• Latest
ασεπ

Αιτήσεις ΑΣΕΠ: Πώς θα εκδώσετε το ηλεκτρονικό παράβολο-Πώς θα γίνει η κατάθεση των δικαιολογητικών

19 Απριλίου 2022
Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 27/5

21 Μαΐου 2026
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων την Δευτέρα 25/5

21 Μαΐου 2026
Ασκήσεις ενδυνάμωσης της μνήμης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς

Ασκήσεις ενδυνάμωσης της μνήμης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς

21 Μαΐου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 οι εγγραφές σε Ωδείο, Πανδώρα, Εικαστικό και Φωτογραφικό Εργαστήρι

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Παυλίτσα «Η Κοσμοπολιτεία των Ψυχών», την Τετάρτη 27 Μαΐου, στην Κοζάνη

21 Μαΐου 2026
Γγ

Η Δομή Πενταλόφου στο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης

21 Μαΐου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Σύλληψη 34χρονου, στην Φλώρινα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης Γαλλικών Αρχών

21 Μαΐου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Οι πολιτικές της κυβέρνησης και των τραπεζών απέναντι στους μικρούς παραγωγούς Α.Π.Ε. επιφέρουν μεγάλο χτύπημα στην ενεργειακή δημοκρατία και το κόστος ρεύματος»

21 Μαΐου 2026
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης «Μνήμες Αιανής», στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2026, με θέμα «Τα μουσεία ενώνουν τον κόσμο».

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης «Μνήμες Αιανής», στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2026, με θέμα «Τα μουσεία ενώνουν τον κόσμο».

21 Μαΐου 2026
5 θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε περισσότερο καθώς μεγαλώνετε

Τι να τρώμε για να φαινόμαστε νεότεροι – Η διατροφή που το πετυχαίνει σε 4 εβδομάδες

21 Μαΐου 2026
Δικαστήριο δικη

Καταδικάστηκε ο 69χρονος που κλώτσησε στο πρόσωπο έναν από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που πάλευε να τον σώσει

21 Μαΐου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Θρίλερ σε δάσος – Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά

21 Μαΐου 2026
ΔΕΗ – PPC blue Ρουμανίας: Εγκαθιστούν 106 σημεία ταχείας και υπερταχείας φόρτισης σε μεγάλες ευρωπαϊκές διαδρομές με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση 

ΔΕΗ – PPC blue Ρουμανίας: Εγκαθιστούν 106 σημεία ταχείας και υπερταχείας φόρτισης σε μεγάλες ευρωπαϊκές διαδρομές με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση 

21 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 21 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αιτήσεις ΑΣΕΠ: Πώς θα εκδώσετε το ηλεκτρονικό παράβολο-Πώς θα γίνει η κατάθεση των δικαιολογητικών

sierafm by sierafm
19 Απριλίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ασεπ
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Παράδειγμα έκδοσης και πληρωμής Ηλεκτρονικού Παραβόλου (e-paravolo) για συμμετοχή σε διαδικασίες διορισμού-πρόσληψης. Οδηγίες βήμα – βήμα με εικόνες για την έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου για τις αιτήσεις στο ΑΣΕΠ

Σε «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής λόγω της έκδοσης πέντε συνολικά προκηρύξεων του ΑΣΕΠ. Με τις αιτήσεις που θα καταθέσουν οι εκπαιδευτικοί  θα διαμορφώσουν τους νέους πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), βάσει των οποίων θα γίνουν για τη νέα σχολική χρονιά 2022/23 οι προσλήψεις των αναπληρωτών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό και για την διευκόλυνση των ενδιαφερομένων παρουσιάζουμε:

Α. Πώς και πότε θα κληθούν να υποβάλλουν οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο ΑΣΕΠ με τα οποία αποδεικνύουν τα προσόντα τους

Β. Οδηγίες βήμα – βήμα με εικόνες για την έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου για τις αιτήσεις στο ΑΣΕΠ

Α. Πώς θα γίνει η κατάθεση των δικαιολογητικών

Τη διαδικασία που προβλέπει η προκήρυξη 5ΕΑ/2022 του ΑΣΕΠ, που έχει ήδη εκδοθεί, αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του Proson.gr, οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στο ΑΣΕΠ μέσα στις προκαθορισμένες ημερομηνίες που θα ορίζει η κάθε προκήρυξη. Στην ηλεκτρονική αίτηση θα αναφέρουν όλα τα προσόντα που μοριοδοτούνται στην εκάστοτε προκήρυξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να είναι έγκυρη η αίτηση των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής στο ΑΣΕΠ θα πρέπει οι ίδιοι να πληρώσουν και να υποβάλλουν παράβολο ύψους 3 ευρώ. 

Στην συνέχεια οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής θα κληθούν, με πρόσκληση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά όλα τα «καινούργια» δικαιολογητικά που έχουν. Αυτό φυσικά αφορά τους εκπαιδευτικούς που είχαν συμμετάσχει στον προηγούμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που διαμόρφωσε τους τωρινούς πίνακες κατάταξης.

Όσοι υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση για τους πίνακες κατάταξης ειδικής αγωγής στο ΑΣΕΠ θα πρέπει να υποβάλλουν όλα τα δικαιολογητικά τους, με ηλεκτρονικό τρόπο, όπως φαίνεται στην διαδικασία παρακάτω.

Πώς θα γίνει η υποβολή δικαιολογητικών από τους εκπαιδευτικούς

Οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στο ΑΣΕΠ μέσα στις προκαθορισμένες ημερομηνίες που θα ορίζει η κάθε προκήρυξη. Στην ηλεκτρονική αίτηση θα αναφέρουν όλα τα προσόντα που μοριοδοτούνται στην εκάστοτε προκήρυξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να είναι έγκυρη η αίτηση των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής στο ΑΣΕΠ θα πρέπει οι ίδιοι να πληρώσουν και να υποβάλλουν παράβολο ύψους 3 ευρώ. 

Στην συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες του Proson.gr, οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής θα κληθούν, με πρόσκληση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά όλα τα «καινούργια» δικαιολογητικά που έχουν. Αυτό φυσικά αφορά τους εκπαιδευτικούς που είχαν συμμετάσχει στον προηγούμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που διαμόρφωσε τους τωρινούς πίνακες κατάταξης.

Όσοι υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση για τους πίνακες κατάταξης ειδικής αγωγής στο ΑΣΕΠ θα πρέπει να υποβάλλουν όλα τα δικαιολογητικά τους, με ηλεκτρονικό τρόπο, όπως φαίνεται στην διαδικασία παρακάτω.

Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα και τα κριτήρια που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, για τον διορισμό τους ως μονίμων ή/και την πρόσληψή τους ως προσωρινών αναπληρωτών ή ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, υποβάλλονται ηλεκτρονικά στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, εντός ορισμένης προθεσμίας, κατόπιν πρόσκλησης της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία θα εκδοθεί μετά την προκήρυξη.

Η διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών των υποψήφιων εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε., θα διενεργηθεί εξ ολοκλήρου με ηλεκτρονικό τρόπο, με απευθείας μεταφόρτωση των κατά περίπτωση δικαιολογητικών από τους υποψηφίους σε ειδικά προς τούτο διαμορφωμένη υποενότητα στον ηλεκτρονικό φάκελό τους στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) του Υ.ΠΑΙ.Θ. κατόπιν έκδοσης της ανωτέρω πρόσκλησης.

Δεν απαιτείται, εκ νέου, η υποβολή δικαιολογητικών για στοιχεία που είναι ήδη καταχωρισμένα και επικυρωμένα στον ηλεκτρονικό φάκελο των υποψηφίων στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) του Υ.ΠΑΙ.Θ., εκτός και αν υφίσταται ανάγκη επικαιροποίησης αυτών, σύμφωνα με την παρούσα. Στο πλαίσιο της εν λόγω διαδικασίας, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που θα επιλεγούν από τους υποψηφίους, ελέγχουν τα δικαιολογητικά των υποψηφίων όπως αυτά ορίζονται στην οικεία προκήρυξη και εφόσον αυτά συνάδουν με τα ρητώς αναφερόμενα στην παρούσα προκήρυξη, καταχωρίζουν τα αντίστοιχα στοιχεία στους ηλεκτρονικούς φακέλους των υποψήφιων εκπαιδευτικών που τηρούνται στο Ο.Π.ΣΥ.Δ..

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει το Α.Σ.Ε.Π. για την ολοκλήρωση της καταχώρισης. Τα στοιχεία των ηλεκτρονικών αιτήσεων των υποψήφιων εκπαιδευτικών ΕΑΕ θα διασταυρωθούν με τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) με τα αντίστοιχα στοιχεία που είναι καταχωρισμένα στους ηλεκτρονικούς φακέλους των εκπαιδευτικών στο Ο.Π.Σ.Υ.Δ.

Β. Οδηγίες βήμα – βήμα με εικόνες για την έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου για τις αιτήσεις στο ΑΣΕΠ

Οι υποψήφιοι που θέλουν να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ θα πρέπει, πρώτα από όλα, να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στο ΑΣΕΠ, καταθέτοντας παράλληλα και ηλεκτρονικό παράβολου, ύψους τριών ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν το παράβολο δεν συμπληρωθεί ή δεν εξοφληθεί έως την καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων, τότε ο υποψήφιος αποκλείεται αυτόματα από τη διαδικασία του διαγωνισμού.

Παράδειγμα έκδοσης και πληρωμής Ηλεκτρονικού Παραβόλου (e-paravolo) για συμμετοχή σε διαδικασίες διορισμού-πρόσληψης (σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες της Γ.Γ.Π.Σ.)

Πληκτρολογήστε την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ www.gsis.gr και μετά κλικ στην επιλογή e-paravolo.

ΑΣΕΠ

Επιλέξτε «Είσοδος» στην κατηγορία «Για Πιστοποιημένους Χρήστες του TAXISnet»

ΑΣΕΠ

Καταχωρίστε τους προσωπικούς κωδικούς TAXISnet και πατήστε «ΣΥΝΔΕΣΗ»

ΑΣΕΠ

 Πατήστε κλικ στην επιλογή «Χορήγηση Παραβόλου»

ΑΣΕΠ

Συμπληρώστε όλα τα στοιχεία σας

ΑΣΕΠ

Ελέγξτε τα στοιχεία του παραβόλου

Σε περίπτωση που καταχωρίσατε εσφαλμένα κάποιο στοιχείο πατήστε «Διόρθωση Στοιχείων» αλλιώς πατήστε «Οριστική Υποβολή Αιτήματος»

ΑΣΕΠ

Πατήστε «Πληρωμή με κάρτα» προκειμένου να πληρώσετε άμεσα το παράβολο

ΑΣΕΠ

 Πατήστε «Συνέχεια» προκειμένου να μεταβείτε στην οθόνη πληρωμής

ΑΣΕΠ

Ολοκληρώστε την πληρωμή

Πληκτρολογήστε τα στοιχεία της χρεωστικής ή της πιστωτικής κάρτας και πατήστε: «Ολοκλήρωση πληρωμής»

ΑΣΕΠ

Το παράβολο στη στήλη «Κατάσταση» πρέπει να φέρει την ένδειξη «Πληρωμένο» στην επιλογή «Τα παράβολά μου

ΑΣΕΠ

Πώς θα υποβάλλετε το παράβολο στο ΑΣΕΠ

Αντιγράψτε (copy) και επικολλήστε (paste) τα είκοσι (20) ψηφία του ηλεκτρονικού παραβόλου χωρίς κενά στο πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης του ΑΣΕΠ: «Ηλεκτρονικό Παράβολο»

ΑΣΕΠ

Αντιγραφή 20 ψηφίων από τη Λίστα Παραβόλων TAXISnet

ΑΣΕΠ

Για να αποθηκεύσετε σε μορφή pdf το παράβολο πατήστε «Προβολή»

ΑΣΕΠ

ΑΣΕΠ

Επισημάνσεις

1. Σε περίπτωση ακύρωσης και υποβολής εκ νέου της Ηλεκτρονικής Αίτησης του ΑΣΕΠ ΔΕΝ απαιτείται νέο παράβολο

2. Σε περίπτωση ακύρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης του ΑΣΕΠ και μη υποβολής εκ νέου στη διαγωνιστική διαδικασία της προκήρυξης το παράβολο είναι δυνατό να:
α. Χρησιμοποιηθεί σε άλλη προκήρυξη
β. Επιστραφεί το αντίτιμο των τριών (3) ευρώ σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Επικοινωνήστε με τη Γ.Γ.Π.Σ.)

3. Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή τυχόν αλλαγές στην εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Παραβόλου επικοινωνήστε με τη Γ.Γ.Π.Σ.

Πηγή: alfavita.gr

Tags: ΑΣΕΠ
Previous Post

Απίστευτο περιστατικό στην Καλαμπάκα: Καρφί 5 εκατοστών σφηνώθηκε στο κεφάλι άνδρα

Next Post

Θεσσαλονίκη: Πώς μία γυναίκα έχασε 130.000 ευρώ πέφτοντας θύμα «ερωτικής» απάτης

Next Post
απατη

Θεσσαλονίκη: Πώς μία γυναίκα έχασε 130.000 ευρώ πέφτοντας θύμα «ερωτικής» απάτης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 27/5
  • Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων την Δευτέρα 25/5
  • Ασκήσεις ενδυνάμωσης της μνήμης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς
  • Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Παυλίτσα «Η Κοσμοπολιτεία των Ψυχών», την Τετάρτη 27 Μαΐου, στην Κοζάνη
  • Η Δομή Πενταλόφου στο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  2. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  3. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  4. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  5. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr