• Latest
αυτοκινητο, οδηγος

Αλλαγές στον ΚΟΚ για ηλικιωμένους – Μπαίνει «φίλτρο» στην ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης

21 Νοεμβρίου 2025
Δύο σοβαρά ατυχήματα στην Καστοριά – 65χρονος και 11χρονος διακομίσθηκαν διασωληνωμένοι στη Θεσσαλονίκη

Τροχαίο Ατύχημα με Εκτροπή Οχήματος στον Επαρχιακό Δρόμο Πολυκάστανου – Δάφνης στο Δήμο Βοΐου

14 Ιουλίου 2026
Βόιο: Ολοκληρώθηκε το γήπεδο 5χ5 στον Αυγερινό

Βόιο: Ολοκληρώθηκε το γήπεδο 5χ5 στον Αυγερινό

14 Ιουλίου 2026
Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Γεράκης ιδιοκτήτης του ΙΚΤΕΟ Αυτοδιάγνωση

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Γεράκης ιδιοκτήτης του ΙΚΤΕΟ Αυτοδιάγνωση

14 Ιουλίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Π. Κουκουλόπουλος: Πίσω από τη βιτρίνα των 12 δισ. στις άμεσες ξένες επενδύσεις, κρύβεται απλά ένας εταιρικός μετασχηματισμός

14 Ιουλίου 2026
Το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας

Ανώτατη αξιολόγηση για έντεκα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

14 Ιουλίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  Ξεκινά η Αποκατάσταση των όψεων του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Κυριακής Σερβίων

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  Ξεκινά η Αποκατάσταση των όψεων του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Κυριακής Σερβίων

14 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Α΄ Εμποροπανήγυρη Τσοτυλίου – 17 & 18 Ιουλίου

Δήμος Βοΐου: Α΄ Εμποροπανήγυρη Τσοτυλίου – 17 & 18 Ιουλίου

14 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας ~ Σύλλογος Γυναικών Τσοτυλίου

Δήμος Βοΐου: Πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας ~ Σύλλογος Γυναικών Τσοτυλίου

14 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Έκθεση Αγιογραφίας & Ψηφιδωτού

Δήμος Βοΐου: Έκθεση Αγιογραφίας & Ψηφιδωτού

14 Ιουλίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Φλώρινα: Δύο συλλήψεις για κλοπή από εταιρία και για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

14 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Καλοκαιρινή γιορτή ~ ΚΔΑΠ Γαλατινής

Δήμος Βοΐου: Καλοκαιρινή γιορτή ~ ΚΔΑΠ Γαλατινής

14 Ιουλίου 2026
Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια της μητέρας της Μαρίας Αντωνιάδου

14 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αλλαγές στον ΚΟΚ για ηλικιωμένους – Μπαίνει «φίλτρο» στην ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης

sierafm by sierafm
21 Νοεμβρίου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
αυτοκινητο, οδηγος
0
SHARES
34
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Νέες παρεμβάσεις στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) έχει στο μικροσκόπιό της η κυβέρνηση, με μία από αυτές να έχει να κάνει με την ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ένα από τα μέτρα που εξετάζονται αφορά την αυστηρότερη παρακολούθηση των διαδικασιών ανανέωσης διπλωμάτων οδήγησης για ηλικιωμένους οδηγούς.

Σήμερα, αρκεί μια απλή γνωμάτευση γιατρού για να γίνει η ανανέωση του διπλώματος. Ένας γνωστός γιατρός αρκεί για να δοθεί η άδεια σε ηλικιωμένους που δεν έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να κυκλοφορούν στον δρόμο.

Η σκέψη είναι η διαδικασία να ψηφιοποιηθεί, ώστε να φαίνεται ποιος γιατρός έδωσε την άδεια για ανανέωση διπλώματος.

Η πλατφόρμα θα συνδέεται με την ΗΔΙΚΑ που έχει το πλήρες ιατρικό ιστορικό των πολιτών. Συνεπώς εάν ένας γιατρός γνωματεύσει, για παράδειγμα, πως ένας ηλικιωμένος βλέπει άψογα, αυτό θα φανεί κατά πόσον είναι αλήθεια, βάζοντας «φρένο» στις ψεύτικες γνωματεύσεις.

Η πίεση προς όσους γιατρούς παρανομούν θα αυξάνεται, καθώς εάν ένας ηλικιωμένος προκαλέσει ατύχημα, θα ελέγχεται ο φάκελος υγείας του και κατά πόσο ήταν σε θέση να οδηγήσει, καθιστώντας υπόλογο και τον γιατρό που του ανανέωσε την άδεια.

ΚΟΚ: Πού μπαίνουν οι πρώτες ΑΙ κάμερες στους δρόμους

Παράλληλα, υπερσύγχρονες κάμερες με ενσωματωμένο AI chip αρχίζουν να εγκαθίστανται σε κομβικά σημεία των μεγάλων οδικών αξόνων, καταγράφοντας αυτόματα παραβάσεις ταχύτητας, χρήσης κινητού, μη χρήσης ζώνης ή κράνους και παραβίασης κόκκινου σηματοδότη.

Η Αττική κάνει το πρώτο βήμα με κάμερες σε Συγγρού, Μεσογείων, Πανεπιστημίου και Λ. Ποσειδώνος, σε σημεία όπου οι τροχαίες παραβάσεις είναι συχνές, εγκαινιάζοντας το πιλοτικό στάδιο ενός εκτεταμένου δικτύου 2.000 σταθερών καμερών που θα καλύψει σταδιακά όλη τη χώρα.

Πού μπαίνουν κάμερες στην Αττική

Στην Αττική, επιλέχτηκαν από την Τροχαία Αττικής τα παρακάτω σημεία εγκατάστασης, καθώς σε αυτά έχει παρατηρηθεί επανειλημμένως παραβίαση των διατάξεων του ΚΟΚ, με αποτέλεσμα να κριθούν σημεία άμεσης και αναγκαίας παρέμβασης.

  • Φανάρι στο ύψος της πλατείας Συντάγματος, ακριβώς πριν από τη διασταύρωση Αμαλίας – Πανεπιστημίου (Βενιζέλου).
  • Φανάρι στη Μεσογείων πριν από τη διασταύρωση με τη λεωφόρο Χαλανδρίου.
  • Φανάρι στη λεωφόρο Ποσειδώνος (με κατεύθυνση προς Γλυφάδα) στη διακλάδωση με λεωφόρο Αλίμου.
  • Συγγρού, στην κατεύθυνση προς Αθήνα στο ύψος της Νέας Σμύρνης.
  • Συγγρού, στην κατεύθυνση προς Αθήνα στο ύψος της διακλάδωσης με τη λεωφόρο Χαροκόπου.
  • Συγγρού, στην κατεύθυνση προς Πειραιά στο ύψος της Σκρα.
  • Aκόμη δυο θα τοποθετηθούν στη Θεσσαλονίκη

Οι κάμερες που θα τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες θα μπορούν να ανιχνεύουν αυτόματα τις παραβάσεις, χωρίς όμως σε αυτή τη φάση να επιβάλλονται κλήσεις. Το αρχικό αυτό πιλοτικό στάδιο αφορά στην τροφοδότηση του συστήματος και στην «εκπαίδευση» του μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης.

Ταυτόχρονα, θα εγκατασταθούν διπλές κάμερες που θα καταγράφουν τόσο την μπροστινή όσο και την πίσω όψη των οχημάτων, ενώ μέσω πρόσθετης κάμερας θα είναι δυνατή η ταυτοποίηση του οδηγού που υποπίπτει στην παράβαση, μειώνοντας έτσι τις περιπτώσεις αμφισβήτησης ως προς τον πραγματικό υπαίτιο.

Το λογισμικό ΑΙ θα εντοπίζει την παράβαση και θα αποθηκεύει τη σχετική εικόνα, αλλά η έκδοση της κλήσης δεν θα γίνεται αυτοματοποιημένα. Aυτή θα εκδίδεται από την Οδική Υπηρεσία Εποπτείας και Ασφάλειας, ενώ ο οδηγός διατηρεί το δικαίωμα ένστασης.

Οι έξι κάμερες με τεχνητή νοημοσύνη που θα τοποθετηθούν στην Αθήνα αποτελούν την πρώτη φάση ενός ευρύτερου σχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 388 κάμερες που θα αναπτυχθούν σταδιακά από την Περιφέρεια Αττικής, με την εγκατάσταση να αναμένεται να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο.

ΠΗΓΗ

Tags: ΚΟΚΟΔΗΓΟΣ
Previous Post

Υπερχείλισε το φράγμα της Πραμόριτσας. Βίντεο

Next Post

ΔΕΥΑΚ: Παρασκευή 21/11 – Σε ποιες οδούς δεν λειτουργεί η τηλεθέρμανση λόγω διαρροής μέχρι αργά το απόγευμα.    

Next Post
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

ΔΕΥΑΚ: Παρασκευή 21/11 - Σε ποιες οδούς δεν λειτουργεί η τηλεθέρμανση λόγω διαρροής μέχρι αργά το απόγευμα.    

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τροχαίο Ατύχημα με Εκτροπή Οχήματος στον Επαρχιακό Δρόμο Πολυκάστανου – Δάφνης στο Δήμο Βοΐου
  • Βόιο: Ολοκληρώθηκε το γήπεδο 5χ5 στον Αυγερινό
  • Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Γεράκης ιδιοκτήτης του ΙΚΤΕΟ Αυτοδιάγνωση
  • Π. Κουκουλόπουλος: Πίσω από τη βιτρίνα των 12 δισ. στις άμεσες ξένες επενδύσεις, κρύβεται απλά ένας εταιρικός μετασχηματισμός
  • Ανώτατη αξιολόγηση για έντεκα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr