• Latest
Ή τα κέρδη τους ή η ζωή μας! Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης: Όλες και όλοι στις 10:30 στον Πεζόδρομο Κοζάνης, στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή συγκέντρωση

1 Μαΐου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Έκανε ψευδή καταγγελία για δήθεν ληστεία 26.000 ευρώ – Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του

24 Μαΐου 2026
Νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω» 2026: Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ

Νέο «Ανακαινίζω»: Σε δύο φάσεις το νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95%

24 Μαΐου 2026
τεντογλου

Επέστρεψε ο Τεντόγλου: Έκανε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο και πήρε τη νίκη στο Diamond League της Σιαμέν

23 Μαΐου 2026
Κοζάνη: Κτηνοτρόφος βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με αρκούδα – Τι είπε στο ΕΡΤnews

Κοζάνη: Κτηνοτρόφος βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με αρκούδα – Τι είπε στο ΕΡΤnews

23 Μαΐου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Δευτέρα. Δείτε σε ποιες περιοχές

23 Μαΐου 2026
Έναρξη προετοιμασίας για την ομάδα της ΚΟΖΑΝΗΣ και Αγιασμός την Πέμπτη 8 Αυγούστου

Football Club ΚΟΖΑΝΗ: Νέος προπονητής ο Γιώργος Ιωαννίδης – Τεχνικός διευθυντής ο Γιάννης Κουλίδης και βοηθός προπονητή ο Γιώργος Σικαλόπουλος

23 Μαΐου 2026
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Δήμος Βοΐου: Οικονομική στήριξη του θεσμού της οικογένειας. Τα δικαιολογητικά

23 Μαΐου 2026
Βόιο: Ροντέο έγινε η συνεδρίαση.  Διακοπή και αποχώρηση της αντιπολίτευσης.  Βίντεο

Γαλατινή: Οι εξελίξεις για τα φωτοβολταϊκά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Προχωρούν οι ενεργειακές κοινότητες προς όφελος των δημοτών του Βοΐου. Βίντεο

22 Μαΐου 2026
Ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η απόφαση του Δ.Σ. Βοΐου για εκμίσθωση τμήματος 50 τ.μ. της πλατείας στην Κοινότητα Ροδοχωρίου

Ροδοχώρι: Χαμός για την πρόταση Ανάκληση της απόφασης παραχώρησης του σχολείου από το Δήμο στο σύλλογο. Βίντεο

22 Μαΐου 2026
Βόιο: Η αναφορά σε αυτιστική συμπεριφορά της αντιπολίτευσης και η αντίδραση του Κώστα Ζήκου. Βίντεο

Ο Δήμος Βοΐου στηρίζει τις οικογένειες που αποκτούν παιδιά. Βίντεο

22 Μαΐου 2026
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Μέρες Γιορτών Βοΐου – Πέλεκον 2026» – Δέκα χρόνια πολιτισμού, μνήμης και παράδοσης (Βίντεο)

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Μέρες Γιορτών Βοΐου – Πέλεκον 2026» – Δέκα χρόνια πολιτισμού, μνήμης και παράδοσης (Βίντεο)

22 Μαΐου 2026
Από την Θεσσαλονίκη, καλλιεργητές βοτάνων στην Ομαλή Βοΐου

Από την Θεσσαλονίκη, καλλιεργητές βοτάνων στην Ομαλή Βοΐου

22 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης: Όλες και όλοι στις 10:30 στον Πεζόδρομο Κοζάνης, στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή συγκέντρωση

sierafm by sierafm
1 Μαΐου 2026
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Ή τα κέρδη τους ή η ζωή μας! Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!
0
SHARES
16
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στον δρόμο της ανατροπής ενάντια στον πόλεμο και την εκμετάλλευση.

Παρασκευή 1η Μάη, απεργούμε!

Συγκέντρωση 10:30 πμ στον Πεζόδρομο Κοζάνης

Την 1η Μάη οι εργάτες και οι εργάτριες όλης της Γης γιορτάζουν τους αγώνες της τάξης τους. Αγώνες για ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Από τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο του 1886, μέχρι τους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944, η ημέρα αυτή είναι ποτισμένη με αίμα και αγώνα.

Η φετινή Πρωτομαγιά σημαδεύεται από τις πρωτόγνωρες εξελίξεις κλιμάκωσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου και των επεμβάσεων στο Ιράν, στο Λίβανο, την Υεμένη, την Παλαιστίνη, την Ουκρανία, την Βενεζουέλα και αλλού. Όλος ο κόσμος είναι ένα καζάνι που βράζει με τους λαούς να ματώνουν για τα κέρδη μιας χούφτας παρασίτων, για τον έλεγχο των πετρελαίων, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων. Ενώ ο κίνδυνος γενικευμένης ανάφλεξης στο πλαίσιο του ανταγωνισμού ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα είναι όλο και πιο κοντά.

Είμαστε βέβαιοι πως δεν θα διστάσουν μπροστά σε κανένα έγκλημα προκειμένου να διασφαλίσουν την κερδοφορία τους. Όπως η δική μας κυβέρνηση με την σύμφωνη γνώμη όλων των αστικών κομμάτων, δε διστάζει να μας κάνει στόχους αντιποίνων, μπλέκοντας μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Προκειμένου να διασφαλίσει την «γεωστρατηγική αναβάθμιση», δηλαδή το μερίδιο της πίτας για τα ελληνικά μονοπώλια.

Δε διστάζει να περνάει μια σειρά αντιλαϊκά νομοσχέδια για χατίρι της εργοδοσίας, όπως το πρόσφατο 13ωρο, γυρίζοντας μας έναν αιώνα πίσω. Τη λεγόμενη “κοινωνική συμφωνία” για τις ΣΣΕ με τον εκατομμυριούχο-συνταξιούχο πρόεδρο της ΓΣΕΕ την ίδια ώρα που εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις δίναμε τον αγώνα να μη περάσει το 13ωρο.

Έτσι οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ έφτασαν να έχουν πάνω από 12 δισ τζίρο. Πατώνατας πάνω στην ακρίβεια στα είδη πλατιά κατανάλωσης αλλά και στους χαμηλούς μισθούς των εργαζομένων που παραμένουν να δουλεύουν 4ωρα και 6ωρα με μισθούς του 2012 καθώς οι εργοδότες δεν υπογράφουν νέα κλαδική ΣΣΕ.

Στην εστίαση οι εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς ωράρια, πρόγραμμα, στη καλύτερη με τον κατώτερο μισθό και από καθόλου έως ελάχιστα ένσημα.

Στις ταχυμεταφορές η εντατικοποίηση έχει φτάσει σε επίπεδο εξόντωσης καθώς οι παραγγελίες και το ηλεκτρονικό εμπόριο αναπτύσωνται με ραγδαίους μισθούς  και οι εταιρείες θέλουν να βγει η δουλειά με ελάχιστο προσωπικό και ίδιους μισθούς.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το μόνο που απασχολεί τούς επιχειρηματικούς ομίλους είναι η διασφάλιση των κερδών τους. Η εντατικοποίηση της εργασίας, τα ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, η εξαήμερη εργασία, οι μισθοί που δεν φτάνουν ούτε μέχρι να βγει ο μήνας αλλά και οι απολύσεις – εκ περιτροπής εργασία από τη μια μέρα στην άλλη είναι τα “εργαλεία” για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους. Εργαλεία που απλόχερα τους έχουν παραχωρήσει όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν μέχρι σήμερα.

Τώρα χρειάζεται και από εμάς να σημάνει συναγερμός, σε κάθε χώρο δουλειάς, να δυναμώσει η δική μας οργάνωση.

Για να γίνει πράξη το καμία θυσία για τα κέρδη και τους πολέμους τους!

Από την τιμημένη Πρωτομαγιά του 1886, μέχρι την Πρωτομαγιά του 1944 και το σήμερα,  αποδεικνύεται πως στην κοινωνία υπάρχουν δυο γραμμές.  Αυτή της υπεράσπισης των μονοπωλιακών ομίλων και των κερδών τους και αυτή του αγώνα και της θυσίας για το δίκιο του λαού, που πρόσφατα ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια μας!

Δεν βάζουμε στον πάγο τα δικαιώματα μας, για ξένα συμφέροντα, δυναμώνουμε τον αγώνα μας για άπεμπλοκή της χώρας μας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς, για να μην πληρώσουμε πάλι εμείς για τα κέρδη τους!

Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά!

Τιμάμε τους αγώνες και τους νεκρούς της τάξης μας!

Έχει έρθει η στιγμή να πούμε δεν πάει άλλο! Έχουμε τη δύναμη και τη δυνατότητα να ζήσουμε καλύτερα στον 21ο αιώνα. Η εργατική τάξη είναι η δύναμη που λειτουργεί τα μαγαζιά, τα σούπερ μάρκετ, τα εργοστάσια, τις αποθήκες, τις μεταφορές, τα πάντα. Χωρίς τους εργαζόμενους τίποτα δεν λειτουργεί. Έχουμε τη δύναμη για να περάσουμε στην αντεπίθεση για τη ζωή που μας αξίζει. Καμία λύση δεν θα έρθει από κυβερνήσεις, “σωτήρες” και διαχειριστές της ίδιας πολιτικής. Μόνο ο οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων μπορεί να βάλει φρένο σε αυτήν την επίθεση και να ανοίξει δρόμο για κατακτήσεις.

Όλοι μαζί, μέσα από το σωματείο, να δώσουμε τη μάχη για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Για αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για 7ωρο-5ήμερο-35ωρο, για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για κατάργηση των άδικων φόρων στα βασικά είδη κατανάλωσης στα καύσιμα και την ενέργεια.

Καμία θυσία για τα κέρδη και τους πολέμους τους, οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή! Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά! Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας!

Την Παρασκευή 1η Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Όλες και όλοι στις 10:30 στον Πεζόδρομο Κοζάνης, στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή συγκέντρωση

Tags: ΑΠΕΡΓΙΑΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Με τον Δ’ Αντιπρόεδρο της Βουλής, Βουλευτή Π.Ε Κοζάνης κ. Πάρι Κουκουλόπουλο συναντήθηκε ο Σπάρτακος

Next Post

Καλλιόπη Βέττα: «Που πήγαν τα 7,5 δις και οι μεγάλες επενδύσεις που τάξατε στην περιοχή; Τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι, μόνιμοι, συμβασιούχοι και εργολαβικοί, με το κλείσιμο των μονάδων;»

Next Post
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Που πήγαν τα 7,5 δις και οι μεγάλες επενδύσεις που τάξατε στην περιοχή; Τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι, μόνιμοι, συμβασιούχοι και εργολαβικοί, με το κλείσιμο των μονάδων;»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Έκανε ψευδή καταγγελία για δήθεν ληστεία 26.000 ευρώ – Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του
  • Νέο «Ανακαινίζω»: Σε δύο φάσεις το νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95%
  • Επέστρεψε ο Τεντόγλου: Έκανε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο και πήρε τη νίκη στο Diamond League της Σιαμέν
  • Κοζάνη: Κτηνοτρόφος βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με αρκούδα – Τι είπε στο ΕΡΤnews
  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Δευτέρα. Δείτε σε ποιες περιοχές

Πρόσφατα σχόλια

  1. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  2. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  3. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  4. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  5. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr