ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου έχει χαρακτηριστεί βυζαντινό μνημείο και προστατεύεται, ενώ συχνά τελούνται θείες λειτουργίες.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω γεγονότα με τις συγκεκριμένες προσπάθειες γρήγορου πλουτισμού μέσω της εύρεσης μυθολογικών θησαυρών, ο π. Αθανάσιος πρόσθεσε ότι θα κρύψει ένα κουτί στον προαύλειο χώρο του ιερού ναού, με μια μούντζα μέσα, έτσι ώστε ο επόμενος χρυσοθήρας να το βρει!

Πηγή:Reader.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako