• Latest
self test

Αλλάζουν όλα από την Πρωτομαγιά σε πιστοποιητικά εμβολιασμού, rapid test και πληρότητες

30 Απριλίου 2022
KonitsaRace 3: Η Κόνιτσα γίνεται ξανά το επίκεντρο του υπαίθριου αθλητισμού την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026

KonitsaRace 3: Η Κόνιτσα γίνεται ξανά το επίκεντρο του υπαίθριου αθλητισμού την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026

16 Ιουλίου 2026
Ξεχωριστή  παρουσία της Μαρίας Μπόσιακα, της μαθήτριας της Β Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στη Λ’ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων με θέμα: «Η γενιά ΑΙ συζητά για την Τεχνητή Νοημοσύνη»

Ξεχωριστή  παρουσία της Μαρίας Μπόσιακα, της μαθήτριας της Β Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στη Λ’ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων με θέμα: «Η γενιά ΑΙ συζητά για την Τεχνητή Νοημοσύνη»

16 Ιουλίου 2026
Κοζάνη: Οστά εντοπίστηκαν στην πλατεία Αλώνια – Σταμάτησαν οι εργασίες ανάπλασης

Κοζάνη: Οστά εντοπίστηκαν στην πλατεία Αλώνια – Σταμάτησαν οι εργασίες ανάπλασης

16 Ιουλίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ΄ Εθνική: Έγινε ο καταρτισμός των ομίλων. Οι αντίπαλοι του Μακεδονικού Σιάτιστας

16 Ιουλίου 2026
Ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στον Δήμο Γρεβενών

Ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στον Δήμο Γρεβενών

16 Ιουλίου 2026
Επίσκεψη της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ Κορασίδων στον Δήμαρχο Γρεβενών ενόψει του BVA U16 Women Volleyball Championships 2026

Επίσκεψη της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ Κορασίδων στον Δήμαρχο Γρεβενών ενόψει του BVA U16 Women Volleyball Championships 2026

16 Ιουλίου 2026
Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»

Νέα απόφαση του ΔΣ της ΔΙΑΔΥΜΑ για την επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Δυτικής Μακεδονίας

16 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Έργα ύψους 240.000€ για παρεμβάσεις στα  γήπεδα 5×5 του Δήμου Βοΐου

Δήμος Βοΐου: Έργα ύψους 240.000€ για παρεμβάσεις στα  γήπεδα 5×5 του Δήμου Βοΐου

16 Ιουλίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για τη λειτουργία Γραφείου Εξωστρέφειας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για τη λειτουργία Γραφείου Εξωστρέφειας

16 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Τετάρτη 29/10

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026

16 Ιουλίου 2026
Επτά νέα χλοοκοπτικά τρακτέρ στη “μάχη” για καλύτερα γήπεδα στην Π.Ε. Κοζάνης – Δωρεάν διάθεση στους αθλητικούς συλλόγους

Επτά νέα χλοοκοπτικά τρακτέρ στη “μάχη” για καλύτερα γήπεδα στην Π.Ε. Κοζάνης – Δωρεάν διάθεση στους αθλητικούς συλλόγους

16 Ιουλίου 2026

Μουντιάλ 2026: Ποιος θα κερδίσει τον τελικό. Ο Μέσι έκανε νέο ρεκόρ

16 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αλλάζουν όλα από την Πρωτομαγιά σε πιστοποιητικά εμβολιασμού, rapid test και πληρότητες

sierafm by sierafm
30 Απριλίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
self test
0
SHARES
7
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση με λιγότερα κρούσματα και λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία. Αλλάζουν από 1η Μαΐου τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Με την χώρα να μπαίνει στην τουριστική σεζόν και την πανδημία να βρίσκεται σε ύφεση με λιγότερα κρούσματα και λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία, τα μέτρα κατά του κορονοϊού αλλάζουν από 1η Μαΐου.

Τα νέα μέτρα από 1η Μαΐου

Αναστολή covid pass. Δηλαδή αίρεται η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους, κλειστούς και ανοιχτούς.

Επαναφορά της χωρητικότητας στο 100%.

Αναστολή πιστοποιητικού EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας.Οι ταξιδιώτες δεν υποχρεούνται στην επίδειξη του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού για την είσοδο στη χώρα.

Ορίζεται ένα ράπιντ τέστ την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, με εξαίρεση τα νοσοκομεία και τις ΜΦΗ που παραμένουν τα 2 rapid τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Τι ισχύει για τη χρήση μάσκας

Εξακολουθούμε να φοράμε τις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους και αυτό αποτελεί και ισχυρή σύσταση της επιτροπής των εμπειρογνωμώνων. Στους εξωτερικούς χώρους δεν χρειάζονται μάσκες. Παραμένει η σύσταση για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα μας δείξουν αν μπορούμε να τις βγάλουμε κάποια στιγμή και σε ποιους χώρους, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας διευκρινίζει ότι δεν καταργούνται τα μέτρα προστασίας, καταργείται η υποχρεωτική τους τήρηση και οδηγούμαστε σε ένα πλαίσιο συνύπαρξης με τον κορονοϊό, ο οποίος συνεχίζει να κυκλοφορεί ανάμεσά μας και συνεπώς ο καθένας από εμάς θα πρέπει να μάθει να συνυπάρχει μαζί του, καθώς επιστρέφει σε σημαντικό βαθμό στις συνήθειές του.

Μέτρα στα Σχολεία

Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χώρων, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού, τα ξεχωριστά διαλείμματα κ.λπ.

Δεν θα διενεργούνται τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για προσέλευση στη σχολική μονάδα από μαθητές, εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς

Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα διενεργούν προληπτικά ένα ράπιντ τεστ την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη. (Ειδικά, για την προσέλευση την ερχόμενη εβδομάδα, το πρώτο τεστ θα διενεργείται έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022)

Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εντός σχολικού πλαισίου, οι εμβολιασμένοι και μη μαθητές και εκπαιδευτικοί διενεργούν 2 σελφ τεστ (ημέρες 0-1 και 4) δωρεάν (θα διατίθενται από τα σχολεία) και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.

Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εκτός σχολικού πλαισίου, οι εμβολιασμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν σελφ τεστ οι πρώτοι και ράπιντ τεστ οι δεύτεροι την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.

Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν σελφ τεστ οι πρώτοι και ράπιντ τεστ οι δεύτεροι την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.

Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος στην τάξη, ισχύει ό,τι και στο γενικό πληθυσμό, για εμβολιασμένους και μη μαθητές και εκπαιδευτικούς:

-Παραμονή του κρούσματος σε απομόνωση επί 5 ημέρες. Μετά την πάροδο 5 ημερών απομόνωσης και εφόσον (α) έχει υποχωρήσει πλήρως ο πυρετός για ένα 24ωρο χωρίς χρήση αντιπυρετικών και (β) δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα ή τα συμπτώματα βελτιώνονται, διακόπτεται η απομόνωση. Σε αντίθετη περίπτωση παρατείνεται η απομόνωση.

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

Πλέον, οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί δεν κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία τακτική βάση, παρά μόνο εφόσον προκύψει σχετική υποχρέωση, π.χ. σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα. Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία βάση για τον τακτικό εργαστηριακό τους έλεγχο 1 φορά την εβδομάδα και, παράλληλα, υποχρεούνται να κάνουν δήλωση για τους διαγνωστικούς ελέγχους που διενεργούν ως στενές επαφές κρούσματος εντός και εκτός σχολικού πλαισίου.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: RAPID TESTΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ
Previous Post

Δήμος Γρεβενών: “Φωτίζουμε μπλε το Δημαρχείο μας για τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες”

Next Post

Επίδομα βενζίνης: Από σήμερα οι αιτήσεις ανεξαρτήτως ΑΦΜ για όσους δεν πρόλαβαν

Next Post
ΚΑΥΣΙΜΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Επίδομα βενζίνης: Από σήμερα οι αιτήσεις ανεξαρτήτως ΑΦΜ για όσους δεν πρόλαβαν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • KonitsaRace 3: Η Κόνιτσα γίνεται ξανά το επίκεντρο του υπαίθριου αθλητισμού την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ξεχωριστή  παρουσία της Μαρίας Μπόσιακα, της μαθήτριας της Β Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στη Λ’ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων με θέμα: «Η γενιά ΑΙ συζητά για την Τεχνητή Νοημοσύνη»
  • Κοζάνη: Οστά εντοπίστηκαν στην πλατεία Αλώνια – Σταμάτησαν οι εργασίες ανάπλασης
  • Γ΄ Εθνική: Έγινε ο καταρτισμός των ομίλων. Οι αντίπαλοι του Μακεδονικού Σιάτιστας
  • Ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στον Δήμο Γρεβενών

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr