• Latest
παχυσαρκια διαιτα

Αλλάξτε συνήθειες και χάστε κιλά – Εύκολες συμβουλές

17 Σεπτεμβρίου 2020
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

17χρονη στον Βόλο καταγγέλλει τον 82χρονο παππού της για σεξουαλική κακοποίηση

15 Αυγούστου 2026
«Τσίμπησαν» σπείρα που εξαπατούσε με… δορυφορική εφορία!

Νέα απίστευτη τηλεφωνική απάτη από «μαϊμού» αστυνομικούς! Τι λένε στα υποψήφια θύματα τους

15 Αυγούστου 2026
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Δημόσιο: Έξτρα μισθός για 40.000 υπαλλήλους – Ποιοι & πότε θα πάρουν μπόνους

15 Αυγούστου 2026
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ

Κοινωνικό leasing: Ποιοι επιδοτούνται για IX με δόση από 50 ευρώ/μήνα

15 Αυγούστου 2026
Φρικτός θάνατος για 17χρονο – Θάφτηκε στην άμμο και πέθανε από ασφυξία

Προστασία από πνιγμό: Τι προτείνουν οι ειδικοί για ασφαλές μπάνιο στη θάλασσα

15 Αυγούστου 2026
συνταξιουχοι, συνταξη

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Μόνιμη αύξηση στη σύνταξη έως και 120 ευρώ μετά τη διακοπή της εργασίας

15 Αυγούστου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Ποιοι μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για 8.000 ανέργους άνω των 55

15 Αυγούστου 2026
Στον ΑΝΤ1 το Έθιμο των Καβαλάρηδων της Παναγίας στη Σιάτιστα.  Ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής στην πρωινή εκπομπή. Βίντεο

Στον ΑΝΤ1 το Έθιμο των Καβαλάρηδων της Παναγίας στη Σιάτιστα. Ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής στην πρωινή εκπομπή. Βίντεο

14 Αυγούστου 2026
Τσοτύλι: Αλλαγή ημέρας στη Λαϊκή βραδιά με τον Ζαφείρη Μελά και τη Σαμπρίνα

Τσοτύλι: Αλλαγή ημέρας στη Λαϊκή βραδιά με τον Ζαφείρη Μελά και τη Σαμπρίνα

14 Αυγούστου 2026
Δήμος Βοΐου: Δεκαπενταύγουστος στη Σιάτιστα – Η μεγάλη ημέρα των Καβαλάρηδων

Δήμος Βοΐου: Δεκαπενταύγουστος στη Σιάτιστα – Η μεγάλη ημέρα των Καβαλάρηδων

14 Αυγούστου 2026
Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 25χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 25χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

14 Αυγούστου 2026
Δήμος Βοΐου: 15 Αύγουστος στη Σιάτιστα – Έθιμο Καβαλάρηδων

Δήμος Βοΐου: Οι εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου

14 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αλλάξτε συνήθειες και χάστε κιλά – Εύκολες συμβουλές

sierafm by sierafm
17 Σεπτεμβρίου 2020
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
παχυσαρκια διαιτα
0
SHARES
13
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πολλές φορές καταφεύγετε σε εξαντλητικές και αποτοξινωτικές δίαιτες γιατί έτσι νομίζετε ότι θα έχετε σίγουρα και γρήγορα αποτελέσματα. Με αυτόν τον τρόπο όμως, το μόνο που καταφέρνετε είναι να δημιουργείτε το λεγόμενο στερητικό σύνδρομο, αφού με τις αυστηρές δίαιτες δεν έχετε τη δυνατότητα να καταναλώνετε από όλες τις ομάδες τροφίμων.

Αυτό έχει ως συνέπεια να αποβάλλονται από το σώμα μόνο υγρά και μυϊκή μάζα και όχι λίπος. Μην πανικοβάλλεστε, λοιπόν, χαλαρώστε, ο οργανισμός θέλει το χρόνο του ώστε να μπει πάλι στους φυσιολογικούς του ρυθμούς. Τα κιλά αυτά σίγουρα δεν είναι κιλά που οργανισμός τα έχει δεχτεί τόσο απλά ώστε να παγιωθούν αν εσείς οι ίδιοι δεν του το επιτρέψετε. Για την επιτυχία ενός προγράμματος αδυνατίσματος μην βάζετε ιδιαίτερα αυστηρούς περιορισμούς και στερήσεις. Αλλωστε, «καλά» και «κακά» τρόφιμα δεν υπάρχουν. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες, τα άτομα που αποκλείουν αγαπημένα τρόφιμα και ροφήματα από τη διατροφή τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποτύχουν και να ξαναπάρουν το χαμένο βάρος, καθώς η στέρηση τους οδηγεί στην υπερκατανάλωση άλλων τροφίμων.

Η οργάνωση είναι το παν!

Οργανωθείτε! Καλό είναι να φροντίσετε να υπάρχουν στο σπίτι όλα τα τρόφιμα που χρειαζόμαστε όπως φρούτα, λαχανικά, γάλα, δημητριακά κ.τ.λ. και ίσως να απομακρύνετε πιθανούς πειρασμούς, π.χ. σοκολάτες, πατατάκια κ.τ.λ. Προγραμματίστε τι θα φάτε την επόμενη από σήμερα, ώστε να αποφύγετε το έτοιμο φαγητό και τις διατροφικές παρασπονδίες. Οργανώστε έτσι το πρόγραμμά σας ώστε να υπάρχει χρόνος και για λίγη άσκηση καθημερινά. Θέστε τον προσωπικό σας καθημερινό στόχο και ακολουθήστε τον. Αν πάλι δεν μπορείτε να έχετε σταθερά γεύματα, τουλάχιστον φροντίστε να τρώτε ανά δυο με τρεις ώρες (τρία μεγάλα γεύματα και δύο μικρά) ανάλογα με τη βάρδια που έχετε. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μένουμε νηστικοί πάνω από τετράωρο.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!

Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα καλό γεύμα (π.χ. γάλα με δημητριακά μέλι και χυμό ή φρούτα), το οποίο θα καταναλώσετε στο σπίτι ΠΡΙΝ φύγετε για τη δουλειά. Να φροντίσετε πάντα να έχετε μαζί σας υγιεινά σνακ (όπως κουλούρι με σουσάμι, φρέσκα ή και αποξηραμένα φρούτα, γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά, ψωμί σικάλεως, μπάρες δημητριακών ολικής αλέσεως, cream crackers σίκαλης), τα οποία θα σας δώσουν ενέργεια ανάμεσα στα γεύματα. Μπορείτε να αναπληρώσετε τις ελλείψεις του πρώτου γεύματος με το δεύτερο το οποίο θα καταναλώσετε αργότερα. Για περισσότερη ενέργεια μην ξεχνάτε να πίνετε αρκετό νερό (1,5- 2 λίτρα) και μειώστε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

Φροντίστε περισσότερο για την ενυδάτωσή σας

Να έχετε πάντα κοντά σας ένα-δυο μπουκαλάκια με νερό, καθώς και μία ποικιλία ροφημάτων που μπορούν να σας ενυδατώσουν… απολαυστικά. Εφοδιαστείτε με ροφήματα όπως γάλα, χυμούς, αναψυκτικά (χωρίς θερμίδες αν προσέχετε το βάρος σας), τσάι ή ελληνικό ή στιγμιαίο καφέ, καθώς αποτελούνται κυρίως από νερό και μπορούν να συμβάλουν και αυτά στην ενυδάτωσή σας. Φυσικά, να θυμάστε ότι πολλά ροφήματα μπορεί να «περιέχουν» θερμίδες που πρέπει να συνυπολογίζετε ώστε να μην υπερβαίνετε το «όριο» των θερμίδων που σας αναλογούν καθημερινά.

Κόψτε τη ζάχαρη & προτιμήστε τα γλυκαντικά

Γνωρίζετε ότι τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά -όπως η ασπαρτάμη και το γλυκαντικό από το φυτό στέβια- μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα με διαβήτη ώστε να κρατήσουν τη γλυκιά γεύση στη διατροφή τους; Κι αυτό γιατί παρέχουν γλυκύτητα χωρίς να επηρεάζουν τα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης στο αίμα, ενώ παράλληλα διευκολύνουν τον έλεγχο του βάρους, στο πλαίσιο ενός υγιεινού προτύπου διατροφής που περιλαμβάνει διαιτολόγιο συγκεκριμένων χαμηλών θερμίδων.

Αφιερώστε χρόνο για εσάς

Η άσκηση είναι το μοναδικό όπλο όχι τόσο για διαιτητικούς λόγους, αλλά για να καταπολεμήσετε την ακινησία που είναι η αιτία πολλών κακών και για να έχετε περισσότερη αντοχή, ενέργεια και διάθεση στη δουλειά αλλά και στη ζωή. Η άσκηση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας επιτυχημένης προσπάθειας απώλειας βάρους. Αντισταθμίζει την ελάττωση του μεταβολισμού που προκαλείται από μια υποθερμιδική δίαιτα μέσω διατήρησης ή/και αύξησης της μυϊκής μάζας, που είναι μεταβολικά ενεργή. Ενισχύει την ταχύτερη απώλεια κιλών και λίπους, προσφέρει τόνωση και γράμμωση στα «δύσκολα» σημεία και ενισχύει την καρδιοαναπνευστική υγεία. Το πρόβλημα είναι ότι ο αρχικός ενθουσιασμός συνήθως μετριάζεται. Για να μη συμβεί αυτό, μπορείτε να ξεκινήσετε σιγά σιγά. Στην αρχή θέτετε μικρούς και ρεαλιστικούς στόχους, όπως είναι τα 30 λεπτά περπάτημα μέτριας έντασης την ημέρα. Πρέπει να μένετε πιστοί στην προσπάθεια και να βρείτε τον τρόπο άσκησης που πραγματικά σας ταιριάζει, ώστε να τον ακολουθήσετε μακροχρόνια. Οχι μόνο θα χάσετε κιλά, αλλά και θα τα διατηρήσετε.

Ξεχάστε το άγχος της ζυγαριάς

Μετά την επιστροφή από τις διακοπές ζυγιστήκατε και είδατε το βάρος σας. Αυτό που θα πρέπει να θυμάστε είναι «τι τρώτε». Η ζυγαριά δεν είναι πάντα ο κατάλληλος σύμβουλος όταν έχετε ήδη μπει σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης. Δώστε τον απαραίτητο χρόνο στο σώμα ώστε να επανέλθει. Αποφύγετε λοιπόν τον εντατικό έλεγχο και με μόνο βασικό γνώμονα τα ρούχα σας θα δείτε το αποτέλεσμα να σας ανταμείβει.

*Με τη συνεργασία της Γεωργίας Καπώλη, κλινικής διαιτολόγου- διατροφολόγου, ΜSc επιστημονικής διευθύντριας Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Νεμέας, www.logodiatrofis.gr, www.activekids.gr, www.care24.gr

Πηγή: EleftherosTypos.gr

Previous Post

Πρόγραμμα για 100.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας: Ποιοι προστατεύονται – Πότε ξεκινάει

Next Post

Οι 4 πρώιμες ενδείξεις για Αλτσχάιμερ, πέρα από την απώλεια μνήμης

Next Post
Αλτσχάιμερ ανοια

Οι 4 πρώιμες ενδείξεις για Αλτσχάιμερ, πέρα από την απώλεια μνήμης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • 17χρονη στον Βόλο καταγγέλλει τον 82χρονο παππού της για σεξουαλική κακοποίηση
  • Νέα απίστευτη τηλεφωνική απάτη από «μαϊμού» αστυνομικούς! Τι λένε στα υποψήφια θύματα τους
  • Δημόσιο: Έξτρα μισθός για 40.000 υπαλλήλους – Ποιοι & πότε θα πάρουν μπόνους
  • Κοινωνικό leasing: Ποιοι επιδοτούνται για IX με δόση από 50 ευρώ/μήνα
  • Προστασία από πνιγμό: Τι προτείνουν οι ειδικοί για ασφαλές μπάνιο στη θάλασσα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Magiz στο Αναγνωρίζετε αυτά τα 8 σημάδια; Τότε το σώμα σας είναι γεμάτο τοξίνες
  2. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  3. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  5. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr