• Latest
χρημα

‘Έστειλαν οφειλη 3 δισ. ευρώ σε φορολογούμενο στο Ηράκλειο (φωτο)

19 Απριλίου 2019
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην Κοινοβουλευτική Ερώτηση του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για την εφαρμογή της Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης

26 Σεπτεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Η αναλυτική παρουσίαση της Κυκλοφοριακής Μελέτης και Κατάθεση Ερωτηματολογίου (Βίντεο)

Δήμος Κοζάνης: Η αναλυτική παρουσίαση της Κυκλοφοριακής Μελέτης και Κατάθεση Ερωτηματολογίου (Βίντεο)

26 Σεπτεμβρίου 2025
Τι είναι η επεμβατική ακτινολογία; Ο Dr Γιώργος Ζιμπιλίδης μιλάει στην εκπομπή ” Πάνω από Ολα η Υγεία μου”

Τι είναι η επεμβατική ακτινολογία; Ο Dr Γιώργος Ζιμπιλίδης μιλάει στην εκπομπή ” Πάνω από Ολα η Υγεία μου”

26 Σεπτεμβρίου 2025
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

Δύο συνεδριάσεις υου Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025

26 Σεπτεμβρίου 2025
Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για την προστασία των πολιτών, στο πλαίσιο της ετήσιας εμποροπανήγυρης του Δήμου Άργους Ορεστικού

Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για την προστασία των πολιτών, στο πλαίσιο της ετήσιας εμποροπανήγυρης του Δήμου Άργους Ορεστικού

26 Σεπτεμβρίου 2025
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή σε αρκετές περιοχές της Κοζάνης

26 Σεπτεμβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη για τον Γιάννη Γκατζόφλια

26 Σεπτεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Έναρξη εγγράφων στο Δημοτικό Ωδείο Σιάτιστας

Δήμος Βοΐου: Ανοιχτές Πόρτες στο Δημοτικό Ωδείο Σιάτιστας

26 Σεπτεμβρίου 2025
Φλώρινα: Δήθεν υπάλληλος λογιστικού γραφείου ζήτησε καταγραφή κοσμημάτων

Φλώρινα: Δήθεν υπάλληλος λογιστικού γραφείου ζήτησε καταγραφή κοσμημάτων

26 Σεπτεμβρίου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

«Άεργοι» Ρομά εισέπρατταν επιδόματα, ζούσαν σε πολυτελή σπίτια και σκορπούσαν μετρητά για τη διασκέδασή τους

26 Σεπτεμβρίου 2025
καιρος

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ: Πού χτυπά η διήμερη κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες;

26 Σεπτεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Να παρασχεθούν σχολικά γεύματα στους μαθητές των Ωνάσειων και να επεκταθεί ο θεσμός σε όλη την δημόσια εκπαίδευση»

26 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

‘Έστειλαν οφειλη 3 δισ. ευρώ σε φορολογούμενο στο Ηράκλειο (φωτο)

sierafm by sierafm
19 Απριλίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
χρημα
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε μια πρωτοφανή ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας έχει εμπλακεί μία οικογένεια στο Ηράκλειο αντιμετωπίζοντας ένα χρέος προς την Εφορία που φτάνει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ!

Όταν τα παιδιά του 75χρονου Γιάννη Βέργη προσπάθησαν να πάρουν φορολογική ενημερότητα για τον πατέρα τους, ο οποίος πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και είναι κατάκοιτος, διαπίστωσαν πώς το ΑΦΜ του έχει μπλοκαριστεί λόγω οφειλής στην ΔΟΥ Ηρακλείου. «Ξέραμε πως ο πατέρας μας είχε ένα αρρύθμιστο χρέος από παλαιότερη εποχή, γύρω στα 8.000 ευρώ και φανταστήκαμε πως αυτό ήταν που δημιουργούσε το πρόβλημα» λέει στο ekriti ο Χρήστος Βέργης, γιος του 75χρονου.

hreos_1_0

Όταν όμως ο ίδιος αναζήτησε στα αρχεία της εφορίας το ακριβές ύψος της οφειλής του πατέρα του, διαπίστωσε έκπληκτος πως το οφειλόμενο ποσό άγγιζε τα… 3 δισεκατομμύρια ευρώ! Για την ακρίβεια 2.934.702.861,33 ευρώ. Αν και οι υπάλληλοι της εφορίας επιβεβαίωσαν πολύ γρήγορα πως πρόκειται για λάθος, η περιπέτεια της οικογένειας δεν σταμάτησε εκεί.

Τα μέλη της οικογένειας, επί τουλάχιστον πέντε μήνες δεν μπορούν να πάρουν την φορολογική ενημερότητα για τον πατέρα τους καθώς όπως τους ενημέρωσαν, δεν αρκούσε μόνο η διαπίστωση του λογιστικού λάθους. Θα έπρεπε όλες οι φορολογικές υπηρεσίες της χώρας να διαπιστώσουν όντως ότι πρόκειται περί λάθους, ότι δεν έχουν εκκρεμότητα με τον συγκεκριμένο φορολογούμενο και να εκδώσουν σχετική βεβαίωση περί μη οφειλής.

Μάλιστα το θέμα έφτασε μέχρι την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η οποία ζήτησε από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (Τελωνεία. Υπηρεσίες Ειδικών Ελέγχων, Διεύθυνση Εισπράξεων, Διεύθυνση Εσόδων κτλ) να πιστοποιήσουν το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν είναι δυνατό να υφίσταται τέτοιο χρέος σε ένα και μόνο φυσικό πρόσωπο.

Ο γιος του συνταξιούχου ανέλαβε να ξεκαθαρίσει την υπόθεση για λογαριασμό του κατάκοιτου πατέρα του, φτάνοντας μέχρι την Αθήνα για να βρει το δίκιο του. Αν και σε κάθε επαφή με τις φορολογικές αρχές αναγνωριζόταν πως πρόκειται για λάθος, εντούτοις κανείς δεν ήξερε να του πει πότε θα αποδεσμευτεί η φορολογική ενημερότητα του πατέρα του. Μάλιστα, μία από τις λύσεις που του προτάθηκαν ήταν να κινηθεί δικαστικά κατά του Δημοσίου, επωμιζόμενος φυσικά ο ίδιος και τα σχετικά έξοδα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι υπάλληλοι του εύχονταν συγκαταβατικά «καλά ξεμπερδέματα».

Πως προέκυψε το λάθος

Σύμφωνα με πληροφορίες του ektiti, το λάθος προέκυψε από την αυτόματη εισαγωγή ψηφίων στα κενά κελιά της ηλεκτρονικής φόρμας οφειλών, ειδικά για τους παλαιούς φορολογούμενους. Συνηθιζόταν σε εγγραφές που ήταν κενές, το σύστημα να βάζει από μόνο του… εννιάρια, μας λέει άνθρωπος που ξέρει επί χρόνια τη λειτουργία των τερματικών της εφορίας. (εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι ο αριθμός εγγράφου που πιστοποιεί το χρέος του κ. Βέργη είναι 999999 ενώ η ημερομηνία βεβαίωσης είναι… 1/1/1900). Προφανώς και στο κελί του οφειλόμενου ποσού υπήρχε ομοίως μια σειρά από εννιάρια. Με την εφαρμογή όμως του taxis και την αλλαγή από δραχμές σε ευρώ, πιθανώς από αβλεψία κάποιου υπαλλήλου τα εννιάρια αυτά θεωρήθηκαν ως πραγματική οφειλή η οποία κατόπιν μετατράπηκε σε ευρώ. Επί του ποσού που προέκυψε άρχισαν να λογίζονται τόκοι και προσαυξήσεις (πιθανότατα από την 1/1/1900) οπότε φτάσαμε στο εξωφρενικό ποσό των τριών δις.

Αν και η ιστορία έχει τραγελαφική διάσταση, τα παιδιά του φορολογούμενου τονίζουν πως ενδεχομένως και άλλοι πολίτες να αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις και καλό είναι οι υπηρεσίες του κράτους να ανταποκρίνονται γρηγορότερα για να μην υπάρχει όλη αυτή η ταλαιπωρία.

Όπως επισημαίνει στο ekriti η αδελφή του Χρήστου Βέργη, Σταυρούλα «δε χρειάζεται κάθε φορά να απευθυνόμαστε στα κανάλια και στους δημοσιογράφους για να βρούμε το δίκιο μας». Πράγματι λίγο πριν τη δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ και μετά τις σχετικές ερωτήσεις που υποβάλαμε στις υπηρεσίες σε Ηράκλειο και Αθήνα ο κ. Βέργης ειδοποιήθηκε μόλις χθες (προφορικά καταρχήν) πως το θέμα έχει διευθετηθεί και πως ο πατέρας του θα μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα εφόσον ρυθμίσει το παλαιότερο (υπαρκτό) χρέος της τάξη των 8.000 ευρώ, για το οποίο ήταν ήδη ενήμερος.

«Όταν δέχτηκα το τηλεφώνημα σκέφτηκα πως μόλις σβήστηκαν οριστικά 3 δισ. από την πλάτη μας αλλά και από τη μαύρη τρύπα στα έσοδα της χώρας» λέει ο Χρήστος Βέργης. «Δεν είναι και λίγο πράγμα αν το σκεφτείς. Εδώ για ένα δις μας βγάζουν το λάδι κάθε φορά στο γιούρογκρουπ. Με τέτοιο ποσό, θα άξιζε και μια ειδική συνεδρίαση μόνο για την περίπτωση του πατέρα μου…» συμπληρώνει.

Πηγή: www.e-kriti.gr

Tags: ΧΡΗΜΑ
Previous Post

Τσίπρας-Οριστικοί πίνακες 3Κ: Δίνει τέλος στο «εφιαλτικό σενάριο» -Πότε οι διορισμοί

Next Post

7χρονη έπαθε αλλεργικό σοκ από οδοντόκρεμα και πέθανε

Next Post

7χρονη έπαθε αλλεργικό σοκ από οδοντόκρεμα και πέθανε

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην Κοινοβουλευτική Ερώτηση του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για την εφαρμογή της Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης
  • Δήμος Κοζάνης: Η αναλυτική παρουσίαση της Κυκλοφοριακής Μελέτης και Κατάθεση Ερωτηματολογίου (Βίντεο)
  • Τι είναι η επεμβατική ακτινολογία; Ο Dr Γιώργος Ζιμπιλίδης μιλάει στην εκπομπή ” Πάνω από Ολα η Υγεία μου”
  • Δύο συνεδριάσεις υου Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025
  • Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για την προστασία των πολιτών, στο πλαίσιο της ετήσιας εμποροπανήγυρης του Δήμου Άργους Ορεστικού

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr