• Latest

Αγωγή κατά Ραχήλ Μακρή για “χαριστική χρηματοδότηση”

13 Ιανουαρίου 2019
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Άνοιξε η Εγνατία. Απομακρύνθηκε η νταλίκα

18 Ιουλίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

18 Ιουλίου 2025
Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

18 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Νεκρό βρέφος 3 μηνών στο Αμύνταιο – Από το Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη

18 Ιουλίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Ταύτιση ελεγκτή και ελεγχόμενου με την ενσωμάτωση ΣΔΟΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ στις υπερεξουσίες της ΑΑΔΕ»

18 Ιουλίου 2025
Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Οι Πρέσπες στο επίκεντρο των Διεθνών Περιπατητικών Τεχνών – Ολοκληρώθηκε το WAC 25

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

18 Ιουλίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

18 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης   και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης  και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
Δυναμικό ΤΕΕ ΤΔΜ

Κοινή επιστολή των παρατάξεων “Δυναμικό ΤΕΕ” και “Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών” του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα που έχει προκύψει για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές

18 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 18 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αγωγή κατά Ραχήλ Μακρή για “χαριστική χρηματοδότηση”

sierafm by sierafm
13 Ιανουαρίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
6
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την ερχόμενη εβδομάδα συζητείται η αγωγή του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη, σε βάρος της πρώην βουλευτή. Ο βαφτισιμιός του Κων. Μητσοτάκη διεκδικεί αποζημίωση ύψους 400.000 ευρώ για τα όσα ανέφερε περί “χαριστικής χρηματοδότησης” του Δήμου στο Ίδρυμα Κων. Μητσοτάκη.

Χωρίς τέλος είναι η διαμάχη του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη και της Ραχήλ Μακρή. Η «κόντρα» κρατάει από το 2014 και την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθεί και ενώπιον της ελληνική Δικαιοσύνης, καθώς αναμένεται να συζητηθεί σχετική αγωγή, με την οποία ο δήμαρχος διεκδικεί ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση το ποσό των 400.000 ευρώ.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας θα απασχολήσουν οι αιχμές που είχε αφήσει πριν πέντε χρόνια η τότε βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε ερώτησή της στη Βουλή για χαριστική χρηματοδότηση, ύψους 400.000 ευρώ, του Δήμου Παλαιού Φαλήρου προς το Ίδρυμα Μητσοτάκη και μάλιστα με χρήματα που εκταμιεύθηκαν από τα ταμεία του Δήμου, λόγω και των δεσμών του Διον. Χατζηδάκη με την οικογένεια του Κων. Μητσοτάκη, ο οποίος ήταν νονός του. Άλλωστε, για το λόγο αυτό ο Διον. Χατζηδάκης που εξακολουθεί να είναι μέχρι σήμερα δήμαρχος, ζητά ως χρηματική ικανοποίηση προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης το ποσό των 400.134,77 ευρώ, όσο δηλαδή κόστιζε και το έργο.

Στην αγωγή του, η συζήτηση της οποίας έχει ήδη αναβληθεί μία φορά του 2017, ο Διον. Χατζηδάκης αναφέρει πως η Ραχήλ Μακρή «επέλεξε να διαδώσει ψευδώς ότι δήθεν ο Δήμος ανέλαβε παρανόμως το επίμαχο έργο, αποκρύπτοντας το ισχύον νομοθετικό καθεστώς και αποδίδοντας το κίνητρο της εμπλοκής του Δήμου αποκλειστικά στις στενές προσωπικές μου σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη». Κατηγορεί δε την τότε βουλευτή ότι «τεχνηέντως «αλλοίωσε» την αναφορά της απόφασης του Δήμου, στην οποία προσέδωσε διάφορα περιεχόμενο απ’ το πραγματικό».

Όπως αναφέρεται, με το περιεχόμενο της ερώτησης που υπέβαλε ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων η τότε βουλευτής, αλλά και το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφορικά με το ζήτημα, προσέβαλε παράνομα και υπαίτια την προσωπικότητά του, προκαλώντας του σημαντική ηθική βλάβη. Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι η εναγόμενη παραθέτει σειρά αναληθών γεγονότων, τα οποία «είναι αντικειμενικώς ικανά να πλήξουν -κι όντως πλήττουν- την προσωπικότητά και τη δημόσια εικόνα μου». Παράλληλα, μιλά για «συκοφαντικές και προσβλητικές αναφορές, καθόσον διαδίδουν -και μάλιστα με τη χρησιμοποίηση διατυπώσεων που έχουν σκωπτική και απαξιωτική διάθεση- αναληθείς και βλαπτικούς της τιμής μου ισχυρισμούς, ότι δήθεν η προσωπική μου σχέση με τον πρώην Πρωθυπουργό με παρακίνησε να επιβαρύνω παρανόμως τους δημότες του Παλαιού Φαλήρου, με το ποσό των 400.000 ευρώ, που συνιστούσαν τη δαπάνη του έργου».

Αντίθετα, όπως αναφέρει στο δικόγραφο ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, καθώς μεταξύ άλλων το έργο πέρασε μέσω της Διαύγειας, ενώ υπήρξε επιτροπή αξιολόγησης. Όσο για τη χρηματοδότηση του έργου, σύμφωνα με τον Διον. Χατζηδάκη, το κόστος του καλύπτεται συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ήτοι αμιγώς από ευρωπαϊκούς πόρους. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, τα χρήματα αυτά είχαν πιστωθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου και στη συνέχεια εκταμιεύθηκαν προκειμένου να καταβληθεί το τίμημα του έργου. «Είναι απολύτως σαφές ότι δεν τίθεται οποιοδήποτε ζήτημα δαπάνης δημοτικών εσόδων, ούτε ασφαλώς μπορεί να τεθεί θέμα ανταποδοτικότητας του έργου προς τους δημότες» αναφέρεται στην αγωγή.

Πηγή:News247.gr

Tags: ραχηλ μακρη
Previous Post

Η μέρα της κρίσης για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Next Post

Συνέχιση απεργιακής κινητοποίησης απο τους δασκάλους στις 14/1/2019

Next Post
απεργια

Συνέχιση απεργιακής κινητοποίησης απο τους δασκάλους στις 14/1/2019

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Άνοιξε η Εγνατία. Απομακρύνθηκε η νταλίκα
  • Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν
  • Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)
  • Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό
  • Νεκρό βρέφος 3 μηνών στο Αμύνταιο – Από το Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr