• Latest
ΕΦΚΑ

Αλλαγές στον ΕΦΚΑ: Προσεχώς ένσημα και σύνταξη στο κινητό με ένα κλικ

6 Αυγούστου 2023
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: Η νομοθέτηση της Οριζόντιας Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης προάγγελος θετικών παρεμβάσεων για την περιοχή. (βίντεο)

9 Ιουλίου 2026
Αιχμηρή συνέντευξη του Προέδρου του Σπάρτακου στο radiome.gr

Γιάννης Φασίδης: Ντράπηκε και η ντροπή

9 Ιουλίου 2026
Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»

Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη για το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας. Βίντεο

9 Ιουλίου 2026
Η Κοζάνη αποχαιρέτησε τη Βάγια Νέστορα – Το «αντίο» του αδελφού της Γ. Κοντού

Η Κοζάνη αποχαιρέτησε τη Βάγια Νέστορα – Το «αντίο» του αδελφού της Γ. Κοντού

9 Ιουλίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΚ: Παρασκευή 10 Ιουλίου, αρρυθμία στην υδροδότηση της Τ.Κ. Μηλιάς

9 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Η τελετή έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Wakeboard 2026 την Τρίτη 14 Ιουλίου

Δήμος Κοζάνης: Η τελετή έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Wakeboard 2026 την Τρίτη 14 Ιουλίου

9 Ιουλίου 2026
Δήμος Καστοριάς: «Φεστιβάλ Αυλής 2026» – Πρόγραμμα

Το «Φεστιβάλ Αυλής 2026» του Δήμου Καστοριάς υποδέχεται τους TSARKA BALKANA

9 Ιουλίου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα : Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας: Μια παραχώρηση που αφήνει το δημόσιο συμφέρον απροστάτευτο

9 Ιουλίου 2026
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 12-07-2026

9 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: «Τα σπίτια των βιβλίων» γέμισαν ιδέες, δράση και περιβαλλοντικά μηνύματα στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης: «Τα σπίτια των βιβλίων» γέμισαν ιδέες, δράση και περιβαλλοντικά μηνύματα στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

9 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Ετήσιος χορός – Γ’ ΕΠΑΛ Σιάτιστας και ΓΕΛ Νεάπολης

Δήμος Βοΐου: Ετήσιος χορός – Γ’ ΕΠΑΛ Σιάτιστας και ΓΕΛ Νεάπολης

9 Ιουλίου 2026
Το 4ο Θερινό Σχολείο Υδρογόνου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Δυτική Μακεδονία

Το 4ο Θερινό Σχολείο Υδρογόνου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Δυτική Μακεδονία

9 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αλλαγές στον ΕΦΚΑ: Προσεχώς ένσημα και σύνταξη στο κινητό με ένα κλικ

sierafm by sierafm
6 Αυγούστου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΦΚΑ
0
SHARES
64
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Με ένα… κλικ θα μπορούν να λάβουν ένσημα και σύνταξη στο κινητό τους οι υποψήφιοι συνταξιούχοι με την ολοκλήρωση του πλήρους ψηφιακού μετασχηματισμού του e-ΕΦΚΑ.

Τα «όπλα» που έχει στη «φαρέτρα» του θα επιτρέψουν την κατάργηση κάθε είδους επίσκεψης από τους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα μεταβαίνουν κατ ‘εξαίρεση στις τοπικές διευθύνσεις μόνον για κάποια εξειδικευμένη υπηρεσία.

Σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ, η πρώτη ψηφιακή υποδομή-πυλώνας, το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ), που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα αποτελέσει το κανάλι διαλειτουργικότητας με τα πληροφοριακά συστήματα άλλων φορέων, τις υφιστάμενες εφαρμογές και τα μητρώα της δημόσιας διοίκησης.

Στον σχεδιασμό του περιλαμβάνεται η δυνατότητα να παρέχει στον ασφαλισμένο πληροφόρηση σχετικά με το ύψος της σύνταξης που έχει δομήσει, έπειτα από κάποια έτη ασφαλιστικού βίου, όπως η πρώτη 15ετία ασφάλισης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο κάθε ασφαλισμένος θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή το ποσό των χρημάτων που θα λάβει εκείνη τη δεδομένη στιγμή του εργασιακού βίου του, βάσει ηλικίας, αποδοχών και ενσήμων, καθώς με το νέο ΟΠΣ ενοποιούνται όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες και λειτουργίες προς τα 6,5 εκατομμύρια ασφαλισμένων του.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή θα διαδραματίσει η αναβάθμιση του συστήματος «ΑΤΛΑΣ», που θα συμβάλει στην ψηφιακή αποτύπωση του ασφαλιστικού βίου όλων των ασφαλισμένων.

Τη στιγμή αυτή, μηχανογραφικά κάποιος μπορεί να δει τα ασφαλιστικά του στοιχεία από το 2002 και μετά, ενώ, πριν από αυτή την ημερομηνία, τα ένσημα βρίσκονται διάσπαρτα στους τέως Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, που με τη συνένωσή τους έχτισαν το οικοδόμημα του ΕΦΚΑ.

Η αναβάθμιση του συστήματος θα αποτελέσει το πολύτιμο εργαλείο που θα ενώσει σε ένα Μητρώο τα ένσημά του από ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΓΑ, Δημόσιο ή όποιο άλλο ταμείο και θα μπορεί σε πραγματικό χρόνο να βλέπει που, πότε και για πόσο χρονικό διάστημα ασφαλίστηκε, μπαίνοντας σε εφαρμογή και εισάγοντας μόνον τον ΑΜΚΑ του.

Όπως αναφέρει ο φορέας, η «ψηφιοποίηση της ασφαλιστικής ιστορίας του e-ΕΦΚΑ» θα μεταμορφώσει όλο το χαρτώο αρχείο όλων των ταμείων που εντάχθηκαν «βίαια» το 2016 κάτω από την «ομπρέλα» του ΕΦΚΑ, προστατεύοντας κατά κύριο λόγο όλη αυτήν την πολύτιμη πληροφορία και κάνοντας πιο εύκολη την πρόσβαση στην ενημέρωση από τα συστήματα του e-ΕΦΚΑ, καθώς και την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης του συστήματος απονομής σύνταξης στους δικαιούχους του e-ΕΦΚΑ.

Από τη στιγμή όπου ο εισηγητής θα έχει κάθε πληροφορία στην οθόνη του (ψηφιοποιημένο ασφαλιστικό βίο), η έκδοση της κύριας ή επικουρικής σύνταξης θα είναι ζήτημα ελάχιστου χρόνου.

Ακόμα και σε τομείς συντάξεων που εμφανίζονταν μεγάλες καθυστερήσεις, όπως στο Δημόσιο, οι πληροφορίες από τον φορέα λένε ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή e-ΔΑΥΚ έχει ανεβάσει ρυθμούς στους χρόνους έκδοσης των συνταξιοδοτικών πράξεων και εκτιμούν ότι κάθε εκκρεμότητα αναμένεται να μηδενιστεί, καθώς προχωρά η ηλεκτρονική διαδικασία, μέσω της οποίας καταχωρούνται οι μισθοί των υπαλλήλων, βάσει των οποίων υπολογίζονται η κύρια σύνταξη, η επικουρική, το εφάπαξ και το μέρισμα.

Από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες για συνταξιούχους, https://www.efka.gov.gr/el/elektronikes-yperesies/elektronikes-yperesies-gia-syntaxioychoys μέχρι τη σύνταξη και τα ένσημα στο κινητό είναι ένα τεράστιο ψηφιακό άλμα και συνάμα μία τεράστια πρόκληση για τον e-ΕΦΚΑ, που διαχειρίζεται υποθέσεις 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων και εκατομμυρίων ασφαλισμένων πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, για να επιτευχθεί η πλήρης ψηφιοποίηση χρειάζεται χρόνος. Ήδη, όπως επισημαίνει ο φορέας, γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά με βήμα γοργό, ωστόσο, απαιτούνται σύνθετες, πολύπλοκες και απαιτητικές διεργασίες σε πληροφοριακό επίπεδο.

Σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ, οι εξελίξεις θα είναι θετικές τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΕΝΣΗΜΑΕΦΚΑΣΥΝΤΑΞΗ
Previous Post

Κακοκαιρία «Petar»: Που θα έχει βροχές και καταιγίδες σήμερα, πότε υποχωρεί

Next Post

Εξοικονομώ: Παράταση έως 15 Σεπτεμβρίου-Δικαιούχοι και προϋποθέσεις

Next Post
εξοικονομω κατ οικον

Εξοικονομώ: Παράταση έως 15 Σεπτεμβρίου-Δικαιούχοι και προϋποθέσεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Στάθης Κωνσταντινίδης: Η νομοθέτηση της Οριζόντιας Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης προάγγελος θετικών παρεμβάσεων για την περιοχή. (βίντεο)
  • Γιάννης Φασίδης: Ντράπηκε και η ντροπή
  • Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη για το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας. Βίντεο
  • Η Κοζάνη αποχαιρέτησε τη Βάγια Νέστορα – Το «αντίο» του αδελφού της Γ. Κοντού
  • ΔΕΥΑΚ: Παρασκευή 10 Ιουλίου, αρρυθμία στην υδροδότηση της Τ.Κ. Μηλιάς

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr