Τοποθέτηση πινακίδων πληροφοριών και ενημέρωσης στον χώρο του Βυζαντινού Κάστρου Σερβίων
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών για την ξαφνική απώλεια της Γλυκερίας Μησιοπούλου-Μπιρμπίλη
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Forest Living Lab» στη Σιάτιστα. Βίντεο και φωτογραφίες
Σιάτιστα: Η North Solar Μ.Α.Ε., θυγατρική του Ομίλου ΔΕΠΑ Εμπορίας, σας προσκαλεί σε Ανοιχτή Ημέρα Εργασίας την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός
Η Δυτική Μακεδονία στρέφει το βλέμμα στον ουρανό: Παρουσιάστηκε το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα
«Επόμενη στάση: Δυτική Μακεδονία» / “Next Stop: West Macedonia”  Δύο ημέρες στην καρδιά της Αθήνας
Η Εθελοντική αιμοδοσία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη. Βίντεο
Έρχεται δωρεάν πρόγραμμα πιλάτες από τον Δήμο Κοζάνης για γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών
Εργατικά Κέντρα Κοζάνης, Πτολεμαΐδας- Εορδαίας, Φλώρινας: 3ωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη 3/4
Δημογραφική «βόμβα» για την Ελλάδα: Στο -30% ο πληθυσμός έως το 2100
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Αγία Σοφία: Συνεδρίαση – εξπρές του τουρκικού δικαστηρίου – Πότε θα ανακοινωθεί η απόφαση

Συνεδρίαση – εξπρές από το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας για το θέμα της Αγίας Σοφίας και το εάν θα μετατραπεί σε τζαμί ή θα παραμείνει μουσείο.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η απόφαση θα είναι γραπτή και θα εκδοθεί σε 15 ημέρες. Η τελική απόφαση αφήνεται στα χέρια του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αν θέλει μπορεί με την υπογραφή του να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Η εισήγηση του τουρκικού δικαστηρίου δεν θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη υπήρξε ηχηρή παρέμβαση από τον Μάικ Πομπέο με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ να καλεί την τουρκική κυβέρνηση να διατηρήσει το υπάρχον καθεστώς της και να μην τη μετατρέψει σε μουσουλμανικό τέμενος. Συμπληρώνει μάλιστα ότι «οι ΗΠΑ εκλαμβάνουν οποιαδήποτε αλλαγή στο καθεστώς της Αγίας Σοφίας ως υποβάθμιση της κληρονομιάς ενός εμβληματικού κτιρίου. Η τουρκική πλευρά απάντησε μιλώντας για κυριαρχικό δικαίωμα της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά ξανά σε τζαμί.

Πηγή:Real.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *