• Latest
κρυο καιρος θερμομετρο

Αλλάζει ο καιρός ξανά από το Σαββατοκύριακο: Έρχονται χιόνια, ισχυροί άνεμοι και παγετός

16 Ιανουαρίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

30 Απριλίου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Την υλοποίηση προγράμματος στήριξης των εργαζόμενων στη λιγνιτικές μονάδες και την επιτάχυνση του επενδυτικού σχεδίου της ΔΕΗ ζητάει με παρέμβασή του ο βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης.

30 Απριλίου 2026
κινητο, τηλεφωνο, ιντερνετ

Τέλος η ανωνυμία στα social media – Νόμος για την ταυτοποίηση χρηστών στην Ελλάδα

30 Απριλίου 2026
Χόρτα καθαρισμός

Δήμος Καστοριάς: Αποψίλωση-καθαρισμός  οικοπέδων για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς

30 Απριλίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

ΔΥΠΑ Βέροιας – Ζευγάρι τα έκανε «λαμπόγυαλο» για μια πληρωμή

30 Απριλίου 2026
ΒΕΝΖΙΝΗ

Ψηφιακή παρακολούθηση των τιμών στα βενζινάδικα

30 Απριλίου 2026
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025

Τριπλή επιστροφή ενοικίου για 50.000 υπαλλήλους – Οι προϋποθέσεις και τα 3 SOS για να τα πάρετε

30 Απριλίου 2026
αστυνομια, συλληψη

Συνελήφθη στην πόλη της Φλώρινας 38χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης

30 Απριλίου 2026
Οριστικά αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού 2025: Πού τα βλέπετε

Κοινωνικός τουρισμός 2026: Ξεκινούν οι αιτήσεις για συνταξιούχους

30 Απριλίου 2026
ΤΡΑΠΕΖΑ

Ξέθαψε την αδερφή του και την πήγε στην τράπεζα για να αποδείξει ότι είναι νεκρή!

30 Απριλίου 2026
Νεκρός 13χρονος που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Νεκρός 13χρονος που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

30 Απριλίου 2026
Οριστικά αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού 2025: Πού τα βλέπετε

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Πώς να διορθώσετε την αίτηση – Η διαδικασία βήμα προς βήμα

30 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 30 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αλλάζει ο καιρός ξανά από το Σαββατοκύριακο: Έρχονται χιόνια, ισχυροί άνεμοι και παγετός

sierafm by sierafm
16 Ιανουαρίου 2026
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κρυο καιρος θερμομετρο
0
SHARES
64
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, καθώς από το Σάββατο προβλέπεται νέα κακοκαιρία με πτώση της θερμοκρασίας, ενίσχυση των ψυχρών αερίων μαζών και χιονοπτώσεις που θα κατεβούν σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Όπως επισημαίνει στην πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, από το Σάββατο ο καιρός αλλάζει εκ νέου χαρακτήρα, με το κρύο να γίνεται πιο έντονο και τα χιόνια να κατεβαίνουν χαμηλά, σηματοδοτώντας μια ξεκάθαρη επιστροφή σε χειμερινές συνθήκες.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που αναλύει, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, ενώ οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές, ανάλογα με την εξέλιξη των βαρομετρικών συστημάτων.

Σε «καθαρά χειμερινή τροχιά» η Ευρώπη

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, ο οποίος σε ανάρτησή του επισημαίνει ότι η ατμόσφαιρα πάνω από την Ευρώπη εισέρχεται εκ νέου σε καθαρά χειμερινή τροχιά από την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει, οι μεγάλης κλίμακας ατμοσφαιρικές κυκλοφορίες δείχνουν μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών στα βορειοανατολικά της ηπείρου, την ώρα που η Μεσόγειος παραμένει θερμικά ενεργή και έτοιμη να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη βαρομετρικών χαμηλών.

Σε αυτό το «δυναμικό πεδίο σύγκρουσης» ψύχους και υγρασίας, ο καιρός στην Ελλάδα αναμένεται να αποκτήσει έντονα χειμερινά χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας –όπως σημειώνει– ότι ο χειμώνας όχι μόνο είναι παρών, αλλά εισέρχεται στο πιο ουσιαστικό του στάδιο.

Τι δείχνουν τα προγνωστικά για το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιανουαρίου

Σύμφωνα με την ανάλυση των διαθέσιμων προγνωστικών στοιχείων, τα δεδομένα συγκλίνουν σε ένα σαφές χειμερινό σενάριο για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Δεν πρόκειται, όπως τονίζουν οι μετεωρολόγοι, για μια απλή μεταβατική περίοδο, αλλά για συνθήκες όπου «η φυσική της ατμόσφαιρας παίρνει ξανά τον πρώτο λόγο».

Οι επόμενες ημέρες αναμένεται να συνοδευτούν από χαμηλές θερμοκρασίες, αυξημένη πιθανότητα χιονοπτώσεων και γενικότερα καιρό που θα θυμίζει τον κλασικό ελληνικό χειμώνα, με τις αρμόδιες αρχές να συνιστούν αυξημένη προσοχή, ιδίως σε περιοχές που επηρεάζονται συχνά από παγετό και χιόνια.

Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο από την ΕΜΥ

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προβλέψεις μέχρι και την Δευτέρα

Η πρόγνωση για το Σάββατο

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και την Εύβοια, θα σημειωθούν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου (από Κεφαλλονιά και νοτιότερα), τη δυτική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στο Αιγαίο 7 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της και στα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 06 με 08 βαθμούς, καθώς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 09 με 15 βαθμούς και μόνο στη νησιωτική χώρα θα φθάσει τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η πρόγνωση για την Κυριακή

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο θα καταγραφούν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά από βόρειες 5 με 7 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά και στα βορειοανατολικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Η πρόγνωση για την Δευτέρα

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά και στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΠΗΓΗ

Tags: ΚΑΙΡΟΣ
Previous Post

Πώς δρούσαν οι high tech Κινέζοι που «χάκαραν» κινητά τηλέφωνα – Είχαν τεχνολογία υπηρεσιών πληροφοριών

Next Post

Καλλιόπη Βέττα: «Η οδική ασφάλεια είναι πολυπαραγοντικό ζήτημα, απαιτεί γνώση, εκπαίδευση και πρόληψη κι όχι μόνο ποινικοποίηση»

Next Post
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Η οδική ασφάλεια είναι πολυπαραγοντικό ζήτημα, απαιτεί γνώση, εκπαίδευση και πρόληψη κι όχι μόνο ποινικοποίηση»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου
  • Την υλοποίηση προγράμματος στήριξης των εργαζόμενων στη λιγνιτικές μονάδες και την επιτάχυνση του επενδυτικού σχεδίου της ΔΕΗ ζητάει με παρέμβασή του ο βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης.
  • Τέλος η ανωνυμία στα social media – Νόμος για την ταυτοποίηση χρηστών στην Ελλάδα
  • Δήμος Καστοριάς: Αποψίλωση-καθαρισμός  οικοπέδων για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς
  • ΔΥΠΑ Βέροιας – Ζευγάρι τα έκανε «λαμπόγυαλο» για μια πληρωμή

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  2. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  3. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  4. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  5. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr