• Latest
χρημα

‘Έστειλαν οφειλη 3 δισ. ευρώ σε φορολογούμενο στο Ηράκλειο (φωτο)

19 Απριλίου 2019
Την Πέμπτη το τελευταίο αντίο στον Τόλη

Την Πέμπτη το τελευταίο αντίο στον Τόλη

16 Σεπτεμβρίου 2026
Συνελήφθη διακινητής αναβολικών σε αθλητές: Χρυσές μπίζνες με παράνομα σκευάσματα

Η βιταμίνη που κάνει καλό στον εγκέφαλο – Ενισχύει τις γνωστικές λειτουργίες

16 Σεπτεμβρίου 2026
ΒΙΑΣΜΟΣ

Στοιχεία – σοκ για την υπόθεση μαστροπείας: «Της έδωσαν το χάπι του βιασμού»

16 Σεπτεμβρίου 2026
Νεκρός 13χρονος που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Συνελήφθη οδηγός πατινιού που παρέσυρε και εγκατέλειψε μοτοσυκλετιστή

16 Σεπτεμβρίου 2026
Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή

Θάνατος Μαζωνάκη: Προφυλακιστέοι οι δύο γιατροί μετά από μία μαραθώνια απολογία

16 Σεπτεμβρίου 2026
Νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω» 2026: Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ

Σπίτι μου 3: Ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι από το νέο πρόγραμμα – Οι αλλαγές

16 Σεπτεμβρίου 2026
34χρονος σκαρφάλωσε στον 2ο όροφο πολυκατοικίας για να κλέψει 500 ευρώ από τη γιαγιά του

13χρονος μπήκε από μια ξεκλείδωτη πόρτα και έφυγε με 4.000 ευρώ

16 Σεπτεμβρίου 2026
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Στο νοσοκομείο 2 ετών παιδάκι από επίθεση άγριου ζώου

16 Σεπτεμβρίου 2026
Τα Γρεβενά στα ουράνια, με «πιλότο» το «ΧΡΥΣΟ ΠΑΙΔΙ» του Ελληνικού αθλητισμού, Μίλτο Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου διεκδικεί τον τίτλο του καλύτερου Ευρωπαίου αθλητή της χρονιάς

16 Σεπτεμβρίου 2026
Σύλλογος Συνταξιούχων Ο.Τ.Α. Νομού Κοζάνης

Συνταξιούχοι ΟΤΑ Κοζάνης: Η Θέρμανση δεν μπορεί να είναι προνόμιο για λίγους

15 Σεπτεμβρίου 2026
Σύσκεψη μηλοπαραγωγών στο Μεσόβουνο με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας

Σύσκεψη μηλοπαραγωγών στο Μεσόβουνο με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας

15 Σεπτεμβρίου 2026
Χρήστος Ι. Π. Κολοβός: Μύθοι και αλήθειες για τη λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5

Τρόπο για να παραμείνει «stand by» η Πτολεμαΐδα 5 μέχρι τέλος Μαρτίου ως «γραμμή άμυνας» στα extreme γεωπολιτικά σενάρια αναζητά η ΡΑΑΕΥ

15 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

‘Έστειλαν οφειλη 3 δισ. ευρώ σε φορολογούμενο στο Ηράκλειο (φωτο)

sierafm by sierafm
19 Απριλίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
χρημα
1
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε μια πρωτοφανή ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας έχει εμπλακεί μία οικογένεια στο Ηράκλειο αντιμετωπίζοντας ένα χρέος προς την Εφορία που φτάνει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ!

Όταν τα παιδιά του 75χρονου Γιάννη Βέργη προσπάθησαν να πάρουν φορολογική ενημερότητα για τον πατέρα τους, ο οποίος πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και είναι κατάκοιτος, διαπίστωσαν πώς το ΑΦΜ του έχει μπλοκαριστεί λόγω οφειλής στην ΔΟΥ Ηρακλείου. «Ξέραμε πως ο πατέρας μας είχε ένα αρρύθμιστο χρέος από παλαιότερη εποχή, γύρω στα 8.000 ευρώ και φανταστήκαμε πως αυτό ήταν που δημιουργούσε το πρόβλημα» λέει στο ekriti ο Χρήστος Βέργης, γιος του 75χρονου.

hreos_1_0

Όταν όμως ο ίδιος αναζήτησε στα αρχεία της εφορίας το ακριβές ύψος της οφειλής του πατέρα του, διαπίστωσε έκπληκτος πως το οφειλόμενο ποσό άγγιζε τα… 3 δισεκατομμύρια ευρώ! Για την ακρίβεια 2.934.702.861,33 ευρώ. Αν και οι υπάλληλοι της εφορίας επιβεβαίωσαν πολύ γρήγορα πως πρόκειται για λάθος, η περιπέτεια της οικογένειας δεν σταμάτησε εκεί.

Τα μέλη της οικογένειας, επί τουλάχιστον πέντε μήνες δεν μπορούν να πάρουν την φορολογική ενημερότητα για τον πατέρα τους καθώς όπως τους ενημέρωσαν, δεν αρκούσε μόνο η διαπίστωση του λογιστικού λάθους. Θα έπρεπε όλες οι φορολογικές υπηρεσίες της χώρας να διαπιστώσουν όντως ότι πρόκειται περί λάθους, ότι δεν έχουν εκκρεμότητα με τον συγκεκριμένο φορολογούμενο και να εκδώσουν σχετική βεβαίωση περί μη οφειλής.

Μάλιστα το θέμα έφτασε μέχρι την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η οποία ζήτησε από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (Τελωνεία. Υπηρεσίες Ειδικών Ελέγχων, Διεύθυνση Εισπράξεων, Διεύθυνση Εσόδων κτλ) να πιστοποιήσουν το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν είναι δυνατό να υφίσταται τέτοιο χρέος σε ένα και μόνο φυσικό πρόσωπο.

Ο γιος του συνταξιούχου ανέλαβε να ξεκαθαρίσει την υπόθεση για λογαριασμό του κατάκοιτου πατέρα του, φτάνοντας μέχρι την Αθήνα για να βρει το δίκιο του. Αν και σε κάθε επαφή με τις φορολογικές αρχές αναγνωριζόταν πως πρόκειται για λάθος, εντούτοις κανείς δεν ήξερε να του πει πότε θα αποδεσμευτεί η φορολογική ενημερότητα του πατέρα του. Μάλιστα, μία από τις λύσεις που του προτάθηκαν ήταν να κινηθεί δικαστικά κατά του Δημοσίου, επωμιζόμενος φυσικά ο ίδιος και τα σχετικά έξοδα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι υπάλληλοι του εύχονταν συγκαταβατικά «καλά ξεμπερδέματα».

Πως προέκυψε το λάθος

Σύμφωνα με πληροφορίες του ektiti, το λάθος προέκυψε από την αυτόματη εισαγωγή ψηφίων στα κενά κελιά της ηλεκτρονικής φόρμας οφειλών, ειδικά για τους παλαιούς φορολογούμενους. Συνηθιζόταν σε εγγραφές που ήταν κενές, το σύστημα να βάζει από μόνο του… εννιάρια, μας λέει άνθρωπος που ξέρει επί χρόνια τη λειτουργία των τερματικών της εφορίας. (εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι ο αριθμός εγγράφου που πιστοποιεί το χρέος του κ. Βέργη είναι 999999 ενώ η ημερομηνία βεβαίωσης είναι… 1/1/1900). Προφανώς και στο κελί του οφειλόμενου ποσού υπήρχε ομοίως μια σειρά από εννιάρια. Με την εφαρμογή όμως του taxis και την αλλαγή από δραχμές σε ευρώ, πιθανώς από αβλεψία κάποιου υπαλλήλου τα εννιάρια αυτά θεωρήθηκαν ως πραγματική οφειλή η οποία κατόπιν μετατράπηκε σε ευρώ. Επί του ποσού που προέκυψε άρχισαν να λογίζονται τόκοι και προσαυξήσεις (πιθανότατα από την 1/1/1900) οπότε φτάσαμε στο εξωφρενικό ποσό των τριών δις.

Αν και η ιστορία έχει τραγελαφική διάσταση, τα παιδιά του φορολογούμενου τονίζουν πως ενδεχομένως και άλλοι πολίτες να αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις και καλό είναι οι υπηρεσίες του κράτους να ανταποκρίνονται γρηγορότερα για να μην υπάρχει όλη αυτή η ταλαιπωρία.

Όπως επισημαίνει στο ekriti η αδελφή του Χρήστου Βέργη, Σταυρούλα «δε χρειάζεται κάθε φορά να απευθυνόμαστε στα κανάλια και στους δημοσιογράφους για να βρούμε το δίκιο μας». Πράγματι λίγο πριν τη δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ και μετά τις σχετικές ερωτήσεις που υποβάλαμε στις υπηρεσίες σε Ηράκλειο και Αθήνα ο κ. Βέργης ειδοποιήθηκε μόλις χθες (προφορικά καταρχήν) πως το θέμα έχει διευθετηθεί και πως ο πατέρας του θα μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα εφόσον ρυθμίσει το παλαιότερο (υπαρκτό) χρέος της τάξη των 8.000 ευρώ, για το οποίο ήταν ήδη ενήμερος.

«Όταν δέχτηκα το τηλεφώνημα σκέφτηκα πως μόλις σβήστηκαν οριστικά 3 δισ. από την πλάτη μας αλλά και από τη μαύρη τρύπα στα έσοδα της χώρας» λέει ο Χρήστος Βέργης. «Δεν είναι και λίγο πράγμα αν το σκεφτείς. Εδώ για ένα δις μας βγάζουν το λάδι κάθε φορά στο γιούρογκρουπ. Με τέτοιο ποσό, θα άξιζε και μια ειδική συνεδρίαση μόνο για την περίπτωση του πατέρα μου…» συμπληρώνει.

Πηγή: www.e-kriti.gr

Tags: ΧΡΗΜΑ
Previous Post

Τσίπρας-Οριστικοί πίνακες 3Κ: Δίνει τέλος στο «εφιαλτικό σενάριο» -Πότε οι διορισμοί

Next Post

7χρονη έπαθε αλλεργικό σοκ από οδοντόκρεμα και πέθανε

Next Post

7χρονη έπαθε αλλεργικό σοκ από οδοντόκρεμα και πέθανε

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Την Πέμπτη το τελευταίο αντίο στον Τόλη
  • Η βιταμίνη που κάνει καλό στον εγκέφαλο – Ενισχύει τις γνωστικές λειτουργίες
  • Στοιχεία – σοκ για την υπόθεση μαστροπείας: «Της έδωσαν το χάπι του βιασμού»
  • Συνελήφθη οδηγός πατινιού που παρέσυρε και εγκατέλειψε μοτοσυκλετιστή
  • Θάνατος Μαζωνάκη: Προφυλακιστέοι οι δύο γιατροί μετά από μία μαραθώνια απολογία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  2. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  3. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  4. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  5. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr