ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Εταιρεία με κρουαζιέρες οργανώνει 4ετές ταξίδι για όσους θέλουν να αποφύγουν τη… θητεία του Τραμπ
Google
ΔΥΠΑ
ΔΕΥΑΚ
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης
ΠΑΙΔΙ, ΚΙΝΗΤΟ
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»
Χριστουγεννιάτικο πάρτυ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Σιάτιστας
Φιλοζωικός Σύλλογος Σιάτιστας “Η Ευθύνη” : Χριστουγεννιάτική εκδήλωση
Χριστούγεννα στην Κοζάνη: Στις τελικές πρόβες του μαγικού έργου «Καρυοθραύστης» που ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ στην Αίθουσα Τέχνης. Βίντεο
συνδυασμος ελπιδα, ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ

Αλλαγή ώρας 2020: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά

Αλλαγή ώρας 2020: Τα ρολόγια μία ώρα μπροστά θα κληθούμε να βάλουμε τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου, καθώς και επίσημα πλέον μπαίνουμε στη θερινή ώρα.

Φέτος, αυτή η Κυριακή είναι στις 29 Μαρτίου όταν και οι δείκτες των ρολογιών θα πάνε μία ώρα μπροστά. Η επόμενη αλλαγή ώρας, θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο (του 2020) και ενδεχομένως και το Μάρτιο του 2021.

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας το 2021.

Η θερινή ώρα

Η πρώτη αναφορά που υπάρχει για χρησιμοποίηση της θερινής ώρας ήταν από τον Βενιαμίν Φραγκλίνο (Benjamin Franklin) σε ένα γράμμα του που δημοσιεύθηκε σε μία γαλλική εφημερίδα. Σε αυτό το γράμμα δεν υπάρχει αναφορά για αλλαγή της ώρας αλλά πρόταση να ξυπνούν οι άνθρωποι μία ώρα νωρίτερα!

Η πρώτη φορά που προτάθηκε το ζήτημα σοβαρά ήταν από τον Γουίλιαμ Γουίλετ (William Willett) στο άρθρο του «Waste of Daylight» που δημοσιοποιήθηκε το 1907 αλλά τελικά δεν κατάφερε να πείσει την Βρετανική κυβέρνηση. Αν και πραγματοποιήθηκε τελικά η ιδέα του, τελικά δεν κατάφερε να την δει να πραγματοποιείται, γιατί πέθανε το 1915.

Η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε η ιδέα ήταν από την γερμανική κυβέρνηση κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου από 30 Απριλίου ως 1η Οκτωβρίου του 1916. Λίγο μετά το Ηνωμένο Βασίλειο ακολούθησε εφαρμόζοντας τη θερινή ώρα από 21 Μαΐου ως 1η Οκτωβρίου 1916. Αργότερα, στις 19 Μαρτίου του 1918, το Αμερικανικό Κογκρέσο καθιέρωσε την τυπική χρήση των χρονικών ζωνών και επισημοποίησε την αλλαγή της θερινής ώρας για όλον τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Το μέτρο αυτό όμως καταργήθηκε αμέσως, λόγω της δυσαρέσκειας του κόσμου.

Στην Ελλάδα η θερινή ώρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το 1932 και συγκεκριμένα από τις 6 Ιουλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου όπου τα ρολόγια είχαν τεθεί μία ώρα μπροστά.

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako