• Latest

Αισχρό άρθρο του Μπαξεβάνη ( Documento) για τη γούνα. ” Ο Γκοτιέ είπε όχι στις γούνες, η Σπυράκη όμως λέει… ναι”

20 Νοεμβρίου 2018
Σιάτιστα: Έκοψαν τη Βασιλόπιτα οι Φιλόζωοι. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Έκοψαν τη Βασιλόπιτα οι Φιλόζωοι. Βίντεο και φωτογραφίες

18 Ιανουαρίου 2026
Δεύτερη θέση για τον Σιατιστινό Αργύρη Ψιάνο στους αγώνες του ΣΕΓΑΣ

Δεύτερη θέση για τον Σιατιστινό Αργύρη Ψιάνο στους αγώνες του ΣΕΓΑΣ

18 Ιανουαρίου 2026
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Συλλυπητήρια Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Κοζάνης

18 Ιανουαρίου 2026
νεκροταφειο

Έκλεψε… οστά από νεκροταφείο και ζητά λύτρα για να τα επιστρέψει στη σύζυγο του νεκρού

18 Ιανουαρίου 2026
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Φοινικούντα: «Βρε αλάνι, το περίστροφο αφήνει υπογραφή;» – Η απίστευτη συνομιλία του ανιψιού με το ChatGPT πριν το έγκλημα

18 Ιανουαρίου 2026
κρυο καιρος θερμομετρο

Καιρός: Χειμωνιάτικο σκηνικό με βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας

18 Ιανουαρίου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: 5+1 προγράμματα για πάνω από 63.000 προσλήψεις – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

18 Ιανουαρίου 2026
Πυροσβεστική

Πυροσβέστες έσωσαν σκύλο που έπεσε σε πηγάδι επτά μέτρων

18 Ιανουαρίου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Δίνει εφάπαξ επίδομα 300 ευρώ – Δείτε ποιοι το δικαιούνται

18 Ιανουαρίου 2026

Οι Σύλλογοι Νεάπολης – Τσοτυλίου συναντιούνται για να δημιουργήσουν Ένωση

18 Ιανουαρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα

ΕΠΣ Κοζάνης: Εξάσφαιρος ο Μακεδονικός, έπεσε ξύλο στην Ξηρολίμνη

17 Ιανουαρίου 2026
Το Μικρόκαστρο γιορτάζει τον Άγιο Αθανάσιο και τηρεί το έθιμο με το κέρασμα αρνιών

Το Μικρόκαστρο γιορτάζει τον Άγιο Αθανάσιο και τηρεί το έθιμο με το κέρασμα αρνιών

17 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 18 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αισχρό άρθρο του Μπαξεβάνη ( Documento) για τη γούνα. ” Ο Γκοτιέ είπε όχι στις γούνες, η Σπυράκη όμως λέει… ναι”

sierafm by sierafm
20 Νοεμβρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
26
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την ώρα που δεκατέσσερις ευρωπαϊκές χώρες έχουν καταργήσει ή πρόκειται να καταργήσουν την παραγωγή φυσικής γούνας και οι κορυφαίοι οίκοι μόδας τής γυρίζουν την πλάτη, η Μαρία Σπυράκη εμφανίστηκε ως πασιονάρια των ρούχων από σκοτωμένα μινκ.

Πολιτικούς υποστηρικτές υπέρ της βιοτεχνίας γούνας βρήκε στο πρόσωπο της ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπίας Τελιγιορίδου, της υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά και της βουλευτή της ΝΔ Μαρίας Αντωνίου στην Καστοριά ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», ο οποίος διοργάνωσε προ ολίγων ημερών το 3ο Φεστιβάλ Γούνας.

Μάλιστα οι δηλώσεις της κ. Σπυράκη υπέρ της βιοτεχνίας γούνας χαρακτηρίστηκαν προκλητικές.

Μπορεί προ ολίγων ημερών ο οίκος μόδας του Ζαν-Πολ Γκοτιέ να ανακοίνωσε ότι δεν θα χρησιμοποιεί πλέον φυσική γούνα, αλλά στην Ελλάδα φαίνεται πως κάποιοι κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση για ψηφοθηρικούς λόγους.

Η κ. Σπυράκη δέχτηκε δριμεία επίθεση από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ). Η ΠΦΠΟ επέλεξε να αποστείλει επιστολή αποκλειστικά και μόνο στην κ. Σπυράκη και όχι στις υπόλοιπες πολιτικούς που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, καθώς όπως εξήγησε στο Documento η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη, «της ζητήσαμε –λόγω της ιδιότητας της ευρωβουλευτού που κατέχει– να γνωστοποιήσει τις απόψεις μας και στα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που έδωσαν το “παρών” στην εκδήλωση. Παράλληλα, θεωρήσαμε ότι οι δηλώσεις της ήταν ιδιαίτερα προκλητικές συγκριτικά με των άλλων πολιτικών».

Πρωτοφανής στήριξη της βιοτεχνίας γούνας

«Αυτός ο εξωστρεφής και πάρα πολύ πετυχημένος κλάδος μπορεί να ανοίξει αγορές, μπορεί να δώσει ακόμη μεγαλύτερο εισόδημα στην Ελλάδα και πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας, αρκεί να έχει τη στήριξη της πολιτείας και τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία».

Αυτό το σκέλος των επίμαχων δηλώσεων της κ. Σπυράκη προκάλεσε την οργή της ΠΦΠΟ καθώς όπως σχολίασε η κ. Μπομπολάκη: «H κ. Σπυράκη φαίνεται να μη γνωρίζει ότι ήδη δεκατέσσερις ευρωπαϊκές χώρες έχουν περάσει στην κατάργηση της γούνας και των γουνοπαραγωγικών βιομηχανιών, κάποιες άλλες σε αποσπασματική κατάργηση της χρήσης συγκεκριμένων ζώων και ορισμένες ακόμη έχουν θέσει το ζήτημα στο τραπέζι και προετοιμάζονται για κλείσιμο των εκτροφείων».

Οι δηλώσεις της κ. Σπυράκη δείχνουν πρωτοφανή στήριξη στη βιομηχανία γούνας παρά το τεράστιο παγκόσμιο κίνημα που έχει δημιουργηθεί εναντίον της, το οποίο υποστηρίζουν και παγκοσμίου φήμης οίκοι μόδας.

Προ ολίγων ημερών ο οίκος μόδας του Ζαν-Πολ Γκοτιέ –όπως και δεκάδες γνωστοί οίκοι μόδας κατά το παρελθόν– ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει τη φυσική γούνα από την κολεξιόν του κρίνοντας ότι ο τρόπος θανάτωσης των ζώων είναι «απόλυτα ελεεινός». Και στην Ελλάδα όμως «είμαστε σε πολύ καλό σημείο ως ομοσπονδία αναφορικά με τη συλλογή υπογραφών επώνυμων Ελλήνων σχεδιαστών που θα λένε όχι στη γούνα».

«Δεν έχει σημασία ποιος φωνάζει περισσότερο»

Η Μ. Σπυράκη φαίνεται πως όχι μόνο γνωρίζει αυτές τις αντιδράσεις αλλά και τις θεωρεί… απλές φωνασκίες. Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου στο πλαίσιο του φεστιβάλ γούνας αναφορικά με μάχες που έχουν κερδίσει στο Ευρωκοινοβούλιο οργανώσεις που αντιμάχονται το εμπόριο γούνας, η απάντηση της κ. Σπυράκη φανερώνει και τη γενικότερη αντίληψή της περί κοινής γνώμης και κινημάτων: «Οι εντυπώσεις είναι διαφορετικό πράγμα από την ουσία και η ουσία είναι ότι τα ευρωπαϊκά προϊόντα χρειάζονται υποστήριξη, χρειάζονται άνοιγμα στις διεθνείς αγορές, η αγορά της Κίνας είναι μία από αυτές. Είναι άλλο πράγμα ποιος φωνάζει περισσότερο κι άλλο τι συμβαίνει στην πράξη. Στην πράξη χρειαζόμαστε περισσότερες αγορές»!

«Πώς είναι δυνατόν» αναρωτιέται η κ. Μπομπολάκη «να μιλάτε για έμβια όντα, τα οποία μάλιστα προσφέρουν τη ζωή τους για τη δική σας ένδυση, αναφέροντάς τα ως “ευρωπαϊκά προϊόντα” εν όψει μάλιστα 2019; Πώς είναι δυνατόν η κοινή γνώμη, ηθική και κρίση να θεωρούνται απλώς “ποιος φωνάζει περισσότερο”; Οι αντιδράσεις δεν αφορούν τις φωνές κάποιων ακτιβιστών γούνας, αλλά μια πολύ δυνατή φωνή που έχει επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα. Πώς είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι η δική μας χώρα δεν θα ακολουθήσει την πρόοδο αλλά θα μείνει καθηλωμένη στη νοσηρή εμμονή σε μια παράδοση που είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το έγκλημα και μάλιστα για να εξυπηρετήσει την ανθρώπινη ματαιοδοξία και μόνο;». Ρητορικά ερωτήματα στα οποία η ίδια η κ. Μπομπολάκη προσπαθεί να απαντήσει: «Βρισκόμαστε προ εκλογών και δυστυχώς στην Ελλάδα οι πολιτικοί με λαθεμένη κουλτούρα, άποψη και πρακτική προσπαθούν τάζοντας να πάρουν ψήφους».

Βασανιστικές μέθοδοι θανάτωσης

Οι πολιτικοί που παρευρέθηκαν στο φεστιβάλ «φαίνεται να αγνοούν επίσης ή να μη θέλουν να ανακοινώσουν ότι στη χώρα μας υπάρχει κάθετη πτώση στη βιομηχανία γούνας της τάξεως του 40%. Η βιομηχανία γούνας στη Νορβηγία –η τελευταία χρονικά χώρα που ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τα εκτροφεία γούνας– απέφερε ετησίως πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ τζίρο. Δεν γίνεται λοιπόν στην Ελλαδίτσα να υπάρχουν δηλώσεις όπως αυτή της κ. Σπυράκη και να μην προτείνονται εναλλακτικές δραστηριότητες για τις περιοχές όπου γίνεται η εκτροφή γουνοπαραγωγικών ζώων. Για να φτιαχτεί μια γούνα απαιτείται η θανάτωση περίπου 80 μινκ. Παγκοσμίως θανατώνονται γι’ αυτό τον σκοπό 45 εκατομμύρια μινκ και στην Ελλάδα 1 εκατομμύριο. Πρόκειται για άγρια ζώα που ζουν σε μικροσκοπικά και κατασκότεινα κλουβιά προσπαθώντας αδιαλείπτως να ελευθερωθούν δαγκώνοντας τα σίδερα της φυλακής τους, κομματιάζοντας από το στρες τη σάρκα τους και παρουσιάζοντας στοιχεία κανιβαλισμού μέσα σε όλη τη δυστυχία που βιώνουν. Οι μέθοδοι θανάτωσής τους είναι η ηλεκτροπληξία, τα χτυπήματα στο κεφάλι, ο στραγγαλισμός και η εισπνοή τοξικών αερίων. Κάποια από αυτά που ατυχώς δεν πεθαίνουν αμέσως γδέρνονται ενώ έχουν ακόμη τις αισθήσεις τους».

Tags: ΓΟΥΝΑ
Previous Post

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: 60.000.000 € για έργα πολιτικής προστασίας εν όψει της χειμερινής περιόδου

Next Post

Συναυλία αγάπης απο το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας

Next Post

Συναυλία αγάπης απο το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Έκοψαν τη Βασιλόπιτα οι Φιλόζωοι. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Δεύτερη θέση για τον Σιατιστινό Αργύρη Ψιάνο στους αγώνες του ΣΕΓΑΣ
  • Συλλυπητήρια Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Κοζάνης
  • Έκλεψε… οστά από νεκροταφείο και ζητά λύτρα για να τα επιστρέψει στη σύζυγο του νεκρού
  • Φοινικούντα: «Βρε αλάνι, το περίστροφο αφήνει υπογραφή;» – Η απίστευτη συνομιλία του ανιψιού με το ChatGPT πριν το έγκλημα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr