Το πλέον ώριμο project καύσης σκουπιδιών στην Ελλάδα η νέα μονάδα της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία
ποδοσφαιρο
ΚΑΡΔΙΑ
κυνηγι καραμπινα
πυροσβεστικη φωτια
φεγγαρι
ΣΥΡΙΖΑ
πυροσβεστικη φωτια
ΚΑΛΟΓΡΙΑ, ΜΟΝΑΧΗ
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»
πισινα
Εκδρομή για τη δημιουργία ιστορίας στα social media κατέληξε σε επιχείρηση διάσωσης στη Βάλια Κάλντα

Αγία Σοφία: Συνεδρίαση – εξπρές του τουρκικού δικαστηρίου – Πότε θα ανακοινωθεί η απόφαση

Συνεδρίαση – εξπρές από το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας για το θέμα της Αγίας Σοφίας και το εάν θα μετατραπεί σε τζαμί ή θα παραμείνει μουσείο.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η απόφαση θα είναι γραπτή και θα εκδοθεί σε 15 ημέρες. Η τελική απόφαση αφήνεται στα χέρια του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αν θέλει μπορεί με την υπογραφή του να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Η εισήγηση του τουρκικού δικαστηρίου δεν θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη υπήρξε ηχηρή παρέμβαση από τον Μάικ Πομπέο με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ να καλεί την τουρκική κυβέρνηση να διατηρήσει το υπάρχον καθεστώς της και να μην τη μετατρέψει σε μουσουλμανικό τέμενος. Συμπληρώνει μάλιστα ότι «οι ΗΠΑ εκλαμβάνουν οποιαδήποτε αλλαγή στο καθεστώς της Αγίας Σοφίας ως υποβάθμιση της κληρονομιάς ενός εμβληματικού κτιρίου. Η τουρκική πλευρά απάντησε μιλώντας για κυριαρχικό δικαίωμα της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά ξανά σε τζαμί.

Πηγή:Real.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *